מתכון לקיש תרד וגבינות

 
אפשר גם להכין במנות אישיות
אפשר גם להכין במנות אישיות צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 20:12 25/02/2013
דימה רוכברג, ביסטרו לחם יין

מרשים, משביע ומושלם לאירוח או לארוחה צמחונית • שף דימה רוטנברג עם מתכון מעולה לקיש עשיר של תרד עם גבינה בולגרית ומנגולד. כדאי להגיש ביחד עם סלט של עלים טריים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 4 שעות | תבנית קיש בקוטר 26 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבסיס הקיש:

 
140 גרם קמח


1 חלמון


10 מ"ל מים


60 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר



למילוי:

 
חבילה קטנה עלי תרד טריים, שטופים


4-5 עלי מנגולד גדולים, שטופים


20 גרם חמאה


2 ביצים


70 גרם גבינת עיזים (כמו פרומעז)


80 גרם גבינה בולגרית (רצוי כזו עם 16% שומן)


קורט מלח


קורט אגוז מוסקט מגורר


200 מ"ל שמנת מתוקה


5 עגבניות מיובשות, קצוצות


 

אופן ההכנה:

  • מכינים את הבסיס: מערבבים את כל המצרכים לבסיס ועד שמתקבל בצק חלק. אם הבצק מרגיש יבש, ניתן להוסיף מעט מים. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-3 שעות.
  • בתום הקירור מרדדים את הבצק לעיגוד בקוטר 30 ס"מ בערך (כך שיוכל לכסות את התבנים ואת השוליים). מותחים אותו על התבנית, משטחים ומצמידים לדפנות.
  • אופים את הבסיס בחום של 170 מעלות למשך 20 דקות ומצננים. לפני ששמים בתנור, ניתן לשים מעל לבצק נייר אפייה ומעליו שעועית או עדשים, כדי שלא יתפח.
  • מכינים את המילוי: מפרידים בין העלים הירוקים לגבעולים הלבנים של המנגולד. את העלים קוצצים גס ואת הגבעולים שומרים להכנת מרקים.
  • ממיסים 20 גרם חמאה במחבת, מוסיפים את עלי התרד והמנגולד ומטגנים יחד למשך 20 דקות.
  • בתום הטיגון מסננים את העלים היטב מהנוזלים, קוצצים אותם ומניחים בצד.
  • מערבלים בבלנדר את הביצים, הגבינות, המלח ואגוז המוסקט עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מוסיפים לתערובת את עלי התרד והמנגולד הקצוצים.
  • מוסיפים את השמנת המתוקה והעגבניות המיובשות ומערבבים שוב היטב עם יתר המרכיבים.
  • יוצקים את התערובת לבסיס הקיש האפוי ואופים למשך 50 דקות נוספות בחום של 150 מעלות, עד שהמלית מתייצבת. מוציאים ומקררים לפחות 20 דקות לפני שאוכלים.
 

המלצת יין לצד המנה:

ויונייה גליל עליון - יין לבן יבש מהסדרה האזורית של יקבי כרמל, המופק מענבי ויונייה מהגליל העליון (אזור מירון). היין משלב ניחוחות רעננים של אפרסק, משמש ופריחה עם רמזים עדינים לעץ האלון ברקע. הוא בעל גוף מלא ומתיקות עדינה מאוד שתשתדך מצוין למאפה העשיר. טמפרטורת הגשה מומלצת: 12 מעלות.

 

המתכון באדיבות השף דימה רוטנברג לביסטרו לחם יין ביהוד.

 

לעוד מתכונים טעימים בעולם היין:

לזניית גבינות וארטישוק

צלי בקר ברוטב שום ורוזמרין

עוגת ביסקוויטים וקרם שמנת

 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.