יינות חדשים לפסח - חלק 2

 
סדרת פרייבט קולקשן
סדרת פרייבט קולקשן צילום: יח"צ
 
עודכן 10:56 10/03/2013

פסח הולך ומתקרב ואנחנו ממשיכים לסקור את היינות החדשים שיצאו לשוק לקראת החג. מיינות חדשים בסדרת פרייבט קולקשן של יקבי כרמל, ליינות לבנים מסקרנים של יקב תבור, יינות מיקבי בוטיק ועוד

 
 
 
 
 

יינות חדשים בסדרת Private Collection של יקבי כרמל

 

יקבי כרמל ממליצים לחגוג את חג הפסח עם סדרת פרייבט קולקשן הוותיקה, יינות מצוינים, המתאימים לכל כיס וטעם, שנותנים את התמורה הטובה והמלאה ביותר לכסף.

 

סדרת Private Collection של יקבי כרמל היא סדרת יינות ותיקה ואיכותית, המיוצרת מראשית שנות השמונים. עד מחצית שנות התשעים הייתה ידועה כסדרת רוטשילד, על שם אדמונד דה רוטשילד, מייסד יקבי כרמל, ונושאת על גבי הבקבוקים את דיוקנו של הברון.

 

יינות הסדרה בעלי אופי פירותי מודגש, טובים לשתייה בחברה, קלילים, נגישים ורעננים. היינות הלבנים בעלי חומציות גבוהה ותומכת, רעננים ומתאימים לאוכל. היינות האדומים פירותיים, נגישים וידידותיים, טעימים לכל חך, קלילים ורעננים ומתאימים לאוכל. בסדרה מגוון גדול לכל טעם ודרישה.

 

שני חידושים ביינות החדשים: חלק מיינות הסדרה התבגר לראשונה במכלי הבטון ההיסטוריים המחודשים שביקב בזכרון יעקב. חידוש נוסף הוא בתווית האחורית החדשנית. התווית שעוצבה ליינות בייצור המוני, היא תווית מאוד עניינית ואינפורמטיבית, כמו תעודת זהות.

 

בין היינות החדשים:

Private Collection שרדונה 2012 - יין לבן יבש שהופק מ-100% ענבי שרדונה מכרמים באזור זכרון יעקב. תסס בחלקו במיכלי נירוסטה ובחלקו בחביות עץ אלון. מתאפיין בבשומת של פירות טרופיים. היין בעל גוף בינוני עד מלא וסיומת מאוזנת. 38 שקלים.

 

Private Collection סוביניון בלאן 2012 - יין לבן יבש וארומאטי שהופק מענבי סוביניון בלאן מהגליל העליון ומרמת ערד. מתאפיין בניחוחות של אננס, ליים ועשב קצוץ. 35 שקלים. 

 

Private Collection מרלו 2010 - יין אדום יבש אשר הופק מ-100% ענבי מרלו מכרמים בגליל והרי יהודה. היין התיישן 8 חודשים במיכלים ובחביות אלון ומתאפיין בגוון אדום עמוק ובניחוחות של דובדבנים, סיגליות ותבלינים. בעל גוף מלא וסיומת ארוכה ומאוזנת. 45 שקלים.

 

Private Collection שיראז 2010 - יין אדום יבש מכרמים ברמת ערד ובגליל העליון. עם השלמת התסיסה התבגר היין במשך שמונה חודשים במיכלים ובחביות עץ אלון צרפתי ואמריקאי. מתאפיין בגוון סגול עז, בגוף מלא ובבשומת של פטל בשל, פלפל שחור גרוס ועשן. 45 שקלים.

 
יינות יקב תבור
יינות יקב תבור צילום : יח"צ
 

יקב תבור משיק לקראת פסח 6 יינות חדשים

 

יקב תבור מוציא לשוק 6 יינות חדשים: שלושה לבנים ושלושה אדומים.

 

היינות הלבנים החדשים, מסדרת אדמה, מיוצרים מהזנים גוורצטרמינר, וויונייה (Viognier) ורוסאן (Roussanne). כרמיהם צמחו בחלקות כרם קטנות בצפון רמת הגולן ובגליל העליון, וטופלו בהקפדה יתרה במהלך כל עונת הגידול. הבציר נעשה באופן ידני וסלקטיבי והייננות שמה דגש על שמירת התכונות האופייניות לכל אחד מהזנים המיוחדים האלו.  

