מתכון לשנדביץ’ תוניסאי

 
שנדוויץ תוניסאי - להיט באשדוד ומחוצה לה
שנדוויץ תוניסאי - להיט באשדוד ומחוצה לה צילום: דן פרץ
 

נתי שפריר, בעליה של מסעדת "בלזק" באשדוד משתף באחד ממתכוני המסעדה - הגרסה המשודרגת לסנדוויץ' התוניסאי של מוריס, אחד מסמליה הקולינארים של העיר אשדוד

 
 
 
 
 

נתי שפריר מספר על המנה: "הסנדוויץ' של מוריס הוא שם דבר באשדוד וגם מחוץ לה. כמחווה לכל התוּנְסים (ככה קוראים לתוניסאים באשדוד) התחלתי להגיש במסעדה גרסה משלי למעדן הזה, הכוללת ביצה עלומה, נתחי טונה טרייה צרובים במחבת, עגבניות צלויות ומיונז לימון כבוש שאני מכין במקום. רק בלחמנייה לא נגעתי."

את העגבניות והמיונז אפשר להכין מראש, אבל את הטונה והביצים מומלץ להכין בסמוך להגשה.

 

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 45 דקות | זמן כולל: 3 שעות | כמות מנות: 6 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

6 לחמניות פריקסה מטוגנות


מלח


4-5 גבעולי פטרוזיליה, קצוצים


 

למיונז לימון כבוש:

2 חלמונים


2 כפות מיץ לימון


1 כפית חרדל


1 כוס שמן צמחי


1 כף לימון כבוש, קצוץ


מלח ופלפל שחור גרוס


 

לעגבניות קונפי:

6 עגבניות בינוניות, חצויות ומרוקנות מזרעים


קורט מלח אטלנטי


קורט פלפל שחור גרוס


עלים מ-1-2 גבעולי תימין


1-2 כפות סוכר


שמן זית לזילוף


 

לטונה:

600 גרם פילה טונה אדומה, ללא עור חתוך ל-6 נתחים


מלח ופלפל שחור גרוס


מעט שמן לטיגון


 

לביצים העלומות:

6 ביצים


2 כפות חומץ


 
 
מלא בכל טוב הסנוויץ' הזה
מלא בכל טוב הסנוויץ' הזה צילום: דן פרץ

אופן הכנה: 

  • למיונז לימון כבוש: טורפים בקערה את החלמונים, מיץ הלימון והחרדל בעזרת מטרפה ידנית עד שהתערובת מתחילה להסמיך.
  • מזליפים פנימה שמן בזרם דק תוך כדי טריפה עד לקבלת מרקם של מיונז.
  • מוסיפים לימון כבוש, מלח ופלפל ומערבבים.
  • המיונז נשמר במקרר עד 3 ימים.
  • לעגבניות: מחממים תנור ל-150 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  • מסדרים את העגבניות בתבנית כשצידן החתוך כלפי מעלה.
  • מפזרים עליהן מעט מלח אטלנטי, פלפל שחור, את התימין והסוכר ומזלפים שמן זית בנדיבות.
  • אופים שעתיים ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • העגבניות יישמרו במקרר עד 3 ימים.
  • לטונה: מתבלים את נתחי הטונה במלח ופלפל.
  • מחממים מחבת פסים עם שמן וצורבים את הנתחים כחצי דקה מכל צד.
  • מסירים מהכיריים ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
  • לביצים: ממלאים סיר רחב במים עד חצי גובהו, מוסיפים חומץ ומביאים לרתיחה עדינה על להבה בינונית.
  • שוברים ביצה לקערית קטנה, וכשהמים בסיר מבעבעים קלות, מחליקים את הביצה פנימה.
  • מבשלים כ-2 דקות (לפעמים צריך לעזור לחלבון לעטוף את החלמון. אפשר לעשות זאת בעדינות בעזרת כף).
  • מוציאים את הביצה בזהירות לצלחת גדולה בעזרת כף מחוררת.
  • ממשיכים כך עם שאר הביצים.
  • להרכבת המנה: חוצים את הלחמניות לאורכן ומשאירים אותן מחוברות בצד אחד.
  • מורחים בכל לחמניה מעט מהמיונז, מניחים 2 חצאי עגבניות ועליהן מסדרים פרוסות מנתח אחד של טונה.
  • מניחים על הכל בזהירות ביצה עלומה, מתבלים במעט מלח, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

 

 
 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.