מתכון לחלה קלועה ביתית מושלמת

 
רק להוסיף נוטלה. או חריימה. או שמן זית. בעצם היא מצוינת עם הכל
רק להוסיף נוטלה. או חריימה. או שמן זית. בעצם היא מצוינת עם הכל צילום: טל אברזל
 

בלי קיצורי דרך • אחרי ששחזרה את אוזני המן של אמה לפני שבוע, טל אברזל ממשיכה להכין מתכונים מהבית, והפעם מכינה חלה קלועה ביתית, פריכה מבחוץ ורכה מבפנים. זהירות: הריח ממכר

 
 
 
 
 

בכל יום שישי, אמא שלי אופה חלות. אין כמו ריח של מאפה טרי וביתי כדי לבשר שסוף השבוע מגיע. לפעמים היא מכינה לחמניות קטנות, לפעמים חלות גדולות ומקושטות בשומשום ופרג, ולפעמים צמות ארוכות מוברשות בדבש. זה לא משנה. העיקר שיש חלה בשבת בבוקר, עם קצת נוטלה.

 

אז הנה המתכון לחלות של אמא עם כל ההסברים. השיטה לבצק רך במיוחד, היא התססה נפרדת של השמרים, ושתי התפחות. נכון, זה לוקח קצת יותר זמן, אבל זה ממש שווה את זה. מתקבלת חלה רכה וריחנית, ששומרת על מרקם מצוין גם יומיים לאחר אפייתה, בלי שימוש במשפרי אפייה.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: 3 שעות | כמות מנות: 2 חלות יפות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים להתססת השמרים:

 

30 גר' שמרים יבשים (2 כפות)


1 כף סוכר


1 כף קמח


3 כפות מים


 

לבצק:

 

1 קילו קמח


3 ביצים


1/2 כוס שמן רגיל


1/2 כוס סוכר או דבש


1 כף מלח


כוס וחצי מים חמימים (לא רותחים, חום אצבע)


 

לציפוי:

 

1 ביצה, טרופה


3 כפות פרג או שומשום


 
 

אופן הכנה: 

  • מניחים בקערה את השמרים היבשים ומוסיפים כף קמח, כף סוכר ו-3 כפות מים פושרים כך שיכסו היטב את השמרים. נותנים להם לתסוס ולבעבע כרבע שעה.
  • לאחר רבע שעה מוסיפים לתערובת השמרים את הביצים, השמן והסוכר.
  • בקערה אחרת מערבבים היטב את הקמח והמלח.
  • מוסיפים לקערת השמרים את תערובת הקמח ואת המים החמימים ולשים כ-8 דקות, במיקסר או ידנית, עד לקבלת בצק אחיד, גמיש ומעט דביק.
  • מכסים ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח.
  • לאחר שהבצק תפח, מוציאים את האוויר, לשים כ-2 דקות ומתפיחים עוד 40 דקות. 
  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • כשהבצק תפח שנית, מוציאים את האוויר, לשים 2-3 דקות ומחלקים לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים ל-3 רצועות וקולעים חלה.
  • את החלה הקלועה מתפיחים עוד 20 דקות כשהיא מכוסה במגבת. לאחר ההתפחה מברישים בביצה הטרופה, מפזרים מעל שומשום או פרג ואופים 20-25 דקות, עד שהחלה זהובה.

 

 
אפשר לצפות גם בגרעינים או שבבי שקדים. חלה לפני האפייה
אפשר לצפות גם בגרעינים או שבבי שקדים. חלה לפני האפייה צילום : טל אברזל
 

הערות:

  • כשמתסיסים את השמרים רצוי לעשות זאת בקערה גדולה, בה אפשר אחר כך להכין את הבצק וככה חוסכים כלים. כשהשמרים תוססים, פשוט מוסיפים אליהם את כל שאר מרכיבי החלה.

  • חשוב לערבב היטב את המלח בקמח כדי שלא יהיה מגע ישיר עם השמרים, אחרת הם ייהרסו.

  • לא חייבים לקלוע - אפשר להכין כדורים מהבצק ולסדר אותם בצפיפות בתבנית עגולה לקבלת חלת "תלישות", או לחמניות.

  • אפשר להבריש בקצת דבש מדולל במים לאחר האפייה לתוספת ברק.

  • חשוב לא להתפתות להוסיף קמח מעבר למה שכתוב - הבצק ממש נוח לעבודה, וגם אם הוא מעט דביק, זה בסדר. אם הבצק דביק על גבול הרטוב - אפשר להוסיף מעט קמח בהדרגה, ולהמשיך ללוש עד שמתקבל בצק נוח.

  • להמרת השמרים היבשים בטריים - משתמשים ב-50 גרם שמרים טריים (קוביה אחת).

  • גיוונים: אפשר לקשט בגרעינים למינהם, שקדים פרוסים שומשום או פרג. לחילופין אפשר ליצור כדורים קטנים מהבצק, לשטח ולפזר מעל מעט בצל מטוגן או זעתר ושמן זית ואז לאפות לקבלת פיתות טעימות במיוחד!

 

בקרו בעמוד הפייסבוק של טולטולים

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של טל אברזל - טולטולים

 

למתכונים הקודמים בטור לא עוצרת בסגול:

אוזני המן כמו של אמא (פרווה)

תערובת ג'עלה ביתית
עוגיות שיבולת שועל וטחינה

מיני קאפקייקס נוטלה

עוגת שוקולד עם 2 אפשרויות לציפוי

 

 

 
עוד כתבות במדור לא עוצרת בסגול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.