מתכון לבריוש עם קרם שקדים

הדפס
 
בריוש ושקדים: שילוב נפלא של טעמים
בריוש ושקדים: שילוב נפלא של טעמים צילום: שירן כרמל, סגנון: מאיה לבנת הרוש
 

תומר כבירי מציג מתכון נפלא לבריוש - מאפה עדין עם רכות מפנקת שאי אפשר להפסיק לאכול. בתוספת קרם השקדים מעל המאפה הוא נימוח וטעים בצורה יוצאת מן הכלל

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 2.5 שעות | זמן הכנה כולל: יותר מ-3 שעות | כמות: 80 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:

 

1,046 גרם קמח


160 גרם סוכר


54 גרם שמרים לחים


720 גרם ביצים


22 גרם מלח


920 גרם חמאה רכה


 

לקרם שקדים:

 

200 גרם חמאה


200 גרם אבקת סוכר


200 גרם אבקת שקדים


240 גרם ביצים


16 גרם רום כהה


 

לסירופ:

 

300 גרם מים


330 גרם סוכר


 

לקישוט:

 

פרוסות שקדים


אבקת סוכר


 

 

אופן הכנה:

  • בריוש: מניחים בקערת המיקסר את הביצים ואת השמרים, ומערבבים. מוסיפים מלמעלה את הקמח, הסוכר והמלח, ולשים עד לחיבור ראשוני. עוצרים את המיקסר, ומחכים 20 דקות. לאחר מכן מפעילים ל 20 דקות נוספות במהירות נמוכה, ובסופן מוסיפים את החמאה הרכה. ממשיכים ללוש עד שהיא נטמעת לחלוטין בבצק. עוצרים את המיקסר, ומחכים שהבצק יכפיל את נפחו. מוציאים את האוויר, ומכניסים למקרר למשך הלילה.
  • למחרת יוצרים כדורים במשקל 150 גרם כל אחד, ומניחים אותם בתוך קופסאות שימורים ריקות מרופדות בנייר אפייה.
  • מתפיחים כשעתיים ואופים ב-180 מעלות כ-35 דקות. משחררים מהקופסא ומצננים.
  • חותכים את גלילי הבריוש לפרוסות בעובי 2 סנטימטר.
  • קרם שקדים: במיקסר עם וו גיטרה מקרימים את החמאה ואבקת הסוכר עד קבלת מרקם קרמי אחיד.
  • מערבבים את הרום והביצים ומוסיפים בהדרגה לחמאה במהירות איטית עד שהמסה אחידה.
  • מוסיפים את אבקת השקדים והקורנפלור ומערבבים עד קבלת מסה אחידה.
  • סירופ: מביאים את המים והסוכר לרתיחה ומצננים.
  • הרכבת המנה: מברישים את פרוסות הבריוש בסירופ.
  • מורחים שכבה נאה של קרם שקדים על כל פרוסת בריוש ומפזרים מלמעלה פרוסות שקדים.
  • אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות כ 10-12 דקות.
  • לאחר שהבוסטוק מתקרר, מפזרים עליו מעט אבקת סוכר.

 

 
בריוש אלוהי עם שקדים
בריוש אלוהי עם שקדים צילום : צילום: שירן כרמל, סגנון: מאיה לבנת הרוש
 

רוצים לדעת כמה זה 54 גרם שמרים לחים בכוסות? הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות.

 

תומר כבירי הוא מרכז קורס קונדיטוריה בבישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה.

בטור הקודם הכנו מיני באגט צרפתי

רוצים עוד מתכוני מאפים?
חלה מתוקה

לחם דגנים ואגוזים

בייגל מקמח מלא

לחם בירה ושיבולת שועל

 
עוד כתבות במדור מדריך הקמח הגדול
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.