 

רוסאן מסדרת אדמה 2012

זן ענבי הרוסאן (Roussanne) גדל באזור עמק הרון בצרפת, שם נחשב לאציל מבין קבוצה מצומצמת של 6 זני ענבי יין לבנים המותרים לגידול. ענבי הרוסאן עלו לארץ באופן רשמי לפני כ-3 שנים, ניטעו בהיקף מצומצם וניסיוני ונבצרו לראשונה בכרמי יקב תבור במהלך השנה שעברה. יין הרוסאן הינו יין קל ופירותי, משלב ארומות וטעמים של גויאבה ליצ'י. ובעל חמיצות פריכה המובילה לסיומת נעימה ומתמשכת. מחיר: 65 ש"ח.

 

וויונייה מסדרת אדמה בציר 2012

זן ענבי הוויונייה (Viognier) שייך לקבוצת הזנים הלבנים הקלאסיים של עמק הרון בצרפת. יין הוויונייה של תבור הינו יין עשיר המשלב טעמי פסיפלורה ומשמש עם גוף חמאתי משהו ונעים מאוד לשתייה. מומלץ לשתות אותו כשהוא טרי וצעיר. מחיר מומלץ לצרכן: 65 ש"ח.

 

גוורצטרמינר מסדרת אדמה בציר 2012

- זן הגוורצטרמינר (Gewurztraminer) הנפוץ כיום בצפון צרפת, שם מהווה את הבסיס לרוב היינות, מקורו למרגלות שרשרת האלפים בין צפון איטליה לאוסטריה. הין עשיר, פירותי וניתן להבחין בריחות וטעמים של משמשים, ליים ופרחי בר. הוא מתקתק וכיפי עם חמיצות רעננה. ליין צבע זהוב עם הילה בגווני נחושת וגוף עשיר המוביל לסיומת ארוכה. מחיר מומלץ לצרכן: 65 ש"ח.

 

Limited Edition 1/11,000, בציר 2009

הינו יין זני המורכב מ- 100% קברנה סוביניון. היין מופק מענבי כרם יחיד בגובה 700 מטרים על הר מלכיה בגליל העליון, בעל תצורה גיאולוגית ייחודית המניבה פרי אחיד לאורך כל הגפנים, אך דורשת משטר השקיה מוגבר. ענבים אלו נבחרו בקפידה ונבצרו בבציר ידני וסלקטיבי בשלהי קיץ 2009. לאחר השריה על הקליפות ותסיסה מבוקרת הועבר היין ליישון של שנה וחצי בחביות צרפתיות חדשות. היין שהתקבל הינו בעל ריח נעים וייחודי עם פירות יער בשלים, שזיפים שחורים וטבק. כבר עכשיו מוכן לשתייה אך ימשיך להשתבח בשנים הבאות. מחיר: 150 ש"ח.

 

שיראז קברנה סוביניון מסדרת אדמה וו בציר 2010

מורכב מהזנים שיראז וקברנה סוביניון אשר גדלו על אדמת טרה רוסה בחלקות כרם שכנות בהר מלכיה. היין בעל צבע אדום עמוק, גוף מלא, וטאנינים עשירים המובילים לסיומת ארוכה ומורכבת. היין שופע טעמי פטל שחור וסיגליות עם נגיעות של עשבי תיבול ים תיכוניים אשר מלווים בטעמי חבית בגווני ארז וציפורן. מחיר: 85 ש"ח.

 

קברנה סוביניון - פטיט סירה מסדרת אדמה וו בציר 2010

מורכב מענבי קברנה סוביניון ופטיט סירה שגדלו על קרקע בזלתית ונבצרו מכרמים נבחרים בגליל העליון והגליל המזרחי. היין בעל צבע ארגמן עמוק, גוף מלא וחמיצות מאוזנת המובילים לסיומת עסיסית ונעימה. ליין טעמי דובדבנים שחורים בשלים ופטל בגוון ריבתי עשיר אשר מלווים בטעמי חבית בגווני וניל וקפה. מחיר: 85 ש"ח.

 
יינות יקב רמת הגולן
יינות יקב רמת הגולן צילום : כפיר חרבי, דניאל לילה
 

יקב רמת הגולן מציע חמישה יינות חדשים לארוחת החג

 

ירדן גוורצטרמינר 2012

עשוי כולו מענבי גוורצטרמינר הגדלים בצפון הקר של רמת הגולן, אזור שהוכח כאידיאלי לגידול גוורצטרמינר באיכות גבוהה. היין מציג ניחוחות של ליצ'י, אננס ופסיפלורה, לצד מאפיינים של קליפת הדרים ומעט וניל. ליין מתיקות מרומזת, וגוף בינוני אשר יתאים היטב למגוון מנות ראשונות של ארוחת הסדר, ממנות דגים קרות ועד מנות עוף צלויות. מחיר: 66 ש"ח.

