מתכון לריבת עגבניות שרי

 
על לחם עם חמאה. ריבת עגבניות שרי
על לחם עם חמאה. ריבת עגבניות שרי צילום: עידן אדלר רייס
 

מתוקה ובריאה • עידן אדלר רייס מקבלת את הקיץ עם מתכון לריבת עגבניות שרי טעימה וקלה להכנה

 
 
 
 
 

בדיוק בתקופה של תחילת האביב וסוף החורף, יש ריח של פריחה והתחדשות באוויר, אני מרגישה שמתחשק לי משהו מתוק לפתוח איתו את הבוקר או לנשנש לפנות ערב, ככה סתם לחגוג עם עצמי את בוא הקיץ, שאני משתוקקת לו כל כך.

 

הכנתי הפעם ריבת עגבניות שרי אלגנטית, צבעונית ויפהפייה שהיא פינוק אמיתי, במתנה ממני אליכם.

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | כמות: קופסה בנפח כוס | רמת קושי: קל

 
 

מצרכים:

חצי קילו עגבניות שרי (מומלץ צבעוניות ממספר זנים)


כוס סוכר


רבע כוס מים


אחת מהתוספות הבאות (לא חובה): 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר מקולף או מקל קינמון או מקל וניל חצוי


 

 אופן הכנה:

  • שוטפים את העגבניות ומנקבים אותן עם קיסם.
  • מכניסים לסיר כבד את העגבניות, הסוכר המים ואת התוספת שרוצים.
  • מבשלים על אש בינונית ומביאים לרתיחה.
  • מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עד שהנוזל מסמיך
  • ניתן לבדוק אם הריבה מוכנה על ידי מבחן הצלוחית הקפואה: מניחים צלוחית זכוכית בהקפאה, מטפטפים מספר טיפות על הצלוחית הקפואה ומעבירים אצבע במרכז- אם נוצר שביל שלא נסגר - הריבה מוכנה.
  • בינתיים מעקרים קופסת זכוכית - מרתיחים אותה בסיר מים גדול ומצננים.
  • מעבירים את הריבה לצנצנת ומאחסנים במקרר.

 

 
אלגנטית, צבעונית ויפייפיה
אלגנטית, צבעונית ויפייפיה צילום : עידן אדלר רייס
 
 
עוד כתבות במדור אדונית התבלינים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.