לא זורקים! 5 מתכונים לעוף מבושל

 
תמיד יש שאריות - עוף שלם צלוי
תמיד יש שאריות - עוף שלם צלוי צילום: רחלי קרוט
 

מסלט טבולה וטורטייה לפסטה ואורז מוקפץ, עֹז תלם עם חמישה רעיונות למנות מוצלחות שאפשר להכין מהעוף שנשאר מהשיפודים או המרק

 
 
 
 
 

התרחיש הבא מוכר כמעט לכולכם: הכנתם עוף שלם בתנור, אבל אחרי המנות הראשונות והתוספות בסוף אכלו בסך הכל רגל אחת. או שהכנתם מרק ואנשי הבית היו יותר בקטע של הגזר ותפוחי האדמה מאשר לעוף שנתן טעמו למרק. אז מה, לזרוק? חס ושלום! קבלו 5 רעיונות פשוטים וקלים למנות שאפשר לעשות עם העוף שנשאר.

 

קודם כל:

אחרי שהמשפחה סיימה לאכול והעוף התקרר, מפרידים בין הבשר לעצם וחותכים את הבשר לקוביות בגודל אחיד. אם מדובר בעוף ממרק אז פשוט שולפים את הבשר מהסיר וחותכים את מה שצריך (אם מדובר בנתח החזה, למשל). את פיסות העוף שומרים בקופסה אטומה במקרר, מוכנות לפקודה. באותן אופן ניתן לנצל כמובן שאריות של כרעיים או שוקיים אפויות. גם אם העוף מעט יבש, אל חשש - הפתרונות הבאים יהיו מספיק עסיסיים שזה לא יפריע לאף אחד.

 

 

(1) סלט טאבולה עם עוף (3-4 מנות)


בקערה משרים כוס וחצי של בורגול דק בשתי כוסות מים רותחים. מכסים ומשרים 15 דקות. בינתיים קוצצים דק חצי צרור פטרוזיליה, חצי צרור כוסברה (אפשר רק פטרוזיליה אם מסיבה שאינה ברורה אתם לא אוהבים כוסברה), 4 גבעולי בצל ירוק וכמה עלי נענע, ואותם מעבירים לקערה נפרדת. חותכים גם עגבנייה אחת לקוביות קטנות. מוסיפים לקערה עם עשבי התיבול את העגבנייה על מיציה וחופן פיסות עוף. מפוררים את הבורגול בעזרת מזלג ומוסיפים לקערה עם הירקות והעוף. מתבלים בנדיבות במלח, פלפל שחור, שמן זית ומיץ לימון (מחצי לימון או לימון שלם), מעבירים לקערות הגשה ואם רוצים מקשטים באגוזים או זרעים קלויים או גבעול זעתר.

 

 
אפשר גם עם עוף שמכינים במיוחד. סלט טאבולה עם עוף
אפשר גם עם עוף שמכינים במיוחד. סלט טאבולה עם עוף צילום : איתי אלדר
 

(2) קולסלו - סלט כרוב בשני צבעים (3-4 מנות)

חותכים לרצועות דקות רבע כרוב לבן גדול וחצי כרוב סגול קטן. מערבבים בקערה עם קורט נדיב של מלח דק, כף חומץ תפוחים, שתי כפות מיץ לימון ו-2-3 כפות שמן סויה או תירס. משרים כשעה עד שהכרוב התרכך. שופכים את הנוזלים שניגרו מהכרוב. מוסיפים פנימה חופן פיסות עוף, 5 גבעולי שמיר קצוצים דק, חופן חמוציות מיובשות וחופן אגוזי מלך קצוצים. מערבבים היטב, טועמים ומתבלים לפי הצורך בעוד מלח, פלפל או חומץ ומגישים.

