כמו באונטי • מתכון לעוגת קוקוס ושוקלד

 
הבאונטי הכי גדול שתאכלו אי-פעם: עוגת קוקוס ושוקלד
הבאונטי הכי גדול שתאכלו אי-פעם: עוגת קוקוס ושוקלד צילום: טל אברזל
 

טל אברזל אופה עוגת כמו-באונטי מדהימה, בשילוב קוקוס וציפוי שוקולד היא מעוררת געגוע לחטיף המוכר והאהוב. הולך נהדר גם בגרסה חלבית

 
 
 
 
 

השילוב האלמותי של קוקוס ושוקולד, שאני כל כך אוהבת, זה שנמצא באחד הממתקים השווים בעולם (באונטי כמובן), ביחד עם העובדה שנשארה לי פחית קרם קוקוס מיותמת במזווה, הם אלה שהובילו אותי להכין את העוגה הזאת.


אני פשוט אשתמש בקרם הקוקוס כנוזל והמרכיב השומני בעוגה, אאביס עליה עוד קוקוס טחון ואצפה את הכל בשוקולד וככה יהיה לי באונטי ענקי, על אפם ועל חמתם של כל שונאי הקוקוס. אני חייבת לציין שיש לי עסק עם כמה שונאי קוקוס רציניים, שטרפו את העוגה תוך יומיים ולא השאירו פירור ולאחר תחנונים רבים נאלצתי להכין אותה שוב באותו השבוע. ואני אומרת נאלצתי - כי לא היה לי קרם קוקוס זמין אז השתמשתי בחלב רגיל, גם בציפוי השוקולד לעוגה ויצא פשוט מצוין.


העוגה ממש-ממש קלה להכנה, היא יוצאת רכה לחה ועסיסית, כמו שאני אוהבת בעוגות בחושות. יש בה הרבה קוקוס ושוקולד, כמו שצריך להיות בחטיף באונטי והתוצאה אכן מאד מרשימה ביחס לקלות ההכנה, והיא גם פרווה ללא פשרות.

אז מה צריך יותר מזה? רק להצטייד בפחית של קרם קוקוס ולרוץ למטבח להכין.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה | תבנית אינגליש-קייק | רמת קושי: קל

 
קרם קוקוס משתלב נהדר בעוגה
קרם קוקוס משתלב נהדר בעוגה צילום: טל אברזל

מצרכים לעוגה:


200 מ"ל קרם קוקוס (חצי פחית)


1 כוס קמח תופח (או קמח רגיל+כפית אבקת אפייה)


3/4 כוס סוכר לבן


קורט מלח


1/2 כוס שבבי קוקוס טחונים לבנים


1 ביצה


1/4 כוס + כף שמן


 

לציפוי:


200 מ"ל קרם קוקוס


100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות


 

 
 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים היטב בקערה: ביצה, שמן וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את הקרם הקוקוס ומערבבים עד לאיחוד.
  • מוסיפים לקערה עם הרטובים את הקמח התופח יחד עם המלח והקוקוס.
  • מערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה ומעט גושית, יוצקים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה.
  • אופים 25-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
  • לציפוי: מחממים את קרם הקוקוס שנותר בסיר קטן על אש קטנה. כשמתחילות להופיע בועות, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. מורידים מהאש ויוצקים על העוגה בעודה חמה. נותנים לציפוי לחלחל ולצפות את העוגה מכל הכיוונים. אם צריך, מטים את נייר האפייה ונותנים לציפוי ליזול ולצפות את העוגה גם בצדדיה.
  • לאחר שהעוגה התקררה לטמפרטורת החדר נותנים לה להתקרר באופן מוחלט במקרר, כך גם ציפוי השוקולד מתייצב.

 

 
החטיף האהוב בגרסת אקסטרה-לארג'. רוצו להכין!
החטיף האהוב בגרסת אקסטרה-לארג'. רוצו להכין! צילום : טל אברזל
 
 
עוד כתבות במדור לא עוצרת בסגול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.