מתכון למרק עוף בנוסח אלג'יראי וקניידלעך

 
מרק צלול ומבושם במרווה, הל ואניס, שבתוכו צפים פול ואפונה טריים של תחילת האביב
מרק צלול ומבושם במרווה, הל ואניס, שבתוכו צפים פול ואפונה טריים של תחילת האביב צילום: דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר
 

לכל עדה מרק עוף משלה • יונית קו אל מכינה ביחד עם חמתה מתכון אלג'יראי מסורתי למרק עוף צלול וריחני ביחד עם קניידלך מתובלים ונימוחים לפי המתכון של סבתא

 
 
 
 
 

מתכון למרק עוף בנוסח אלג'יר

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעתיים | כמות מנות: 10-12 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

1 עוף טרי מחולק ל-8


1 צוואר הודו מחולק ל-2


3 תרמילי הל שלמים


3 עלי דפנה


10 גרגרי פלפל אנגלי


2 עלי מרווה


5 בצלים שלמים קטנים


5-4 גזרים פרוסים בעובי 3 ס"מ


1 שורש סלרי חתוך ל-4


1 שומר (2 הגלדים החיצוניים בלבד)


1 גזע של כרוב (החלק הלבן והקשה שבמרכז, ללא העלים)


3/4 כוס פולי פול טריים (או קפואים)


1/2 כוס אפונה טרייה (או קפואה)


צרור של עשבי תיבול: שמיר, כוסברה ופטרוזיליה


4-3 גבעולי סלרי עם העלים


 

 

אופן ההכנה:

  • ממלאים סיר גדול (8 ליטר) במים עד כ-3/4 מגובהו ומביאים לרתיחה.
  • מוסיפים את העוף וגרון ההודו, מבשלים כ-5 דקות, מסננים ומנקים את הסיר.
  • מחזירים את העוף לסיר וממלאים אותו במים חמים עד כ-3/4 גובהו.
  • מכניסים את התבלינים לשקיק בד או למסננת תבלינים ייעודית (שנראית כמו תיון גדול מנירוסטה) ומוסיפים לסיר עם הבצל, שורש הסלרי, הגזר, השומר והכרוב.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על להבה בינונית כשעה.
  • מצננים מעט ומסננים את הנוזלים.
  • מחזירים את המרק לסיר ואת העוף והירקות שומרים בקופסאות נפרדות. 
  • קושרים את עשבי התיבול לצרור (שמיר, כוסברה ופטרוזיליה) ומוסיפים למרק יחד עם הפול והאפונה.
  • מבשלים על להבה בינונית-גבוהה ללא מכסה 15 דקות.
  • מגישים את המרק עם קניידלעך, פול ואפונה.
  • ניתן להכין את המרק עד 3 ימים מראש. את הפול והאפונה מוסיפים בחימום לפני ההגשה - כך הם ישמרו על הטעם הרענן ועל מרקם "אל-דנטה".
  • את העוף והירקות שהתבשלו במרק לא מגישים בליל הסדר, ניתן להכין מהם סלט קר, לארוחת הצהריים שלמחרת הסדר.

 

 
הקיינדלעך התפוחים והאוריריים מעשירים את המרק
הקיינדלעך התפוחים והאוריריים מעשירים את המרק צילום : דניאל לילה, סגנון: עמית פרבר
 

מתכון לקניידלעך עם עשבי תיבול

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה ורבע | כמות מנות: 20-25 כופתאות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

4 כפות שמן


1 בצל בינוני קצוץ דק


1 כוס קמח מצה


1 ו-1/3 כוסות מים רותחים מעורבבים ב-3 כפות שמן


2 ביצים טרופות


מלח ופלפל שחור גרוס


קורט אגוז מוסקט


עלים מ-7-6 גבעולים של כל אחד מהבאים: שמיר, פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק


 

אופן ההכנה:

  • מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצל כ-7 דקות עד שהוא מקבל גוון זהוב בהיר. שומרים בצד עם שמן הטיגון.
  • מניחים בקערה קמח מצה ויוצקים מעליה מים רותחים מעורבבים עם השמן. מערבבים נמרצות ומצננים מעט.
  • מוסיפים ביצים, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים ומוסיפים עשבי תיבול ואת הבצל המטוגן עם שמן הטיגון. מערבבים היטב ומצננים לטמפ' החדר.
  • מרתיחים שפע מי מלח בסיר גדול (3/4 כפית מלח על כל ליטר מים).
  • בידיים רטובות יוצרים קניידלעך מוארכים בקוטר כדור פינג-פונג, זורקים לסיר ומבשלים כ-10 דקות.
  • כדאי לבשל ב-3-2 מחזורים. כשהקניידלעך צפים, מוציאים אחד בעזרת כף מחוררת ובוצעים לשניים - אם הפנים מבושל, מוציאים את כל הקניידלעך; אם לא, מבשלים דקה נוספת.
  • מגישים במרק העוף.
  • הקניידלעך יהיו במיטבם אם יבושלו כמה שעות לפני הארוחה, אבל יישמרו גם עד 3 ימים במקרר. מחממים בתוך המרק לפני ההגשה.

 

>> לרכישת גליון מרץ 2013

 

 

רוצים עוד מתכונים לפסח? נסו את אלה:
אורז הודי עם פרגיות, ירקות ותבלינים
חריימה בורי בפלפלים ושום

קציצות קרפיון חריפות ברוטב

לביבות מצה ופטריות

 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.