מתכון למאפינס פיסטוק ותותים כשרים לפסח

 
עוגות אישיות, עסיסיות, לחות ועשירות
עוגות אישיות, עסיסיות, לחות ועשירות צילום: קרן ביטון כהן
 

מושלמים לטיולים של חול המועד • רגע לפני החג אורן גירון עם מתכון קליל וטעים של מאפינס עם פיסטוק, שקדים ותות, שאפשר להכין חלבי או פרווה

 
 
 
 
 

עוד שלושה ימים - אתם מוכנים? אם עדיין לא מצאתם מה להכין לחג, או אם אתם רוצים לגוון את עוגות פסח המסורתיות, המתכון הבא הוא בדיוק בשבילכם: קל, מהיר וקוצר מחמאות! מדובר בעוגות אישות עסיסיות, לחות ועשירות המשלבות בתוכן טעמי שקדים ופיסטוק ומשובצות בקוביות של תות שדה טרי. עוגות אלו, נשמרות היטב בכלי אטום ויכולות להיות פיתרון מושלם לנסיעות ולפיקניקים.

 

מאחר ותות שדה טרי אינו הפרי האידאלי לאפייה, הוא ניתן לשידוך רק במאפים בעלי כושר ספיגה גבוה, דוגמת מאפים אלו. כמובן שניתן להחליף את התותים גם בפירות טריים אחרים (מומלץ פטל אדום, תפוחי עץ, אגסים) אך נסו את התות, הוא עכשיו בשיאו וייתן ניגוד חמצמץ ולח לעוגה. את מחית הפיסטוק, שעסקנו בה לא אחת, ניתן להשיג בחנויות אפייה מתמחות. אם אתם לא משיגים, ניתן לוותר עליה - ואז תקבלו מאפים בהירים יותר.

 

לשומרי הכשרות - ניתן להחליף את החמאה שבמתכון בשילוב של מרגרינה ושמן: 80 גרם שמן קנולה ו-120 גרם מרגרינה רכה.

 

הקפידו להכין עוגות אלו בתבניות אישיות ולא בתבנית אחת גדולה (תבניות מאפינס או קאפקייקס יהיו נהדרות לעניין זה) אפייה בתבנית אחת גדולה תניב מאפים כבדים ומעט יבשים. אם תרצו לאפות את העוגות בתבניות קטנות יותר (קוטר 3-4 ס"מ) הגביהו את טמפרטורת האפייה ל-180 מעלות וקצרו את האפייה ל-10-14 דקות.


אני רוצה לנצל במה זו ולאחל לכולם חג שמח, אפייה (ובישול) מהנים והרבה אושר, חירות וניפגש לאחר החג.

 

מתכון לעוגות פיסטוק, שקדים ותות כשרות לפסח

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: 45 דקות תבנית 12 שקעים למאפינס | רמת קושי: קל

 
פיתרון מושלם לנסיעות ולפיקניקים בחג
פיתרון מושלם לנסיעות ולפיקניקים בחג צילום: קרן ביטון כהן

מצרכים:


150 גרם פיסטוקים, טחונים דק


150 גרם אבקת שקדים


220 גרם אבקת סוכר


100 גרם קורנפלור או קמח תפוחי אדמה


220 גרם חמאה רכה


20 גרם משחת פיסטוק


כפית משחת וניל


3 ביצים


300 גרם תות שדה טרי, נקי, שטוף ויבש


אבקת סוכר לקישוט


 

 
 

 אופן הכנה:

  • טוחנים היטב את שלוש האבקות (הפיסטוקים השקדים והסוכר) ביחד עם הקורנפלור במעבד מזון עד לקבלת תערובת אבקתית עדינה ואחידה.
  • מנפים את שלושת החומרים הטחונים דרך מסננת רשת דקה. פעולה זו תיטיב עם מרקם העוגה ותהפוך אותה לקלה ואחידה יותר.
  • מוסיפים את החמאה, משחת הפיסטוק, משחת הוניל והביצים ומעבדים לתערובת חלקה ומשחתית.
  • חותכים את התותים לקוביות גדולות.
  • מחממים תנור לחום של 155 מעלות.
  • משמנית היטב את תבניות השקעים. יוצקים מהתערובת לתוך התבניות עד 1/2 מגובהן ומפזרים מעל את קוביות התות.
  • מכסים ביתרת התערובת.
  • אופים 20-25 דקות, עד הזהבה קלה והתייצבות התערובת.
  • מצננים ומאבקים באבקת סוכר.

 

רוצים לדעת כמה זה 220 גרם אבקת סוכר בכוסות? הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה.

 

למתכונים הקודמים במדור סודות האפייה:
טארט שוקולד כשר לפסח
עוגת קוגלהוף עם פרג ושוקולד 
טארט טירמיסו

עוגת זר שמרים במילוי פרג ותפוחים

עוגת מוס פירות טרופיים ורום

עוגיות שוקולד-קפה רכות ומושחתות

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.