מתכון לעוף שלם צלוי עם תפוחי אדמה ובצל

 
ניחוחות עשבי התיבול ימלאו את חלל הבית. מתכון ממכר
ניחוחות עשבי התיבול ימלאו את חלל הבית. מתכון ממכר צילום: קרן ביטון כהן
 

איילת הירשמן מכניסה למטבח שלכם ארומה של טימין, לימון ודבש במתכון מדהים לעוף שלם צלוי בתנור עם תפוחי אדמה ובצל סגול

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן הכנה כולל: שעתיים | כמות מנות: 6 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:


עוף שלם טרי, במשקל 1.5-2 קילו


מעט מלח גס


מיץ מלימון אחד


 

לזיגוג:

 

3/4 כוס מיץ תפוזים


3 כפות דבש


מלח, פלפל שחור לפי הטעם


2 כפות רוטב צ'ילי מתוק קנור


חופן גדול גבעולי טימין טריים


 

לירקות:

 

6  תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לשמיניות


4 בצלים סגולים, קלופים וחתוכים לשמיניות


מלח גס ופלפל שחור לפי הטעם


1 כף אבקת מרק בצל קנור


3 כפות שמן זית


4-5 גבעולי טימין טריים


 
 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום גבוה מאוד, 220 מעלות.
  • מכינים תבנית לא גדולה. מניחים רשת על התבנית - אפשר להשתמש ברשת התנור או לקנות רשת קטנה בגודל התבנית בחנויות כלים.
  • את העוף שוטפים ומייבשים היטב במגבות נייר, מושחים אותו מכל צדדיו במיץ הלימון וזורים מלח. נותנים לו לנוח בצד בזמן שמכינים את הזיגוג.
  • הזיגוג: מערבבים בקערה את כל מרכיבי הזיגוג ומושחים בו את העוף. מורחים גם את חלקו הפנימי של העוף בזיגוג ומכניסים לתוכו את קליפת הלימון שסחטנו קודם עם גבעולי הטימין.
  • הירקות: בינתיים מכינים בתבנית אחרת את תפוחי האדמה והבצל, מתבלים במלח ובפלפל ובאבקת המרק, מערבבים, יוצקים שמן זית ומוסיפים את הטימין. גם מעל העוף יוצקים מעט שמן זית לפני כניסתו בתנור.
  • צלייה: שמים על הרשת את העוף כשצד החזה למטה, שופכים מעליו את הנוזלים שהצטברו בתבנית וצולים 20 דקות עד הזהבה. מכניסים גם את תבנית הירקות לתנור, לצד תבנית העוף.
  • מנמיכים את חום התנור לבינוני, 180 מעלות, מוציאים את העוף, הופכים אותו בזהירות ומושחים בנוזלי הצלייה שהצטברו בתחתית התבנית. צולים עוד כ-45 דקות עד שעה, במהלכן מוציאים את העוף עוד פעם אחת לפחות ומושחים שוב בנוזלי הצלייה.
  • כשהעוף מוכן מעבירים אותו מרשת הצלייה לצלחת ומצננים כ-10 דקות לפני ההגשה. בינתיים, בודקים מה מצב הירקות ואם הם עדיין לא רכים צולים אותם עוד כמה דקות, במידה והם מתחילים להיחרך אפשר לעטוף את התבנית ברדיד אלומיניום. מגישים את העוף לצד תפוחי האדמה והבצל.
 

 

רוצים לצפות באיילת מכינה את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

סלט קיסר ועוף בשתי דקות

עוגת שוקולד מושלמת

 
עוד כתבות במדור איילת מבשלת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.