מתכון לעוגת תפוזים לפסח

 
מרשימה וטעימה
מרשימה וטעימה צילום: טל אברזל
 

מי אמר שבפסח צריך לוותר על עוגת התפוזים? טל אברזל עם מתכון מקורי לעוגה בחושה מועשרת במיץ תפוזים ושקדים טחונים, ללא גלוטן וכשרה לפסח. קישוט קטן של קצפת ושוקולד ויש מאפה ביתי מרשים מעשה ידכם להתפאר

 
 
 
 
 

אין כמו עוגת תפוזים טובה לקנח ארוחת שישי, או לכוס התה של שבת בבוקר. מה יכול להיות יותר טוב מעוגת תפוזים ושקדים? מה אם אגיד לכם שהיא גם כשרה לפסח?

 

לכבוד החג בחרתי להכין מתכון ללא גלוטן, שבאמצעות קישוט קטן ופשוט לביצוע משתדרג לקינוח פאר שאפשר להביא לארוחה המשפחתי: עוגת תפוזים ושקדים מקושטת בקצפת ושבבי שוקולד מריר. גם שילוב טעמים מנצח, וגם מראה חגיגי וכובש.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שלוש שעות | תבנית בקוטר 24 ס"מ | רמת קושי: קל 

 
מקציפים ביצים עד אווריריות
מקציפים ביצים עד אווריריות צילום: טל אברזל

מצרכים:

 
200 מ"ל מיץ תפוזים טרי (מ-2 תפוזים בערך)


100 גרם שקדים טחונים


210 גרם (כוס וחצי) קורנפלור/קמח תפו"א


1/8 כפית מלח


כפית וחצי אבקת אפייה


4 ביצים גדולות


160 גרם (3/4 כוס) סוכר


160 מ"ל (3/4 כוס) שמן


 
לציפוי ולקישוט:

 
מיכל שמנת מתוקה להקצפה


2 כפות אבקת סוכר


50 גרם שוקולד מריר, מגורר


 
 

אופן ההכנה:

  • מניחים את הביצים בקערה. מקציפים במהירות גבוהה. כשמתחילות להופיע בועות מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
  • כשהתערובת מתעבה מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי ערבול, עד לקבלת תערובת סמיכה ובהירה. מוסיפים את מיץ התפוזים ומערבלים.
  • מנפים את הקורנפלור או את קמח תפוחי האדמה לקערה ומערבבים עם המלח והשקדים ואבקת האפייה.
  • מוסיפים את תערובת היבשים בבת אחת לרטובים ומערבבים היטב. יוצקים את בלילת העוגה לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ-40-45 דקות, עד שפני העוגה זהובים מאד והיא קפיצית למגע. קיסם יוצא לח עם פירורים עליו.
  • נותנים לעוגה להצטנן לחלוטין, עדיף למשך הלילה. 
  • מקציפים את השמנת המתוקה (כשהיא קרה) יחד עם שתי כפות אבקת סוכר עד לקבלת קצפת רכה. מורחים את הקצפת על העוגה ומעל מפזרים את השוקולד המגורר.

 

 
אפשר גם בציפוי פרווה
אפשר גם בציפוי פרווה צילום : טל אברזל
 

הערות ושדרוגים:

  • ניתן להחליף את הקורנפלור בקמח מצה דק לעוגות, לא ניסיתי אבל אני מאמינה שיעבוד.
  • את השקדים ניתן להחליף בכל אגוז שאוהבים.
  • חשוב להקפיד שהשקדים יהיו טחונים דק ככל האפשר - או לטחון בבית במעבד מזון, או לקנות שקדים טחונים היטב בחנות תבלינים, כזו שבה טוחנים שקדים על המקום.
  • גיוונים להכנת המנה פרווה: גנאש שוקולד מריר מוקצף משמנת פרווה או חלב קוקוס, קצפת משמנת פרווה עם פודינג וניל, או ציפוי שוקולד טופי או סירופ שוקולד.
  • מי שאוהב יכול להוסיף לעוגה או לקצפת גרידת קליפה מתפוז.
  • חשוב לזכור כי העוגה לא מכילה קמח רגיל ולכן מרקמה קצת שונה מעוגה בחושה רגילה - קצת קפיצי ומעט יותר דחוס, אך לא חונק. חשוב לא לאפות אותה יותר מדיי כי היא מאד עסיסית. אם בכל זאת פישלתם אפשר להכין סירופ סוכר פשוט, ביחס של 1:1 ממים וסוכר, ולהרטיב את העוגה כשהסירופ חם.
  • העוגה משחימה מהר מאד, בדקו את מצבה לאחר 20 דקות בתנור ואם יש צורך הנמיכו את הטמפרטורה ב10 מעלות.לפי זה תדעו עוד כמה זמן צריך לאפות אותה.
  • מומלץ להשתמש במיץ סחוט טרי מתפוזים ואפשר גם מנדרינות או אפילו מקלמנטינות.

 

בקרו בעמוד הפייסבוק של טולטולים

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של טל אברזל - טולטולים

 

למתכונים הקודמים בטור לא עוצרת בסגול:

בראוניז ללא קמח

חלה קלועה ביתית

אוזני המן כמו של אמא (פרווה)

תערובת ג'עלה ביתית
עוגיות שיבולת שועל וטחינה

 
עוד כתבות במדור לא עוצרת בסגול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.