מתכון לעוגיות פרג נימוחות

 
הבית מתמלא בריח מטריף
הבית מתמלא בריח מטריף צילום: אפרת ליכטנשטט
 

אפרת ליכטנשטט עם פתרון אידיאלי לטיפול בעודפי הפרג של אזני המן: עוגיות פריכות ונימוחות שימלאו את הבית בריח משגע, ויצדיקו קנייה חוזרת של פרג אחרי החג

 
 
 
 
 

עם כל אוזני המן והדיבורים על התחפושות שמסביב יש לי הרגשה שמדברים על פורים כבר כמה חודשים. אתם מאמינים שהוא אפילו עוד לא התחיל?

 

ועכשיו שאלה - מה עושים עם כל הפרג הטרי והריחני שקנינו בשוק? הרי עד שאנחנו מגיעים לשוק כדי שיטחנו לנו  אותו מול העינים, מראש ביקשנו אולי 200-300 גרם ספייר. אולי איזה מתכון קליל ופרקטי?

 

לפניכם מתכון שאפשר 'לבזבז' עליו את הפרג שנשאר. האמת היא שהעוגיות כל כך טעימות, ששוה לנסוע שוב לשוק לקנות פרג טרי במיוחד בשבילו. במתכון שילבתי קמח מלא עם קמח רגיל, אבל אין בעייה להשתמש רק בקמח רגיל. ההשראה למתכון מתוך האתר smitten kitchen.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן הכנה כולל: שעתיים | כמות מנות: 50 עוגיות | רמת קושי: קל

 

מצרכים לעוגיות:

 

230 גרם חמאה בטמפרטורת החדר


1 כוס קמח מלא


1 כוס קמח רגיל


2/3 כוס אבקת סוכר


2 חלמונים בטמפטורת החדר


3/4 כוס פרג טחון טרי (לעוגיות ולציפוי)


קורט מלח


כפית תמצית וניל


גרידה מלימון אחד


 
 

אופן הכנה:

  • במיקסר טורפים את החמאה הרכה עד שהיא חלקה.
  • מוסיפים את אבקת הסוכר (בזהירות ובאיטיות) וממשיכים לערבב עד שהתערובת חלקה ומבריקה. מדי פעם עוצרים ועם מרית מורידים מהדפנות את כל הבלילה ומוסיפים למרכז.
  • מוסיפים את החלמונים, המלח והוניל ולבסוף את את גרידת הלימון ו-1/4 כוס פרג.
  • מורידים מהמיקסר ומנפים פנימה את הקמחים, מערבבים היטב עם מרית רק עד שהקמח נטמע.
  • לא לערבב יותר מידי.
  • מתקבלת עיסה די רכה- מחלקים אותה לשניים ומניחים על שני חתיכות גדולות של ניילון נצמד. עוטפים לכדורים ומקררים לפחות חצי שעה.
  • אחרי חצי שעה מוציאים את הכדורים ומגלגלים אותם לגלילים בקוטר 4 ס"מ, ומחזירים למקרר לשעתיים, או מקפיאים כ-30-45 דקות.

 

 
מצפים את גלילי העוגיות בפרג ופורסים
מצפים את גלילי העוגיות בפרג ופורסים צילום : אפרת ליכטנשטט
 
  • כשהגלילים כבר קשים ויציבים:
  • מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
  • מפזרים את 1/2 כוס הפרג שנותרה על קרש חיתוך גדול, ומגלגלים את הגליל עד שהוא עטוף כולו (ראו תמונה למעלה).
  • פורסים את הגליל לעוגיות בעובי של 1 ס"מ.
  • מניחים את העוגיות על התבנית עם רווחים של 2-3 ס"מ ביניהן.
  • אופים 12-14 דקות עד שהעוגיות מעט מזהיבות ומתקשות.
  • החל מהדקה התשיעית לאפייה מתחילים לבדוק את העוגיות שנאפו לחלוטין. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר - בשלב זה הן ימשיכו להתקשות. שומרים בקופסא אטומה עד ארבעה ימים.

 

 
חמות מהתנור
חמות מהתנור צילום : אפרת ליכטנשטט
 
 
עוד כתבות במדור שקט, מבשלים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.