מתכון לפאי אירי עם בשר ואפונה

 
ארוחה משפחתית ויפה
ארוחה משפחתית ויפה צילום: קרן ביטון-כהן
 

עיקרית ותוספת בתבנית אחת: מאפה משפחתי של תערובת בשר טחון ביין אדום, ירקות שורש ואפונה ומעל שכבה של פירה פריך ונימוח

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות מנות: 6-8 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים לתערובת הציפוי:

 

4-5 תפוחי אדמה אדומים גדולים


100 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה, חתוכה לקוביות


מלח ופלפל לפי הטעם


 

לבשר:

 

300 גרם בשר בקר טחון


2 כפות רסק עגבניות


בצל בגודל בינוני, קצוץ דק


1 גזר בגודל בינוני, קלוף ומגורר


כוס יין אדום (עדיף מסוג פורט)


חצי כפית סוכר (רשות)


קורט טימין מיובש


חופן אפונה קפואה


מלח ופלפל לפי הטעם


מעט שמן צמחי


 

אופן הכנה:

  • להכנת הציפוי, מרתיחים את תפוחי האדמה בסיר עם הרבה מים ומבשלים עד ריכוך.
  • מכינים את הבשר: מחממים מחבת רחבה עם מעט שמן צמחי. מניחים את הבשר הטחון במחבת ונותנים לו להשחים. אחרי כדקה מערבבים וממשיכים לטגן 2 דקות עד שכל הבשר משנה צבעו.
  • מוסיפים עוד מעט שמן למחבת ומטגנים את ירקות השורש 3 דקות או עד שהם מתחילים להתרכך. מחזירים פנימה את הבשר, ומוסיפים את הטימין המיובש ורסק העגבניות. מבשלים כדקה ואז מוסיפים את היין האדום.
  • מבשלים עד שהיין מתאדה כמעט לחלוטין, טועמים ומתבלים (אם התערובת חומצית מעט ניתן להוסיף את הסוכר). מוסיפים את האפונה הקפואה (היא תפשיר לבד).
  • אחרי שתפוחי האדמה התרככו לחלוטין, מקלפים אותם בזהירות ומועכים לפירה ביחד עם המזולה. מתבלים במלח ופלפל את הפירה.
  • בתבנית פיירקס בגודל בינוני מניחים את תערובת הבשר, ומעליה משטחים את ציפוי הפירה.
  • עוברים עם מזלג על הציפוי כדי שיקבל צורה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ל-20 דקות או עד שהפירה מתחיל להשחים ותערובת הבשר מבעבעת מהצדדים. מוציאים מהתנור, נותנים לתבנית להתקרר דקה ומגישים.

 

 
בשר ותוספת בתבנית אחת
בשר ותוספת בתבנית אחת צילום : קרן ביטון-כהן
 
 
עוד כתבות במדור מיליון סיבות לאפות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.