 

ירדן שרדונה 2011

מיוצר כולו מענבי שרדונה שגודלו בכרמים הממוקמים בצפון רמת הגולן, בכרמים שיכולים להגיע לגובה 200 מטרים. היין תסס והתיישן במשך שבעה חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, כ-50% מהן חדשות. היין מציג ניחוחות של לימון, פרחים, ליים, אגס ואפרסק לבן, כשברקע רמזים של תבלינים וקלייה. ליין גוף בינוני עד-מלא, טעם עשיר נפלא ומהנה מאוד לשתייה, בעיקר לצד עיקריות מעוף או דגים .מחיר: 66 ש"ח.

 

ירדן מרלו כרם אורגני אודם 2008

מיוצר כולו מענבי מרלו שגודלו בשיטה האורגנית בכרם אודם, הממוקם בחלקה הצפוני והקר של רמת הגולן בגובה 1,200 מטר מעל גובה פני הים. גפני המרלו שמהם הופק היין ניטעו בשנת 1990 והן מטופלות בשיטה האורגנית משנת 1998. היין התיישן במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי, כ- 70% מתוכן חדשות והוא מציג מאפיינים של אוכמניות ופטל שחור בשל, לצד רמזים של אגוז מוסקט ואניס. ותנאי אחסון נאותים יישמר במצב מצוין למשך כעשור ואף יותר משנת הבציר. יתאים בעיקר לצד מנות עיקריות מבקר וטלה. מחיר: 137 ש"ח.  

 

ירדן סירה כרם תל פארס 2008

מיוצר כולו מענבי סירה הגדלים בכרם תל פארס, הממוקם במרכז רמת הגולן בגובה של 750 מטר מעל פני הים. הנטיעות הראשונות של זן הסירה ברמת הגולן היו בכרם תל פארס בשנת 1996. בדרך לבקבוק עבר היין יישון במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי. היין מציג מאפיינים עשירים של דובדבן בשל ושזיף, בשילוב ניחוחות עשן ורצפת יער. הוא מוכן לשתייה כעת, וימשיך להשתבח בבקבוק בתנאי אחסון נאותים עד עשור ויותר משנת הבציר. ישתדך היטב לעיקריות בשרניות של רוסטביף או צלעות טלה עסיסיות. מחיר: 137 ש"ח.

 

ירדן הייטסוויין 2011

יין קינוח מתוק המופק רק מענבי גוורצטרמינר, אשר גודלו בצפון רמת הגולן. אשכולות שלמים ומאד בשלים נבצרו ידנית, ובהגיעם ליקב הוקפאו בטמפרטורה של 12- מעלות צלסיוס למשך חודש ימים. לאחר מכן, בעודם קפואים, נסחטו האשכולות בעדינות ובאיטיות, עד לקבלת מיץ מרוכז ועשיר מאוד, אשר תסס לאיטו במשך מספר חודשים. היין עשיר מאוד בריחות וטעמים של פירות בשלים מגוונים, כמו אננס, מנגו, ומלון. כדאי להגישו קר כקינוח בפני עצמו או לצד עוגות תפוזים וקינוחי פירות. מחיר: 108 ש"ח. 

 

יקב ויתקין משיק את יין הדגל - שורשים ג' 2008 ואת מסע ישראלי לבן 2012

 
 
מימין: שורשים ג' 2008, מסע ישראלי לבן 2012
מימין: שורשים ג' 2008, מסע ישראלי לבן 2012 צילום: יח"צ

שורשים ג' 2008 - מוקדש ליורם גלאי ז"ל

כאשר הוחלט לקרוא ליין הדגל של יקב ויתקין שורשים ובאמצעותו להנציח את שורשי המשפחה, חשבו ביקב על המשפחה הפרטית שלהם: משפחות פז-בלוגולובסקי-רוטנברג ועל הדורות הקודמים. אבל טיבם של החיים הוא להוביל אותנו בנתיבים שאינם תמיד הנתיבים בהם בחרנו מראש. את יורם גלאי הכירו בשנת 2005- כאשר התחילו לעבוד עם חברת הכרם. כאחראי על תחום המסעדות וכאדם שהתאהב באופן אישי ביינות שלנו - בדרכו המיוחדת דאג יורם שכולם יכירו את היינות שלנו וילמדו להעריך אותם. בשנה שעברה הלך לעולמו טרם עת והיין מוקדש לזכרו.

