שף בשבוע • רן מועלם, מסעדת מרינה גריל, אילת

 
שף רן מועלם
שף רן מועלם צילום: יח"צ
 
עודכן 09:50 07/11/2013

את סודות המקצוע הוא למד מהשף האגדי שלום קדוש, והוא מאמין שצריך לתת יותר כבוד לכרישה. שף רן מועלם ממסעדת מרינה גריל באילת מספר בראיון על סצינת המסעדות בעיר הדרומית

 
 
 
 
 

הדרך הקולינרית - איך התחלת?

בצבא שירתתי בתור טבח ושם התחלתי להיחשף לעולם הקולינרי. כשהשתחררתי הלכתי ללמוד בביה"ס תדמור קורס טבחות. העבודה הראשונה שלי במטבח מקצועי הייתה במלון קינג דיוויד בירושלים.

 

לאחר מכן עברתי לעבוד במסעדת "שונקה" בירושלים שהיתה בין המסעדות הראשונות הלא כשרות בבירה. משם עברתי למלון שרתון פלאזה בירושלים, אצל השף שלום קדוש, ולצידו עבדתי כ- 5 שנים, אפשר להגיד שהוא זה שנתן לי להבין ולראות את העולם הקולינארי האמיתי באופן מדהים על כל היבטיו.

 

לפני 4 שנים קיבלתי הצעה משף מלון המלך שלמה באילת, שלמה בן שטרית, לעבוד כשף מסעדת מרינה גריל במלון וזה תפקידי מאז.

 

כיצד הקולינריה באילת התפתחה ב-4 השנים שבהן אתה עובד בה?

הקולינריה באילת התפתחה מאוד ב- 4 השנים האחרונות, ואני חושב שיש כאן מסעדנות מעולה שלא נופלת רחוק מזו שבמרכז. אולי המודעות לכך פחותה בגלל המרחק מהמרכז אבל בהחלט יש במה להתגאות.

 

חומר גלם שלא מקבל מספיק כבוד?

כרישה, ירק מדהים שאפשר להוציא ממנו כל כך הרבה.

 

מה הפדיחה הכי גדולה שעשית במטבח?

שרפתי סיר שלם של עם עשרות ליטרים של ציר בקר, זה היה ממש בתחילת דרכי, דבר שלא חזר על עצמו מאז.

 

מה נותן לך השראה?

ההתלהבות של לקוחות כאשר הם מקבלים את המנה שלהם, והעונג שהם חווים וכמובן כאשר הם מסיימים ומשבחים, אבל מעל הכל המשפחה הקטנה שלי, אשתי ושני הבנים שלי.

 

לקוח שלא תשכח.

יצא לי להאכיל לא מעט אישים מפורסמים כגון אריק שרון, שמעון פרס, בנימין נתניהו, ראש ממשלת בריטניה בזמנו, טוני בלייר, שרים ועוד. אבל הלקוח שממש לא אשכח הוא שלום קדוש שבא לאכול אצלי במסעדה, זו הייתה התרגשות מאוד עצומה לבשל לשף כזה דגול, שלימד אותי את כל מה שאני יודע.

 
שיראז קאיומי יקבי כרמל
שיראז קאיומי יקבי כרמל צילום: יח"צ

איזו מנה היית משדך ליין כרמל שיראז, כרם קאיומי ?

הייתי משדך מנת ספיישל שרצה כרגע במסעדה: טורנדו רוסיני - פילה בקר עם כבד אווז, פטריית מלך יער צרובה, קציפה של תפו"א ראטה ורוטב של ציר בקר ופטריות פורצ'יני.

 

מנה שהכנת ואתה הכי מתגאה בה.

מתגאה בכל מנה שאני מכין, מעל כולן, הטורנדו רוסיני שהוזכרה לעיל.

 

אני לא יכול לבשל בלי..

שמן זית, פלפל ירוק חריף, חצילים, עגבניות, בצל.

 

טיפ לאנשים שרוצים להצליח בעולם הקולינרי.

קחו את זה לאט ואל תרוצו ממטבח למטבח בזמן קצר, תיהנו מהעשייה.

 

עוד ראיונות עם השפים הכי טובים בארץ במדור שף בשבוע:

חיים כהן בראיון חגיגי

אביב משה מעריץ את האוכל של אמא
זרועות התמנון של רפי כהן
התשוקה לבויאבז של איל לביא

 
עוד כתבות במדור שף בשבוע
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.