מתכון לגרנולה פריכה עם שקדים ומייפל

 
ריח משגע ממלא את הבית
ריח משגע ממלא את הבית צילום: עידן אדלר רייס
 

יש ימים שפשוט חייבים אוכל לנשמה • עידן אדלר רייס מכינה גרנולה ביתית עם שקדים, דבש וסירופ מייפל, שימלאו את הבית בריחות משמחים

 
 
 
 
 

ציטוט שקראתי לאחרונה  בספר "אלגנטיות של קיפוד"/ מוריאל ברברי: "היה מועיל הרבה יותר אילו חלקנו זה עם זה את חוסר הביטחון שלנו, אילו כולנו היינו מפנים את תשומת לבנו לפנים שלנו ואומרים לעצמנו ששעועית ירוקה וויטמין סי, גם אם הם מזינים את הגוף, לא מצילים את החיים ולא סועדים את הנשמה".

 

חשבתי לעצמי (בעיצומה של שפעת/וירוס או משהו שהשבית אותי לכמה ימים- למרות החיסון!) ששעועית ירוקה וויטמין סי אולי לא, אבל יש אוכל שבהחלטה בהחלט כן סועד את הנשמה. חשבתי על שוקולד, נוגט או גלידה, אבל החלטתי בסוף, בהשראת המחלות של סוף החורף, שגם גרנולה נכונה עושה את העבודה. לפתוח את הבוקר עם מתוק אמיתי, קראנצ'י, וטעים, עם דבש, תותים, תאנים או אפילו חלבה, יכול להציל את היום שלי.

 

טריק קטן: כדי להשיג טעם חמאתי בלי להשתמש בחמאה, השתמשתי בשמן קנולה בטעם חמאה של "עץ הזית" שמצאתי לאחרונה.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: 30-40 דקות | כמות מנות: צנצנת גדולה | רמת קושי: קל 

 

מצרכים:

 

200 גרם שיבולת שועל עבה


3 כפות גדושות דבש


3 כפות גדושות מייפל


חופן שקדים


חופן אגוזי מלך


חופן גרעיני חמנייה ו/או דלעת


5 כפות שמן קנולה 


 
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-160 מעלות.
  • שופכים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים היטב בכף (אני אוהבת אפילו לפורר בידיים כדי שהדבש והמייפל יגיעו לכל שיבולת השועל).
  • מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים 10 דקות, פותחים את התנור ומערבבים ואופים עוד 5-7 דקות עד שהגרנולה הזהיבה והאגוזים קראנצ'יים.
  • מוציאים מהתנור נותנים לתבנית להתקרר 15 דקות לפחות לפני שאוכלים או מאחסנים בצנצנת אטומה.

 

 
נגמר מהר. מדי.
נגמר מהר. מדי. צילום : עידן אדלר רייס
 
 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.