 

היין החדש מורכב ממיסוך של הזנים קריניאן ופטיט סירה מכרמי בעל בוגרים, סירה, פטי ורדו ומעט קולומברד. לאחר התסיסה והטיפול הראשוני הועבר היין להתבגרות של 20 חודשים בחביות גדולות של 350 ליטר, ולאחר מכן יושן עוד 22 חודשים בבקבוק. לפי היקב, היין מבטא נאמנה את אופי הבציר העצמתי והמורכב, במיוחד בהשוואה לבציר 2007 שהיה רענן ואלגנטי אך מיטיב לבטא שילוב של רעננות, מינראליות ופירותיות המאוזנים בבשלות, עושר ומורכבות טעמים. כמו בקודמיו- מאפיינים עדינים של פרחוניות וכן בשר מעושן ניתן למצוא גם כאן.

 

היין שהתקבל מורכב וארומטי, ויתאים להמשך יישון של עד 6 שנים נוספות. ישתדך למנות בשר עשירות בטעם כגון כבש, בקר וברווז, וכן מנות המשלבות ירקות שורש או בעלות תיבול אקזוטי. מחיר: 270 ש"ח.

 

מסע ישראלי לבן 2012

יין לבן יבש שהוא ממסך ים-תיכוני מקורי של ארבעה זני ענבים:30% רוסאן, 30% ויונייה , 30% קולומבאר מגפנים בוגרות ללא השקיה, 10% גווירצטרמינר, מכרמים במורדות הרי ירושלים והר הכרמל. כל זן הותסס בנפרד במכלי נירוסטה. מחצית מהויונייה הותססה בחביות עץ אלון צרפתי חדשות בקליית בורגונדי. היין המשיך להתבגר כשלושה חודשים על השמרים במכלים על מנת להוסיף למורכבות הארומאטית ולמבנה היין.

 

היין פירותי מאוד, בעל טעמים ברורים של פרי הדר ופירות קיץ עם רעננות תומכת עם סיומת מאוזנת ומענגת. למרות היותו יבש, מאפייני הפרי הרבים מקנים לו תחושת מתיקות נעימה. כדי להגישו קר לצד גבינות טובות או קישים. מחיר: 75 ש"ח.

 

יינות חדשים ביקב הבוטיק אסף

 
מימין: פינוטאז' 2010, 50-50 ק"ס שיראז 2010
מימין: פינוטאז' 2010, 50-50 ק"ס שיראז 2010 צילום: יח"צ

4 עונות פינוטאז' 2010

הרעיון לייצר יין פינוטאז' ישראלי נוצר אצל מייסד יקב אסף, אסף קדם, עת עבד ולמד ביקבים בדרום אפריקה, שם הזן מככב. בשנת 2005 נטע כרם פינוטאז' ראשון בחלקות המשפתיות בישוב קדמת צבי, וכעת הוא גאה להשיג את הבציר החדש. היין מורכב מ-85% פינוטאז' והשאר שילוב של קברנה סוביניון, סירה וקברנה פרנק, אשר נבצרו במסגרת פרויקט עבודה עברית מכרמי היקב שבגולן. כל זן הותסס ויושן בנפרד תקופה של 12 חודשים בחביות עץ אלון.

 

היין שהתקבל מלציח להפתיע - הוא עמוס ריחות פרי בשל כגון פטל, שזיף ואוכמניות, אך בלי להיות כבד. הוא מאוזן מאוד ובעל סיומת ארוכה ונעימה, אשר הופכת אותו למלווה נהדר לתבשילי קדירה עשירים ובשר צלוי, אך גם נעים לשתיה בפני עצמו. הוא מוכן לשתייה כעת אך יתיישן היטב בשנים הקרובות. מחיר: 90 ש"ח בחנות היקב.

 

50-50 קברנה סוביניון&שיראז 2010

יין אדום יבש המשלב אחוזים שווין של הזנים קברנה סוביניון ושיראז מחלקות היקב בקדמת צבי, אשר נבצרו במסגרת פרויקט עבודה עברית על ידי משפחת קדם וחברים. לאחר תסיסה מבוקרת יושן היין 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתיות ואמריקאיות, לאחריהן בוקבק ללא סינון, ועל כן יפתח משקעים לאורך השנים.

 

היין שהתקבל עשיר וארומטי, עם ריחות של פירות ירק, טבק וקקאו. בטעימה ניתן לחוש באיזון עדין בין מאפייני הפרי לתחושת העשן והקלייה. ישתלב היטב לצד תבשילי טלה או ראגו בשר. מחיר: 110 ש"ח בחנות היקב.

