מתכון לטארט שוקולד כשר לפסח

 
תוצאה ראויה להשווצה "זה כשר לפסח"
תוצאה ראויה להשווצה "זה כשר לפסח" צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 11:38 02/04/2015
אורן גירון

אורן גירון מכין מתכון מצוין לטארט שוקולד עשיר, ממכר ואפילו כשר לפסח. וגם: איך להמיר מתכונים עם קמח רגיל כך שיתאימו לימי החג

 
 
 
 
 

פסח מגיע בצעדי ענק ואיתו דילמת הקינוחים השנתית. היעדר של קמח רגיל באפייה כשרה לפסח מעמיד לא אחת את האופים בפני בעיה. איך ממירים את הקמח ברכיבים כשרים לפסח? שימוש בקמח מצה בלבד מניב, בדרך כלל, מאפים יבשושיים עם טעמי מצה מובהקים. אז מה? שוב קוקוס?

 

החוכמה היא להבין את תהליכי האפייה ועקרונות הבצק ולמצוא להם חלופות ראויות ודומות ככל האפשר.

למשל באפייה של בצקים בחושים - ערבוב של קמחים, או יותר נכון עמילנים נכונים, יכול להניב עוגות לא רעות בכלל. נסו לשלב כמויות שוות של כל אחד מהבאים - עמילן תירס או תפוחי אדמה עם עמילן אורז, עמילן טפיוקה וקמח שקדים. בכל בלילה בחושה תערובת זו, ביחסים שווים בין החומרים, תניב תוצאה טובה וראויה להגשה והשווצה "זה כשר לפסח!".

 

גם במתכון השבוע- טארט שוקולד שבסיסו בצק פריך, נחליף את הקמח הרגיל בתערובת עמילנים (קורנפלור, קמח אורז וקמח מצה דק). בגלל היעדר גלוטן בעמילנים אלו - חשוב לספק לבצק את ה"דבק" שיאחד את החומרים על ידי שימוש בחלבון ביצה. הוא גם יעזור לייצב את הבצק לאחר האפייה וימנע התפוררות מיותרת.

 

במתכון הנוכחי, בחרתי להכין את הטארט ללא שוליים. פשוט בסיס שטוח (בתוך מסגרת אפייה) ומעליו מילוי.

ניתן, כמובן, לרדד בצק זה ולרפד בעזרתו גם תבניות טארט עם שוליים, ממש כמו טארט רגיל, אך קחו בחשבון שהוא מעט יותר עדין ושברירי, ומצריך צינון ממושך יותר בין השלבים. בדומה לאפיית טארטים שלא לפסח, נבצע אפייה חלקית שתבטיח שהבצק יישמר פריך גם לאחר שנשדך לו את המילוי. 

  

כדי להוסיף לטארט טעם מפתיע, הוספתי לו מחית פטל שאפשר למצוא בחנויות מתמחות. ניתן להחליפה במחית של כל פרי אחר שמתאים לשוקולד - מיץ תפוזים או מחית תות שדה למשל.

 

זהו, כל מה שנותר לי לאחל לכם זה חג חירות שמח, אפיה ובישולים מהנים וחופשה נעימה לנופשים. אנו נפגש בשבוע הבא עם עוד מתכון מנצח לאפייה כשרה לחג. אשמח לראות צילומים של העוגות שלכם ולענות על כל שאלה.

 

 

מתכון לטארט שוקולד כשר לפסח

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעתיים | תבנית 20*20 | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:


60 גרם קורנפלור


30 גרם קמח אורז


20 גרם קמח מצה


10 גרם קקאו


50 גרם אבקת סוכר


50 גרם חמאה


30 גרם חלבון


 
למילוי:

 

40 גרם סוכר


1 ביצה


2 חלמונים


50 גרם שמנת מתוקה


50 גרם חמאה


120 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ


60 גרם מחית פטל (להשיג בחנויות אפייה)


 

 
 

אופן ההכנה:

לבצק :

  • מנפים את את המוצרים היבשים (הקורנפלור, שני הקמחים, ואבקת הסוכר).
  • מניחים אותם ואת החמאה הקרה בקערת מעבד המזון ומעבדים לפירורים.
  • מוסיפים את החלבון עד שהפירורים נעשים לחים.
  • מאחדים לבצק, עוטפים ומצננים ל-1/2 שעה.
  • מרדדים את הבצק לעלה בעובי ½ ס"מ ומרפדים את בסיס התבנית. מחוררים אותו באמצעות מזלג.
  • מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. אופים 15 דקות (אפייה חלקית אשר תבטיח שהבצק יישמר פריך גם לאחר שנשדך לו את המילוי) ומצננים קלות.

 

למילוי:

  • טורפים יחד את הביצים והסוכר.
  • בינתיים, ממיסים את השוקולד, החמאה והשמנת על באן מארי (סיר עם מים רותחים ומעליו סיר נוסף או קערת מתכת). מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מצננים מעט ומוסיפים לתערובת הביצים.
  • מוסיפים את מחית הפטל (או הפרי שבחרתם). מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • יוצקים על בסיס הבצק ומחזירים לאפייה של 20 דקות בדיוק. היזהרו מאפיית יתר, היא תייבש את הטארט ותותיר מרקם לא נעים. העוגה אמורה לצאת מעט רוטטת ולהתייצב בעת הצינון.
  • מאבקים בקקאו. ניתן לעטר את הטארט בקרם וניל (כמו בתמונה) למראה מהודר ואלגנטי יותר. הקרם שאני הכנתי הוא קרם פטיסייר וניל קלאסי, שחובר עם שמנת מתוקה מוקצפת. גם קצפת וניל ממותקת תעשה את העבודה.
  • את העוגה מאחסנים בקירור, אך הקפידו להגישה בטמפרטורת החדר - להנאה מושלמת ממרקמיה.

 

רוצים לדעת כמה זה 60 גרם קורנפלור בכוסות? הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה.

 

למתכונים הקודמים במדור סודות האפייה:
עוגת קוגלהוף עם פרג ושוקולד 
טארט טירמיסו

עוגת זר שמרים במילוי פרג ותפוחים

עוגת מוס פירות טרופיים ורום

עוגיות שוקולד-קפה רכות ומושחתות

פחזניות גבינה פיקנטיות

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.