מתכון לעוגת שוקולד מושלמת

 
לא תאמינו שהיא בלי גלוטן או מוצרי חלב. עוגת שוקולד
לא תאמינו שהיא בלי גלוטן או מוצרי חלב. עוגת שוקולד צילום: קרן ביטון כהן
 

איילת הירשמן אופה עוגת שוקולד מרשימה וטעימה לכל אירוע: ללא גלוטן וללא חלב. העוגה המושלמת לאירוח או לצד הקפה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן הכנה כולל: שעה וחצי | תבנית בקוטר 24 ס"מ | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

250 גרם שוקולד מריר משובח (60% מוצקי קקאו)


1 כף דבש


5 ביצים


1.5 כוסות (300 גרם) סוכר


1/2 כפית אבקת אפייה


1/2 כפית סודה לשתייה


3/4 כוס שמן תירס או שמן חמניות


1 כוס (140 גרם) קורנפלור


קורט כפית מלח


2 כפות אבקת קקאו


תרסיס שמן "פאם" בטעם חמאה, לשימון התבנית


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך, כ-160 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. ניתן להתשמש בתבנית בבקה מסיליקון, עם שוליים מסולסלים בקוטר 24 ס"מ או תבנית אינגליש-קייק באורך 30 ס"מ.
  • שמים בקערה שמתאימה למיקרוגל את השוקולד והדבש ומחממים בפרקי זמן קצרים של 30 שניות בכל פעם, רק עד שהשוקולד נמס. מערבבים לקבלת קרם חלק.
  • שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים לקבלת קרם בהיר. מסירים את הקערה מהמערבל ומוסיפים את אבקת האפייה והסודה לשתייה, מערבבים, מוסיפים את השמן וממזגים לעיסה אחידה. מוסיפים את הקורנפלור, את המלח והקקאו ומערבבים שוב לקבלת עיסה אחידה. יוצקים פנימה את השוקולד המומס ומערבבים לקבלת עיסה אחידה ומוצקה.
  • יוצקים את העיסה לתבנית המשומנת, מקפידים להשאיר למעלה מרווח של 4 ס"מ לפחות מפני שהעוגה תופחת מאוד באפייה. אופים 40 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם הננעץ לתוכה יוצא לח כשעליו פירורים. מוציאים ומצננים.

 

רוצים לצפות באיילת מכינה את המתכון? צפו בתכנית המלאה

 

לכל המתכונים מתוך התכנית:

עוף שלם צלוי עם תפוחי אדמה ובצל

סלט קיסר ועוף בשתי דקות

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.