 

יינות חדשים ביקב טפרברג

 
רוזה וגווצטרמינר של יקב טפרברג
רוזה וגווצטרמינר של יקב טפרברג צילום: יח"צ

רוזה סילבר 2012

יין ורוד יבש המופק מ-100% ענבי קברנה סיביניון ממבוא חורון. היין, שיצא אך עתה לשווקים, זכה אתמול בתואר יין רוזה הטוב ביותר בתחרות Best Value. בדרך לבקבוק הענבים עברו השריה קצרה על הקליפות למיצוי צבע ולאחר מכן נסחטו בצורה עדינה ואיטית על מנת לקבל תירוש ענבים מעט אדמדם איכותי. לאחר מכן הועבר היין לתסיסה מבוקרת שנמשכה שבועיים ולאחריה בוקבק.

 

היין שהתקבל וורדרד סמוק ועדין, עם ארומות פרחוניות וטעמים של תותים ופטל אדום. בפה היין רענן ,בעל גוף בינוני ופריך וחומציות מאוזנת ומהנה. נעים לשתייה בפתיחת הארוחה לצד מנות דגים נאים וסלמון מעושן. מחיר: 40 ש"ח.

 

טרה גוורצטרמינר 2012

יין לבן חצי יבן המופק מ-100% ענבי גווצטרמינר מכרם הנמצא בהרי השומרון בגובה של כ-850 מטר. הפרי שנסחט הותסס בטמפטורה מבוקרת במשך ארבעה שבועות, בכדי לשמר את אופיו הטרי של תירוש. היין לא עבר תסיסה מאלולאקטית כדי לשמור על רעננותו ופריכותו.

 

היין שהתקבל פרחוני, עשיר וכיפי לשתייה, עם ארוחות של אננס בשל ומלון, עם מתיקות נעימה שתהפוך אותו מלווה אידיאלי למנות אסיאתיות מתובלות היטב. מחיר: 59 ש"ח.

 

סדרת יסמין החדשה של יקב רקנאטי

 
יסמין לבן ואדום של יקב רקנאטי
יסמין לבן ואדום של יקב רקנאטי צילום: שלמה שהם

לקראת חג הפסח משיקים ביקבי רקנאטי יינות חדשים מבציר 2012 של סדרת יסמין. היינות קלילים ומותאמים לטעם הישראלי: 

 

יסמין אדום קברנה-מרלו 2012

רקנאטי יסמין אדום נעשה משילוב של ענבי קברנה סוביניון ומרלו מכרמי היקב בגליל ובשפלת יהודה. היין עשיר בטעמים פירותיים ובארומות שזיף שחור, תבלינים וניחוחות עץ אלון, ולו גוף מעודן וחמיצות מאוזנת המאפשרים ליהנות ממנו בעודו צעיר.

 

היין יהיה מלווה נהדר לבשר "על האש", מתאים לכל סוגי הגבינות וכן מאכלים איטלקיים וסלטים, וישתלב נהדר בכל סעודה ואירוע.מחיר: 42 ש"ח.

 

יסמין לבן שרדונה-סוביניון בלאן 2012

 

רקנאטי יסמין לבן 2012 נעשה משילוב של ענבי שרדונה וסוביניון בלאן מכרמי היקב בגליל ובשפלת יהודה. היין מרענן מאוד ולו ארומה של פירות לבנים, מלון ופרי טרופי.

 

היין מומלץ כאפריטיף או בשילוב עם מנות עוף, דג, סלטים, ומאכלים איטלקיים. יש לקרר היטב לפני השתייה ולאחסן בשכיבה במקום קריר ואפל. מחיר: 42 ש"ח.

 

חדש מיקב אדיר: קברנה סוביניון כרם בן זמרה 2011

 
קברנה סוביניון 2011 יקב אדיר
קברנה סוביניון 2011 יקב אדיר

יקב הבוטיק אדיר משחרר לשוק קברנה סוביניון מבציר 2011. הענבים ליין 100% זני זה הגיעו מחלקת הפלאטו של היקב בכרם בן זמרה הגלילי, בגובה של 870 מטר. בהגעת הענבים ליקב האשכולות נבררו בקפידה, עברו לדריכה קלה ומשם לתסיסה והשריה על הקליפות באמצעות שמרים ייחודיים. לאחר מכן הועבר ליישון של קצת יותר משנה בחביות עץ אלון, רובן צרפתיות.

 

היין שהתקבל מפתיע בפתיחותו למרות גילו הצעיר. ניתן כבר היום להבחין בפרי סגול בשל, כגון פטל, דובדבן ושזיף, המלווה בעשן ותבלינים, עם גוף מלא וסיומת ארוכה ונעימה. שהות נוספת בבקבוק בתנאים המתאימים תיטיב איתו. ישתדך היטב לגבינות מיושנות ותבשילי גולאש ואוסובוקו. מחיר: 90 ש"ח.

