מושחתת ועסיסית: עוגת שוקולד אגוזים כשרה לפסח

 
מכינים בצ'יק
מכינים בצ'יק צילום: מתוך האתר של פירגה
 
עודכן 21:14 04/04/2017
טועמים במטבח - פירגה

מקרונים מאתגרים ועוגיות בוטנים מיצו את עצמן כבר לפני שלושה עשורים. קבלו מתכון קל ומהיר לעוגת שוקולד ואגוזים פאדג'ית במיוחד, שמכינים ממצרכים שיש לכולם בבית

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעתיים | תבנית בקוטר 24 ס"מ | רמת קושי: קל

 

עוגת שוקולד ואגוזים מושחתת וכשרה לפסח


 

מצרכים:

כוס אבקת שוקולית


כוס סוכר


כוס קמח מצות מנופה


כוס אגוזים (מלך, פקאן, לוז) גרוסים


שקית אבקת אפיה


3/4 1 כוסות מים


1/4 כוס יין מתוק


3/4 כוס שמן


2 ביצים טרופות


1/2 כוס ממתק מרציפן שקדים (רשות)


1/2 כוס צימוקים



לציפוי:

1/2 מיכל שמנת מתוקה


כפית ברנדי


100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות


 

>> לא תאמינו, הקינוחים האלה כשרים לפסח

 

אופן ההכנה:

  • אם משתמשים במרציפן, מגררים אותו בפומפייה על הצד הגס.
  • מערבבים בקערה את אבקת השוקולית, הסוכר, קמח המצות, האגוזים הגרוסים ואבקת האפייה.
  • בקערה נפרדת מערבבים את המים, היין מתוק, השמן והביצים לתערובת אחידה.
  • יוצקים את הנוזלים לקערת המוצקים וטורפים היטב יחד, עד שמתקבלת בלילה אחידה.
  • מוסיפים פנימה את המרציפן המגורר והצימוקים ויוצקים לתבנית משומנת.
  • מניחים בצד למנוחה 20 דקות.
  • אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש לחום של 175 מעלות, עד שהעוגה נאפית לחלוטין.
  • בזמן שהעוגה בתנור, מכינים את הציפוי: בסיר קטן מביאים את השמנת והברנדי לסף רתיחה.
  • מכבים את הלהבה, מוסיפים פנימה את קוביות השוקולד ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
  • בודקים בעזרת קיסם ואם העוגה אינה אפוייה מספיק אופים כ-10 דקות נוספות.
  • מיד כאשר העוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את הציפוי.
  • מצננים במקרר ולאחר הצינון מקשטים כיד הדמיון: ניתן לגרר מעל שוקולד לבן/מקופלת, לפזר שבעי אגוזים, סוכריות ועוד.
 

טיפים והערות:

  • בלילת העוגה נראית מעט דלילה, אך אין צורך להוסיף לה מצרכים נוספים.
  • את האגוזים ניתן להחליף לשקדים או קוקוס.
  • את כוס אבקת השוקולית ניתן להמיר לכוס אבקת קקאו. המקרה כזה יש להכפיל את כמות הסוכר.
  • ניתן להמיר את המרציפן בחלבה.
  • במקום הצימוקים אפשר לשלב קליפות הדרים מסוכרות. בכל מקרה לא מומלץ לוותר על התוספת.
  • ניתן לוותר על יין המתוק ולהכין את העוגה על בסיס מים בלבד. ניתן גם לוותר על השימוש בברנדי בציפוי.
  • אפשר להכין גם כמאפינס בתבניות מסיליקון. לאחר הצינון שולפים ומעבירים למנג'טים.
 
 

לעוד מתכונים מעולים מתוך האתר של פירגה

 

מחפשים עוד מתכוני עוגות? נסו את אלה:
עוגת שוקולד-תפוזים
טארט שוקולד מושחת
עוגת פרג עסיסית ללא גלוטן

 
עוד כתבות במדור מתכונים לפסח
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.