(3) טורטיית אבוקדו עם עגבניות שרי ופלפל קלוי (3-4 מנות)

חוצים שני אבוקדואים גדולים. נפטרים מהגלעין וחותכים לקוביות בגודל 1 ס"מ בערך (שלא תעזו למדוד עם סרגל!). מעבירים לקערה ביחד עם חופן גדול של עגבניות שרי חתוכות לרבעים באילו צבעים שבא לכם, פלפל אדום, קלוי, מקולף וחתוך לקוביות שיכול גם להגיע מקופסא (אפשר גם לוותר עליו ולשים פלפל טרי חתוך לקוביות קטנות במקום) וחופן פיסות עוף. מוסיפים פנימה גם חופן פתיתי צ'ילי יבש ו3-4 גבעולים של בצל ירוק, חתוכים לטבעות דקיקות. מתבלים בנדיבות במיץ מחצי לימון או יותר, שמן זית או אבוקדו ומלח ופלפל לפי הטעם. מערבבים היטב ובזהירות, טועמים ומתקנים תיבול ואז מועכים חצי מהאבוקדו - זה נותן מרקם יותר מעניין. מערבבים שוב. מחממים 3-4 טורטיות במיקרוגל או במחבת פסים, מסדרים אותן על משטח עבודה נקי ומחלקים באופן שווה את סלט העוף והאבוקדו ביניהן. אפשר להוסיף לכל טורטיה רצועות חסה. מגלגלים ומגישים.

 

 
טורטייה עוף
טורטייה עוף צילום : קרן ביטון-כהן
 

(4) אורז מוקפץ עם פטריות ופפריקה (2-3 מנות)

פורסים בצל בגודל בינוני ופטריות שמפיניון מסלסילה אחת לפרוסות די עבות. כותשים גם 2 שיני שום. מטגנים בסיר רחב את הבצל במעט שמן זית 5 דקות עד שהוא נהיה שקוף. מוסיפים את השום והפטריות ביחד עם כפית גדושה פפריקה וממשיכים לטגן עד שהפטריות מתרככות. בזמן זה חותכים עגבניה לקוביות וקוצצים גס כמה גבעולי פטרוזיליה. מוסיפים פנימה את העגבנייה וחופן פיסות עוף ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל. מטגנים דקה, עד שהעגבניה מתחילה להגיר נוזלים, ואז מוסיפים פנימה כוס וחצי של אורז לבן מוכן (אל חשש, שאריות האורז יזכו גם הם לכתבה משלהם). כשהאורז התחמם וספג את הנוזלים שבסיר מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה. טועמים ומתקנים תיבול לפני שמגישים.


(5) רותמ'ס ספיישל: פסטה עם בצל, פלפלים ויין לבן (3-4 מנות)

מנה אחת שלקחתי מחבר, שמכין אותה משאריות שניצלים אותן הוא פורס לרצועות (עם הציפוי, כמובן). פורסים דק בצל סגול ובצל רגיל קטן, וחותכים לרצועות דקות פלפל צהוב (או כתום) ופלפל אדום. מטגנים אותם בסיר בשמן זית 6 דקות עד שהם מתחילים להתרכך. מוסיפים פנימה 3 שיני שום פרוסות ושליש כוס יין לבן, מביאים לרתיחה ונותנים ליין להצטמצם. מוסיפים חופן פיסות עוף או רצועות משני שניצלים ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים 2/3 חבילת פסטה מסוג פנה (רותם משתמש בספגטי) שבושלה לפי הוראות היצרן, מערבבים היטב ומוסיפים ברגע האחרון חופן קטן של עלי בזיליקום, חתוכים גס. מחלקים למנות ונהנים.

 

 

>> לעוד מתכונים וכתבות של עֹז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach

 

לעוד כתבות שוות במדור טעים לגלות את ההבדל:

איך מבשלים בשר שישאר עסיסי

הרטבים הכי שווים למנגל

איך להכין חביתה שלא נדבקת

 
עוד כתבות במדור טופ 5
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.