 

חדש מיקבי ברקן - פינוטאז' רזרב 2010

 
פינוטאז' ברקן
פינוטאז' ברקן צילום: יח"צ

היין עשוי מענבי פינוטאז' מובחרים משתי חלקות בכרמי היקב שבתל-צפית למרגלות הרי יהודה. יין הפינוטאז' רזרב הראשון יוצר בבציר 2001 ועוד לפני כן, במשך שנים של ניסיונות, בכרם וביקב, צברו יינני ברקן ידע רב לגבי הטיפול הנכון בפינוטאז'. הענבים נבצרו בדיוק כאשר הפרי התחיל להצטמק. היין הותסס במיכלים אנכיים ושהה על קליפותיו בין 20 ל-24 ימים, אחריהן התבגר משך שנה אחת בחביות, 60% מהן חביות צרפתיות משימוש שני ו-40% חביות אמריקאיות חדשות, כפי שהיה בשנה הקודמת.

 

היין שהתקבל עשיר ואלגנטי, עם נוכחות נאה למרכיבי הפרי אשר משתלבת היטב עם הטעמים השיוריים מן החביות. למרות שהוא מוכן לשתייה כעת, רצוי בשלב זה למזוג אותו לדקנטר כשעה בטרם יוגש. נסו אותו לצד עיקריות מבשר אדום. מחיר: 65 ש"ח.

 

חדש מיקב סגל: סינגל קברנה סוביניון 2009

 
סינגל סגל
סינגל סגל צילום: יח"צ

סדרת מרום גליל חוגגת את הקשר המיוחד והחלוצי בין יינות סגל לבין עידן הנטיעות המודרני של היקב בגליל העליון. בחלק הסינגל של הסדרה מופיעים יינות זניים העשויים מפירות הכרמים הגליליים של היקב.  

 

מרום גליל סינגל קברנה סוביניון עשוי מענבי קברנה סוביניון שהבשילו לכדי איזון מושלם בתנאים יוצאי דופן של מרום הגליל בכרמי היקב שבעמק קדש והר גודרים. לאחר תסיסה עבר היין השריית קליפות ארוכה, ולאחריה יושן בחביות חדשות של עץ אלון צרפתי ואמריקאי במשך 18 חודשים.

 

תהליכים אלו ועשיית היין המוקפדת תרמו למיצוי קשת טעמי ענבים וטעמי חביות רחבה ואפשרו ליין להגיע למורכבות מחד ולאיזון מושלם מאידך. מחיר: משתתף במבצע 3 בקבוקים ב 100 ₪ ברשתות המובחרות ברחבי הארץ.

 

חדש מיקב ברבדו: קופאז' 2010

 
קופאז' ברבדו 2010
קופאז' ברבדו 2010 צילום: עמרי מרון

יקב ברבדו משיק את קופאז' 2010, יין אדום יבש המורכב מ:40% ענבי קברנה פרנק, 33% שירז ו 27% קברנה סוביניון שנבצרו מכרם יחיד של היקב באמצע ספטמבר 2010. לאחר  השריה ותסיסה מבוקרת, הועבר היין הראשוני לתקופת יישון של 12 חודשים בחביות עץ צרפתיות (75%) ואמריקאיות (25%).

 

יין זה מורכב בריחו ובטעמו והוא בנוי מרבדים של טעמים וריחות המתגלים לטועם עם כל הרחה וטעימה במרווחים של מספר דקות. בכל טעימה מתגלים מרכיבים חדשים בעיקר פירותיים. כעבור מספר טעימות ניתן להרגיש את טעם הבשלות - חגיגה לחושי הטעם הממזגים עם הריחות המתגברים ובמקביל -מתעדנים. בטעימתו ניתן להבחין בפטל, שזיף אירופי ופלפל ירוק בנוסף לתיבול עשיר ונעים ישתדך למגוון מנות עיקריות, החל מעוף צלוי ועד תבשילי קדרה. מחיר : 150 ש"ח.

