מתכון למוס שוקולד (פרווה) עם פקאן סיני

 
מוס שוקולד כשר לפסח
מוס שוקולד כשר לפסח צילום: קרן ביטון כהן
 

בלי קמח, בלי סיבוכים • קינוח פרווה מרשים של קצף שוקולדי עשיר בתוספת פקאן סיני, שקל להכין מראש ולהגיש בקלות. שישה מצרכים וזה שלכם

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעתיים | כמות מנות: 6-8 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

200 גרם שוקולד מריר


50 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה


4 ביצים, מופרדות


100 גרם סוכר


קורט מלח


חופן קטן פקאן סיני


 

אופן הכנה:

  • מקציפים את חלבוני הביצה בעזרת מקציף חשמלי כדקה. מוסיפים תוך כדי הקצפה את הסוכר (בהדרגה) וממשיכים להקציף ביסודיות עוד 5 דקות או עד שמתקבלת קצף לבן ויציב.
  • ממיסים את השוקולד היחד עם החמאה בפולסים במיקרוגל או אמבט אדים. לאחר שהשוקולד נמס והתקבלה תערובת מבריקה וחלקה בוחשים פנימה את חלמוני הביצה, אחד אחד. מוסיפים את המלח ומערבבים.
  • לוקחים בערך 1/3 מהקצף ומערבבים אותה לתוך תערובת השוקולד.
  • לוקחים 1/3 נוסף ואותו מקפלים בעדינות לתערובת השוקולד, כך שהתערובת תתאחד וגם תשמור על אווריריותה. חוזרים על הפעולה עם 1/3 הקצף שנותר.
  • מעבירים לכוסות שקופות או כלי הגשה אחר ומקררים כ-4 שעות, עד שהמוס התייצב (ניתן גם להעבירו למקפיא לשעה).
  • לפני שמגישים, מניחים מעל כל מנה פקאן סיני.

 

צילום וסטיילינג: קרן ביטון-כהן

 

 

למתכונים וכתבות שיתנו לכם מיליון סיבות לאפות:

ראיון עם מומחה האפייה אורי שפט

ציוד האפייה של קרין גורן ומיקי שמו

מתכון לבראוניז ללא קמח

 

 
עוד כתבות במדור מיליון סיבות לאפות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.