טופ 5: הרטבים הכי טובים למנגל ביום העצמאות

 
רוטב טריאקי בפעולה
רוטב טריאקי בפעולה צילום: flippinyank, flickr
 

יום העצמאות מגיע ואיתו המנגל המסורתי. מצ'ימוצ'ורי לרוטב טריאקי יפני, עֹז תלם עם 5 רעיונות לרטבים שאפשר להכין בקלות בבית שיהפכו את הגריל שלכם למוצלח ביותר בפארק

 
 
 
 
 

קודם כל:

רטבים ביתיים כדאי ורצוי להכין מראש בכמות גדולה. רוב הרטבים ישמרו במקרר זמן רב בשקט ושלווה. אם מדובר ברוטב מבושל, חשוב מאוד לתת לו להתקרר לפני שמעבירים לקופסה סטרילית ומקררים.

 

(1) טריאקי יפני אותנטי

מראש אומר שזהו מתכון מסורתי, אותו קיבלתי מהשף שאול קאזואו, וטעמו אולי יהיה שונה מרטבי הטריאקי שאתם מכירים. את המצרכים לרוטב ניתן למצוא בחנויות אסיאתיות.

בסיר בגודל בינוני מטגנים שני בצלים קצוצים דק במעט שמן סויה בערך 12 דקות על להבה גבוהה אגב ערבוב, עד שהשחימו יפה. מוסיפים לסיר חצי ליטר מים, חצי ליטר רוטב סויה יפני, כוס (200 מ"ל) מירין, כוס סאקה (זול) וחתיכה קטנה של שורש ג'ינג'ר, פרוס דק. מביאים לרתיחה, מערבבים, ומייד מנמיכים את האש. מבשלים בבעבוע עדין כשעה וחצי אגב ערבוב כל 10 דקות, עד שהרוטב סמיך מספיק לצפות כף. מעבירים את הרוטב דרך מסננת צפופה כדי להיפטר מהמוצקים.


הרוטב שמתקבל מעט דליל וכדי להסמיכו מערבבים 4 כפות מהרוטב המצומצם עם 20 גרם קורנפלור, עד שהקורנפלור "התמוסס" לחלוטי ולא מרגישים גושים. מוסיפים את התערובת לסיר עם הרוטב, וממשיכים לבשל עד להבה נמוכה מאוד כ-15 דקות, עד שהרוטב הסמיך. נשמר במקרר: 3 חודשים.

 

(2) רוטב ברביקיו תפוזים


בסיר בגודל בינוני מחממים 2 כפות שמן ומטגנים בצל בינוני קצוץ דק ביחד עם שתי שיני שום פרוסות, בערך 6 דקות עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים חבילה קטנה של רסק עגבניות ומטגנים אגב ערבוב דקה נוספת. מוסיפים פנימה 6 כפות קטשופ, חצי כוס רוטב סויה, רבע כוס סוכר חום, כפית פפריקה מעושנת, 2 כפות מיץ לימון וחצי כוס מיץ תפוזים. מערבבים היטב ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה עד להתמזגות הטעמים ואם הרוטב מעט סמיך מדי מוסיפים עוד מים לפי הצורך. טועמים ומתבלים בסוכר, מלח ופלפל גרוס לפי הצורך. נשמר: חודשיים.

 

(3) רוטב 'בקבוקים' עם צ'ילי מתוק, חרדל וסויה

 

לסיר קטן מוסיפים: 2/3 כוס רוטב סויה, חצי כוס סילאן, כף גדושה חרדל דיז'ון (ממרח, לא גרגרים), 2 כפיות חומץ בלסמי, 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק ו-3 טיפות שמן שומשום. בוחשים היטב, מביאים לרתיחה על להבה בינונית ומבשלים עד שהרוטב הסמיך מעט. כדי לבדוק, טובלים כף ברוטב, ומעבירים את האצבע עליה. אם נשאר שביל, הרוטב מוכן. מעבירים לצנצנת סטרילית. נשמר: חודשיים. 

 

 
רוטב רומסקו - לא מוכר מספיק בארץ, ולא בצדק
רוטב רומסקו - לא מוכר מספיק בארץ, ולא בצדק צילום : cyclonebill, flickr
 
 

(4) צ'ימיצ'ורי

קוצצים גס צרור פטרוזיליה, חצי צרור כוסברה, בצל סגול קטן, 2-3 שיני שום ופלפל אדום אחד. את כל אלו מניחים בקערת מעבד מזון ביחד עם עלים משלושה גבעולי אורגנו טרי, חצי כוס שמן זית, חצי כוס שמן סויה, שליש כוס חומץ יין לבן, כפית סוכר ומלח ופלפל. טוחנים עד לקבלת רוטב גס. אם צריך, מוסיפים מעט שמן זית לעזור לירקות להיטחן. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. אם מתחשק לכם להשקיע יותר תשומת לב, קוצצים דק את כל הירקות על הסכין ופשוט מערבבים בקערה עם התיבול והנוזלים. נשמר: שבוע.


(5) ואחד שצריך יותר כבוד: רוטב רומסקו מפלפלים קלויים

מתישהו לפני שנה כתבתי על 10 המנות שלא תפסו בארץ - ואת הכתבה קינחתי ברוטב הזה. זהו רוטב מעולה שמגיע במקור מאזור קטלוניה בספרד, ועם התגברות החיבה העולמית לטאפאס תפס פופולריות מסביב לעולם. הוא יתלווה מצוין לקבבים, עוף צלוי, דגים על האש סטייקים ומה לא. תכינו אותו. הוא מעולה.


כדי להכין, קולים 4 פלפלים אדומים בתנור חם או על אש גלוייה, עד שקליפתם השחירה מכל הכיוונים. נותנים להם להתקרר ואז מקלפים ונפטרים מהליבה והגרעינים. מניחים במעבד מזון ביחד עם 5 עגבניות שרי תמר ו3 שיני שום פרוסות שטוגנו במעט שמן זית על להבה נמוכה עד שהתרככו. מוסיפים את השמן בו טוגן השום ביחד עם כפית פפריקה מעושנת, כף חומץ יין אדום ופרוסה של לחם שחור שחתכתם לקוביות (עדיף לחם שאור ממאפייה איכותית. אפשר גם חופן קטן של שקדים פרוסים קלויים במקום). טוחנים היטב ומזלפים בהדרגה פנימה שמן זית עד שמתקבל רוטב אחיד וחלק. טועמים ומשפרים תיבול. נשמר בקירור: שבוע וחצי.

 

>> לעוד מתכונים וכתבות של עֹז תלם הכנסו לבלוג The Kitchen Coach

 

לעוד כתבות שוות במדור טעים לגלות את ההבדל:

איך מבשלים בשר שישאר עסיסי

טופ 5: שימושים לשאריות עוף

איך להכין חביתה שלא נדבקת

 
עוד כתבות במדור טופ 5
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.