 

יינות חדשים בסדרת מוסטלי של יקב טוליפ

 
יינות מוסטלי של יקב טוליפ
יינות מוסטלי של יקב טוליפ צילום: אסף שמע

Mostly Cabernet Franc 2010

יין אדום יבש שהופק מ- 85% ענבי קברנה פרנק מכרם ניר שבמושב מטע בתוספת 15% ענבי מרלו מכרם צובה. עם הגעת הענבים ליקב הם רוסקו והועברו להשריה קרה של 3 ימים, בסופה הוספו לתירוש שמרים המתאימים במיוחד ליין המיועד ליישון. התירוש תסס 10 ימים ולאחר סחיטה עדינה בלבד הועבר היין לתסיסה מלולקטית במכל נירוסטה. לאחר שהייה בת 6 חודשים בחביות וייצוב טעמם של היינות, נקבע הבלנד הסופי לקבלת מורכבות והרמוניה. לאחר יצירת הבלנד הסופי הוחזר היין לחביות להתיישנות של 9 חודשים נוספים.

 

היין שהתקבל עשיר ונעים, בעל גוף מלא וטעמים של פירות ותבלינים המאפיינים את הזן. תוספת המרלו מעגלת מעט את הקצוות והופכת את היין למהנה לצד שלל מנות עיקריות של בשר, טלה ועוף. מחיר: 79 ש"ח.

 

Mostly Shiraz 2010

יין אדום יבש שהופק מ- 85% ענבי שיראז מכרם גלעד שבכפר יובל, בתוספת 15% קברנה סוביניון מכרם צבעון.עם הגעת הענבים ליקב הם רוסקו והועברו להשריה קרה של 3 ימים, בסופה הוספו לתירוש שמרים המתאימים במיוחד ליין המיועד ליישון. התירוש תסס 10 ימים ולאחר סחיטה עדינה בלבד הועבר היין לתסיסה מלולקטית במכל נירוסטה. לאחר שהייה בת 6 חודשים בחביות וייצוב טעמם של היינות, נקבע הבלנד הסופי לקבלת מורכבות והרמוניה. לאחר יצירת הבלנד הסופי הוחזר היין לחביות להתיישנות של 9 חודשים נוספים.

 

היין שהתקבל הינו בעל צבע בורדו מרשים עם ארומה של פירות בר בשלים ותבלינים וגוף מלא ועגול, עם עפצנים מורגשים אך נעימים. ישתלב ביטב לצד קבב על האש או קובה. מחיר: 79 ש"ח.

 
בצדדים: טריו ספיריט, במרכז: דרך ארץ
בצדדים: טריו ספיריט, במרכז: דרך ארץ צילום : גיא הכט
 

יינות חדשים בדרך היין

 

יינות מבית דרך ארץ

יינות "דרך ארץ", אשר מיוצרים במיוחד עבור דרך היין, מאופיינים בטעמי פרי רענן והם קלים, מאוזנים ומוכנים לשתיה. מחיר היינות החדשים : 30 ש"ח בלבד.

 

דרך ארץ קברנה סוביניון

יין אדום זני יבש מכרמים באזור גליל תחתון. הענבים נבצרו בלילה במטרה לשמר את הרעננות. היין עבר תסיסה מבוקרת במיכלי נירוסטה. צבעו של היין אדום עם גוונים של אדמה האופיינים לזן. ליין ניחוחות דובדבן שחור עוקצני ושזיף עם דגש עדין של אוכמניות ודומדמניות המלווים בקינמון מתובלן.

 

דרך ארץ מרלו

יין אדום זני יבש מכרמים בעמק איילון. הענבים נבצרו בלילה במטרה לשמר את הרעננות. היין עבר תסיסה מבוקרת במיכלי נירוסטה. צבע היין אדום עם גוונים של סגול. ליין ארומות של פטל ודובדבן, חומציות מאוזנת וסיומת ארוכה.

 

יינות מבית טריו

יקב טריו מחדש ומשיק שני בקבוקים חדשים לסדרת Spirit. סדרת ספיריט משקפת את הרוח של היקב, ואת שאיפת היקב ליצור יינות הרמוניים, פירותיים ומאוזנים. הרכב הזנים בסדרה משתנה משנה לשנה. את יינות היקב ניתן להשיג ברשת דרך היין ובחנויות ובמסעדות הנבחרות.

 

טריו ספיריט הרי ירושלים 2011

יין אדום זני יבש מ-100% קברנה סוביניון ענבי קברנה סוביניון איכותיים מהרי ירושלים. היין עובר תסיסה במיכלי נירוסטה ויישון עם עץ אלון כחצי שנה. צבעו של היין אדום עמוק. היין מציג ניחוחות גרגרי יער עם נגיעות עץ אלון המשתלבים נהדר בסיומת הארוכה. מחיר: 90 ש"ח.

 

טריו ספיריט הגליל 2011

יין ממסך אדום יבש המורכב מ-65% קברנה סוביניון, 28% שיראז וכן 7% פטיט ורדו מענבים איכותיים המגיעים מעמק קדש שבגליל העליון. לאחר הבציר והתסיסה התיישן כחצי שנה עם עץ אלון. היין שהתקבל פירותי ומאוזן ען סיומת ארוכה ומשיית. מחיר: 90 ש"ח.

