ביס קטן ושוקולדי • מתכון לבראוניז ללא קמח

 
מושלם לימי החג
מושלם לימי החג צילום: טל אברזל
 

ימי חג החירות הולכים ומתקרבים, וטל אברזל כבר מחממת את התנורים ומכינה מתכון מצוין לבראוניז ללא קמח, מעולה לימי החג. ביס מתוק ומושלם בסוף הארוחה הכבדה. וגם: כל הטיפים להכנה מוצלחת של המנה בבית

 
 
 
 
 

כבר הספקתם להכיר את אהבתי הבלתי נגמרת לשוקולד.  מכיוון שאנחנו קרבים לימי חג הפסח, אשר גדוש בארוחות משפחתיות עמוסות אוכל כבד ומהביל, נשיקות חיבוקים ובני משפחה שמזמן לא ראיתם, קינוח שוקולדי כבד עלול להוות בעיה. עדיף להכין קינוח מרוכז שניתן לחתוך לקוביות קטנות, וביס אחד קטן יספק את הצורך במתוק של לאחר הארוחה.


כמובן שיש לקחת בחשבון שבני משפחה מסוימים ו/או חברים לא יצליחו להתאפק ויקחו עוד ביס או שניים, אז הכינו מצעים בקרבת מקום למקרה שלא יוכלו לנהוג הביתה.

 
בראוניז. כמה קל להכין, כמה קשה לפשל. באמת שזה פשוט פשוט. מערבבים כמה מרכיבים בקערה, אפייה קצרה מאד ונגמר הסיפור! אחרי שטרחתם כל כך הרבה בחגים, מגיעה לכם קוביונת טעימה ומרוכזת. לפעמים זה לא הקינוח הכי חגיגי ומרשים, אבל עם שקדים וקפה- הוא משודרג פלאים, מתוחכם וסוחט מחמאות. בנוסף המתכון פרווה ונטול גלוטן, כך שהוא מתאים לא רק לפסח, אלא לכל ארוחה או אירוע משמח.

 

 
מערבבים ואופים. בלי סיבוכים
מערבבים ואופים. בלי סיבוכים צילום : טל אברזל
 

לפני שמתחילים-כמה דגשים להכנת הבראוניז:

  1. את הביצים יש להוסיף אחת אחת לתערובת, לערבב היטב ורק אז להמשיך. לא את כולן בבת אחת כדי שלא נקבל חביתה. תערובת השוקולד עדיין חמימה מהמסת השוקולד והוספת הביצים בהדרגה תקרר את התערובת לאט לאט וכך הביצים לא יתבשלו.
  2. מכיוון שהבראוניז מרוכזים מאד, ונאפים כשכבה יחסית נמוכה ודקה, נדרשת אפייה קצרה מאד! יש לבדוק את התקדמות הבראוניז בתנור כבר לאחר 8 דקות. לי לקח לאפות אותם 17 דקות והשתמשתי בתבנית חד פעמית שמידתה 30X24. שזה אומר בראוניז מאד נמוכים. ככל שהתבנית תהיה קטנה יותר זמן האפייה יתארך בהתאם, אך יש לזכור כי המרקם הסופי צריך להיות לח ופאדג'י ואנחנו לא רוצים לפספס.
  3. את הבראוניז ניתן לחתוך לריבועים יפים רק לאחר קירור של לילה במקרר, וגם לאחר מכן באמצעות סכין חדה ונוחה, אחרת הם ימעכו ויתפרקו.
  4. הבראוניז אמורים לקבל קרום מבריק מאד וסדוק. זה יפהפה בעיניי! הקפדה על השלבים והטיפים - ותקבלו בראוניז מבריקים ומושלמים.
  5. מעבר לתוספת טעם עמוק, הקפה והמלח מחדדים ומעמיקים את הטעמים. אני ממליצה להקפיד להשתמש בהם ולא לוותר.
  6. גם אם זה נראה שהבראוניז לא אפויים, אין ממה לחשוש. הם מתייצבים לאחר הקירור. אם אתם לא בטוחים הנה טיפ. קיסם רטוב לחלוטין - בראוניז לא אפויים. קיסם נקי-בראוניז יבשים. קיסם לח עם פירורים רטובים ומעט "לכלוך"- המידה הנכונה של האפייה.

 

 
אפייה קצרה וזה מוכן
אפייה קצרה וזה מוכן צילום : טל אברזל
 

מתכון לבראוניז ללא קמח עם שקדים וקפה

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן הכנה כולל: שעה | תבנית בגודל 30X24 | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

 

200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות


4 ביצים


כוס ורבע סוכר


חצי כוס שקדים טחונים דק


2 כפות קורנפלור


חצי כוס שמן


רבע כפית מלח


כף אבקת נס קפה


3 כפות שקדים מולבנים פרוסים


 

אופן ההכנה:

  • מחממים את השוקולד המריר במיקרוגל בפולסים של 30 שניות עד שהשוקולד נמס. מערבבים את הסוכר והשוקולד היטב.
  • מוסיפים ביצה אחר ביצה. מערבבים נמרצות עד שהן נטמעות לחלוטין בתערובת.
  • מוסיפים את השקדים הטחונים, הקפה הנמס, השמן, המלח והקורנפלור ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • יוצקים לתבנית משומנת ומפזרים מעל בשכבה אחידה את השקדים המולבנים. אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות בין 15-20 דקות. קיסם שמוחדר לעוגה צריך לצאת קצת "מלוכלך", כי הבראוניז צריכים להישאר לחים. לבראוניז קרום מבריק וחלק.
  • את הבראוניז יש לצנן לחלוטין בטמפרטורת החדר, להעביר למקרר למשך כמה שעות ואז לחתוך לקוביות באמצעות סכין חדה.

 

 
חותכים רק אחרי שהבראוניז התקררו
חותכים רק אחרי שהבראוניז התקררו צילום : טל אברזל
 

הערות ושדרוגים:

  • אין בעיה להשמיט מהמתכון את הקפה לי שלא אוהב.
  • את השקדים ניתן להחליף באגוז אחר לפי הטעם- פקאן, לוז ואפילו בוטנים.
  • אם מרקם פאדג' פחות אהוב עליכם ואתם מעדיפים בראוניז יותר יציבים ופחות פאדג'יים אפשר לאפות 5 דקות יותר מהזמן המומלץ.
  • ניתן להקפיא, ולנשנש קוביות ישר מהמקפיא. מסוכן! ראו הזהרתי.

 

בקרו בעמוד הפייסבוק של טולטולים

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של טל אברזל - טולטולים

 

למתכונים הקודמים בטור לא עוצרת בסגול:

חלה קלועה ביתית

אוזני המן כמו של אמא (פרווה)

תערובת ג'עלה ביתית
עוגיות שיבולת שועל וטחינה

מיני קאפקייקס נוטלה

 

 

 
עוד כתבות במדור לא עוצרת בסגול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.