מתכון למרק אפונה קטיפתי וברוסקטות פרמז'ן

 
מרק אפונה חלומי עם ברוסקטות
מרק אפונה חלומי עם ברוסקטות צילום: קרן ביטון-כהן
 

אהרוני מכין מרק ירוק על בסיס אפונה עדינה ונענע, עם ברוסקטות פרמז'ן בצד. פשוט להכנה, בריא וטעים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 25 דקות | כמות מנות: 3 קעריות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

2 כפות שמן זית


2 כרישות, קצוצות דק


1 בצל לבן, פרוס


2 שיני שום, כתושות


6 כוסות מרק צח או מים


חצי שקית אפונה עדינה קפואה סנפרוסט (3 כוסות)


מלח ופלפל לפי הטעם


רבע כוס נענע טרייה



לברוסקטות:

בגט טרי


גבינת פרמז'ן


3 כפות יוגורט


1 כף שמן זית


גבעול בצל ירוק קצוץ


 

אופן הכנה:

  • שמים את השמן בסיר ומאדים בו את הכרישה, הבצל והשום כ-5 דקות.
  • מוסיפים את המרק או המים ומביאים לרתיחה. הסיר צריך להיות פתוח וללא מכסה לאורך כל הבישול.
  • מוסיפים את האפונה, המלח והפלפל ומבשלים כעשר דקות (לכל היותר רבע שעה).
  • מורידים מהאש ומוסיפים את הנענע.
  • מרסקים את המרק במוט ריסוק חשמלי.
  • לברוסקטות - פורסים את הבגט לפרוסות אלכסוניות ומניחים בתבנית.
  • מזליפים מעל הפרוסות מעט שמן זית ושכבה עדינה של גבינת פרמז'ן מגורדת.
  • מכניסים לכמה דקות לתנור עד שהגבינה תימס והלחם יעשה קריספי.
  • מוזגים את המרק לקעריות ומוסיפים לכל קערה כף יוגורט, זילוף קל של זמן זית ובצל ירוק קצוץ, מגישים את פרוסות הבגט לצידן.
 

רוצים לצפות באהרוני מכין את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

סלמון על מצע עדשים שחורות ותירס

מאפינס בננה ואוכמניות

 

 

 
עוד כתבות במדור אהרוני מבשל - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.