 

יינות חדשים מבית יקב צ'ילאג

 

 
יינות יקב צילאג
יינות יקב צילאג צילום: אפרת בלוססקי

SOLO MERLOT 2008

יין אדום יבש המורכב מ85% מרלו, 10% סירה ו-5% קברנה סוביניון, כאשר הכרם העיקרי הינו כרם בן זמרה בגליל עליון בגובה 810 מטרים. במסגרת תהליך הייצור, שהה התירוש על קליפותיו משך שלושה ימים, לאחריה עבר התססה קרה וארוכה בטמפרטורה של 18-20 מעלות למשך 3 שבועות, בסופה עבר להשתבחות של 20 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.

 

היין שהתקבל בעל גוון סגול אדום עמוק,עם ריחות של פירות סגולים בשלים ונוכחות של תבלינים. הייננית ממליצה לתת ליין להפתח לפחות שעה לפני השימוש ומומלץ לקרר לטמפרטורה של 18 מעלות. היין אינו מסונן לכן יתכנו משקעים שמוסיפים לאיכותו. יתאים לצד מנות בשר עשירות. מחיר: 110 ש"ח.

 

SOLO SYRAH 2008

יין אדום יבש המורכב מ-85% סירה, 12% מרלו ו-3% פטיט ורדו, כאשר הכרם העיקרי הינו כרם בן זמרה בגליל עליון בגובה 810 מטרים. במסגרת תהליך הייצור, שהה התירוש על קליפותיו משך שלושה ימים, לאחריה עבר התססה קרה וארוכה בטמפרטורה של 18-20 מעלות למשך 3 שבועות, בסופה עבר להתשבחות של 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.

 

היין שהתקבל בעל גוון סגול אדום עמוק, עם ריחות של שזיפים אדומים וקסיס בתוספת תבליני וניל, ושוקולד מריר.

הייננית ממליצה לתת ליין להפתח לפחות שעה לפני השימוש ומומלץ לקרר לטמפרטורה של 18 מעלות. היין אינו מסונן לכן יתכנו משקעים שמוסיפים לאיכותו. ישתדך נהדר למנות עיקריות דשנות. מחיר: 110 ש"ח.

 

 
קברנה וקולומברד של מוני
קברנה וקולומברד של מוני צילום: קית לנדסמן

יינות חדשים ליקב מוני

יקב מוני, המוקם במנזר דיר ראפאת, בליבם של הרי יהודה, משיק שני יינות חדשים בסדרת M מתוצרתו של היינן סם סורוקה, במחיר שווה לכל כיס.

 

קברנה סוביניון 2011 (כשר) מסדרת M

יין קברנה סוביניון 100% זני זה הופק מעילית בציר ענבי הקברנה סוביניון של יקב מוני והותסס תסיסה מבוקרת במיכלי נירוסטה בטמפרטורה של 26 מעלות. היין הושרה במיכלי נירוסטה שמונה חודשים מתוכם חודשיים עם שבבי עץ צרפתיים מובחרים. היין שהתקבל בעל גוון אדום וארומות של פירות יער שחורים וקסיס. רצוי לתת לו להיפתח בכוס לפני שנהנים מגופו הבינוני וסיומתו ארוכה. כדאי להגיש לצד מנות פסטה ארומטיות או אורז אסיאתי. מחיר: 39 ש"ח.

 

קולומבארד 2012 (כשר) מסדרת M

יין לבן יבש, 100% זני, אשר עושה שימוש ללא היסוס בזן הענבים קולומבארד, אשר רק לעיתים נדירות מאוד נכנס לבקבוקים לבדו. הענבים השיגו מכרמים באזור עמק שורק, ונבצרו בשעות הלילה. לאחר הבחיטה תסס התירוש במיכלי נירוסטה בטמפרטורה מבוקרת של 12 מעלות לשמירה על אופי הפרי.

 

היין שהתקבל בעל צבע של חיטה בהירה, טרי פירותי וארומאטי מרענן, רווי ניחוחות הדרים ופירות טרופיים, שזור בפרי עשיר מאוזן עם חומציות וסיומת מרעננת ואלגנטית. מומלץ לתת לו שלוש שעות במקרר לפני ההגשה, לצד מנות ריזוטו קיציות, פשטידות, או קישים. מחיר: 39 ש"ח.

 

 

 

 

 

 
עוד כתבות במדור מרתף היין
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.