מתכון לביריאני - אורז הודי עם פרגיות, ירקות ותבלינים

 
מנה בטעמים מיוחדים
מנה בטעמים מיוחדים צילום: עידן אדלר רייס
 

עיקרית ותוספת במנה אחת • עידן אדלר רייס מכינה ביריאני - נתחי פרגית במשרה קוקוס ותבלינים הודיים שמבושלים ביחד עם אורז ושלל ירקות

 
 
 
 
 

סנופ דוג שר "Living young and wild and free" ואני? Wild רחוק ממני שנות אור. אני כך כך מאורגנת ומסודרת, מתכננת הכל באופן מופרז, וכנראה שלחיות Wild גם לא היה מסב לי אושר. אבל Free, איזה חלום. לחיות חופשי. אפשר חופשי ממה? מדפוסי התנהגות מוטמעים ומכבידים? ממחשבות טורדניות? מעבודה? ממוסכמות חברתיות? האם באמת יש לי בחירה בדברים החשובים באמת? שהרי איננו בוחרים את בריאותנו, לא את האנשים שנקרים בדרכנו ושהיקום מזמן לנו, איננו בוחרים לעבוד (אני לא מתלוננת חלילה, אבל זו עובדה, רובנו חייבים לעבוד) ואפילו לא את המחשבות שמתרוצצות בראש (אני משתדלת להקדיש תשומת לב למלא את ראשי במחשבות טובות, אבל באופן טבעי והרגלי המחשבות אינן פרי בחירה) ולא את החלומות בלילה.

 

ברמה הבסיסית ביותר איננו בוחרים לבוא לעולם, ובאיזה חלק שלו להיוולד. אז הרעיון של להיות חופשיה ממה שמכביד על הקיום קוסמת ונעימה לי מאוד. לא בטוח שזה בר יישום, אבל בינתיים אני בוחרת בפשטות גמורה להכין ביריאני הודי טעים ומיוחד, ובשקט בשקט לרקום חלומות לחופשה קסומה בשנה הבאה בהימליה שתבוא עלי לטובה (חלומות קסומים שממלאים את מחשבותיי בשפע של רוגע, מזור בימים טרופים אלה).

 

ביריאני הוא מאכל הודי מסורתי. אני אוהבת להכין ביריאני גם בימי שגרה, כי הכל נאפה בסיר אחד ואז מוגש למרכז השולחן ומחולק באהבה לכולם. במיוחד לקראת פסח, טעמי התבלינים האותנטיים והעקצוץ הפיקנטי יחד עם זעפרן יוצרים מנה נהדרת. תרגישו חופשי להשתגע עם בחירת הירקות שמוסיפים. 

 

 
תבלינים לביריאני בשוק מחנה יהודה
תבלינים לביריאני בשוק מחנה יהודה צילום : עידן אדלר רייס
 

מתכון לביריאני - אורז בסגנון הודי עם פרגיות וירקות

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: יותר מ-3 שעות | כמות מנות: 6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים למשרה לפרגיות:

 
500 גרם פרגיות עוף, חתוכות לרצועות


כוס חלב קוקוס


כפית כמון


כפית קארי או כורכום


קורט אגוז מוסקט


קורט קינמון


כפית זרעי כוסברה טחונים


פלפל צ'ילי אדום טרי או רבע כפית צ'ילי גרוס


חצי כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ


1 שן שום קצוצה



לאורז ולירקות:

 
כוס אורז מלא או הודי או בסמטי או רגיל


2 כוסות מים או ציר עוף (לאורז מלא 2 ורבע)


כוס כוסברה קצוצה


כפית זרעי כוסברה טחונים


חצי כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ


2 פלפלים אדומים, חתוכים לקוביות


1 -2 פלפל צ'ילי טרי או 1/2 כפית צ'ילי טחון


1 קישוא, מגורר


1 גזר, קלוף ומגורר


בצל קצוץ


1 שן שום קצוצה


כפית כמון


כפית כורכום או קארי צהוב


קורט מלח


קורט אגוז מוסקט


קמצוץ זעפרן, מושרה במים חמימים כ-5 דקות


2 כפות שמן קנולה


רבע כוס מים


 
 

אופן הכנה

  • מכניסים את חומרי המשרה (חלב הקוקוס והתבלינים) לקערה. טוחנים בבלנדר מוט. מוסיפים את הפרגיות, מערבבים, עטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה.
  • לפני ההכנה שוטפים את האורז. מוסיפים אותו לסיר ביחד עם 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ומבשלים למשך 10 דקות. אם מדובר באורז מלא מבשלים למשך 25 דקות. מסירים מהאש. אם מכינים אורז בסמטי יש להכין בסיר מלא במים כמו פסטה ומסננים.
  • מערבבים את האורז החצי מבושל עם הירקות.
  • מכניסים את התבלינים לכלי שמתאים לבלנדר מוט כולל פלפל צ'ילי ומוסיפים כמה כפות ממשרה היוגורט (בלי הפרגיות, רק כמה כפות של יוגורט). טוחנים למשחה.
  • מוסיפים את משחת התבלינים לאורז והירקות.
  • שופכים 2 כפות שמן לסיר גדול שמתאים לתנור.
  • בתחתית הסיר מניחים חצי מהפרגיות והמשרה, ומעל מפזרים חצי מהאורז.
  • מסדרים מעל האורז את יתרת הפרגיות והמשרה, ומכסים ביתרת האורז.
  • שופכים מעל רבע כוס מים.
  • סוגרים את הסיר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך 20 דקות. מנמיכים את הטמפ' ל-160 מעלות ואופים למשך שעה וחצי, עד שהאורז התבשל לחלוטין. 
  • מגישים מייד.

 

 
מרשים וטעים
מרשים וטעים צילום : עידן אדלר רייס
 
 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.