מתכון לטארט טירמיסו

 
גן עדן איטלקי. טארט טירמיסו
גן עדן איטלקי. טארט טירמיסו צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 11:18 27/02/2013
אורן גירון

אורן גירון חושף את הסוד מאחורי הקינוח האיטלקי טירמיסו והופך אותו לטארט עשיר ומושחת: בצק פריך עם מילוי גנאש, עוגיות בישקוטי טבולות באספרסו וקרם מסקרפונה מעל

 
 
 
 
 

שלום לכולם. אם יש דבר שאני מאוד אוהב- זה טירמיסו. מדובר בספק קינוח-ספק עוגה עשירה, חלקה מרירה - מתוקה ומלאה קלוריות. הקינוח ממוצא איטלקי, שפירושו "הרם אותי למעלה" (שיש הטוענים שזה מה שקורה למי שאוכל מנת טירמיסו- ממש מרחף) מורכב ממרכיבים אלמנטאריים שנמצאים בכל בית איטלקי ממוצע: מסקרפונה, אספרסו ועוגיות סבוירדי (בישקוטי) ולכן זמינות הכנתו וקלות הביצוע מאוד מקובלים שם.

 

כאן כבר מדובר בהפקה מעט יותר מורכבת ולא רזה כלל, שיוצאת לפועל במקרים מיוחדים בד"כ. ראשית נכיר את המסקרפונה שהיא למעשה זן של שמנת מתוקה (ולא גבינה כפי שרבים מכנים אותה) שמתאפיינת במרקם עשיר ושומני מאוד (באיטליה מגיעה המסקרפונה לרמה של 60% שומן!!!), מה שמעניק לקינוחים על בסיסה טעמים ומרקמים חלומיים. יתרון נוסף שלה הוא שבניגוד לסתם גבינת שמנת, ניתן להקציף אותה. כן, ממש כמו שמנת מתוקה, על מנת לקבל קרם עשיר, סמיך ומהיר הכנה.

 

בישקוטי הינן עוגיות מבצק ספוג, מיובשות מאוד ובעלות כושר ספיגה היסטרי. בסיס מצוין לנשיאת טעם האספרסו החזק והמריר. הקפידו לרכוש את אלו האיטלקיות המכונות savoyardi-סבויירדי. יש משהו בשילובי הטעים בין המתיקות המלטפת של הקרם ומרירות ותוקפנות בסיס הבישקוטי ספוג האספרסו שהופך את הביס למושלם.

 

ועל בסיס זה פיתחתי את העוגה הבאה: טארט טירמיסו. נכין בצק פריך ונאפה אותו אפייה עיוורת מלאה ואז נמלא אותו בשכבת גנאש שוקולד עדינה, מעל נניח בישקוטי טבולים באספרסו (או קפה חזק מאוד) ומעל הכל יבוא קרם מסקרפונה קליל הכנה ועשיר במרקם.

 

למרות נראות הטארט, הוא אינו מורכב להכנה כלל ומניב בכל פעם אנחות עונג מהטועמים. שווה לנסות!

 

מתכון לטראט טירמיסו

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעתיים | כמות: 12 טארטלטים 8 ס"מ או טארט 26 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:

 

250 גרם קמח


50 גרם אבקת שקדים


80 גרם אבקת סוכר


120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות


1 ביצה


 

מצרכים לגנאש:

 

100 גרם שמנת מתוקה


30 גרם דבש


100 גרם שוקולד מריר


 

 

לקרם מסקרפונה מהיר:

 

250 גרם מסקרפונה


כפית משחת וניל


150 גרם שמנת מתוקה


130 גרם אבקת סוכר


6 עוגיות בישקוטי, פרוסות לרוחב


 

 

להכין בנפרד:

 

120 גרם אספרסו או קפה חזק מאוד


 
 

אופן ההכנה:

 

  • לבצק: מכניסים חומרים יבשים וחמאה קרה למעבד מזון וטוחנים לפירורים דקים. מוסיפים ביצה ומעבדים לפירורים לחים. מאחדים לבצק ומשטחים. מניחים עטוף בקירור לחצי שעה.
  • מרדדים את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ ומרפדים את התבניות. אופים אפייה עיוורת מלאה (עם משקולת מעל), עד להזהבה מלאה של הבצק. מצננים.

 

  • לגנאש: מרתיחים שמנת מתוקה ודבש ויוצקים מעל השוקולד. ממתינים 2 דקות ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים אל בסיס הטארט ומצננים.
  • מסדרים מעל בצפיפות את הבישקוטים ומרטיבים באספרסו.

 

  • לקרם מסקרפונה: מניחים את כל החומרים בקערת המערבל ומקציפים במהירות בינונית עד לקבלת תערובת סמיכה ויציבה. יש להיזהר מהקצפת יתר שתפגע במרקם.
  • מעבירים את הקרם לשק זילוף ומזלפים מעל. מאבקים קלות בקקאו ומצננים לפחות לשעה לפני ההגשה.

 

רוצים לדעת כמה זה 80 גרם אבקת סוכר בכוסות? הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה.

 

למתכונים הקודמים במדור סודות האפייה:

 

מתכון לעוגת זר שמרים במילוי פרג ותפוחים

עוגת מוס פירות טרופיים ורום

עוגיות שוקולד-קפה רכות ומושחתות

פחזניות גבינה פיקנטיות

בלונדיס חמוציות ופקאן

עוגת שוקולד לבן ופטל

 

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.