מתכון לעוגת מוס שוקולד וקרם עוגיות

 
הממרח הסודי של אורן גירון שמשדרג כל עוגה
הממרח הסודי של אורן גירון שמשדרג כל עוגה צילום: קרן ביטון כהן
 

לכבוד יום העצמאות אורן גירון מכין עוגת מוס שוקולד מריר ולבן עם ממרח הפלא - עוגיות לוטוס. הממרח משדרג את הטעם של המוס ומעניק לו מרקם קרמלי עדין ותיבול מושלם

 
 
 
 
 

היום אנחנו במחלקת עוגות הרושם. זו עוגה קרמית, עשירה וטעימה מאוד שמשלבת שני טעמים המשלימים זה את זה: שוקולד מריר וממרח עוגיות לוטוס. הייתי נוכח למתקפת המוצרים, העוגות והמאפים ששילבו את הממרח הטעים הזה ולא יכולתי להישאר אדיש, יש משהו במטעם הקרמלי-מתובל הזה של העוגיה, שהפכה לממרח שקשה להפסיק לטעום ממנו, למרות עושרו וכבדותו - כפית רודפת כפית.

 

שמחתי מאוד לראותו על המדפים, משום שלפני שיובא לכאן הכנתי לא אחת עוגות מוס ובצקים על ידי שימוש בעוגיות לוטוס טחונות לאבקה שהיו מעניקות את הטעם והצבע שלהן. נסו גם אתם להתמכר, אם עדיין לא התמכרתם, לטעם הנפלא שלו ולשלבו בבצקים, קינוחים ועוגות. זכרו שהוא מבוסס על שומן וסוכר, ולכן שאתם משלבים אותו במתכון, זכרו להפחית ממרכיבי השומן והסוכר בהתאמה.

 

את העוגה שלנו נכין היום בטכניקת הכנת מוס שאינה משלבת ביצים. מדובר בגנאש על בסיס מים, שלתוכו מוסיפים ג'לטין ושמנת מתוקה מוקצפת. יש להתחיל בהכנת העוגה מבסיסה. מדובר בבצק פריך (שמשלב בתוכו גם את ממרח הפלאים) אותו יש להכין, לאפות ולצנן לפני שמרכיבים אותו על העוגה או תחתיה. הקפידו להרתיח היטב את הסירופ לפני הכנת הגנאש, על מנת שיוכל להמיס את השוקולד כהלכה.

 

אם תרצו שכבות מדויקות, כמו בתצלום, הכינו את העוגה בשלבים: ראשית את השכבת הראשונה, אותה ייצבו במקפיא לשעה ורק לאחת שהתייצבה - הכינו וצקו את השכבה השנייה מעל. זכרו לא להקציף את השמנת המתוקה יותר מיד. מרקם של יוגורט סמיך בהחלט מספיק וייתן כם תוצאה קלה ואוורירית. שלבו את השמנת המוקצפת אל תוך הגנאש רק לאחר שהצטנן לחום הגוף. חיבור שלה לגנאש חם ימיס אותה ויעניק מרקם כבד ודחוס. תנו לעוגה המוכנה להתייצב היטב בקירור או אפילו מומלץ בהקפאה - כך יהיה לכם קל יותר לחלץ אותה מהתבנית ולזגג אותה.

 

מחכה לכם סוף שבוע מתוק במיוחד ושווה להכין את העוגה הזו, ולו רק בגלל יום ההולדת לישראל.

 

שתהיה לכולכם אפיה נעימה וחג עצמאות שמח!

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעתיים | זמן כולל: יותר מ-3 שעותתבנית טרין 1/2 עגולה | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבסיס:

 

100 גרם חמאה קרה


150 גרם קמח


50 גרם ממרח עוגיות לוטוס


20 גרם אבקת סוכר


1 חלמון


קורט מלח


 

למוס שוקולד:

 

250 גרם שוקולד מריר 63% מוצקי קקאו, קצוץ


20 גרם גלוקוזה


140 מ"ל מים


250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת


 

למוס קרם עוגיות:


250 גרם שוקולד לבן, קצוץ


20 גרם גלוקוזה


140מ"ל מים


120 גרם ממרח עוגיות לוטוס


7 גרם ג'לטין, שרוי ב-35 גרם מים קרים


250 מ"ל שמנת מתוקה, מוקצפת


 

לציפוי:


200 גרם שוקולד מריר


180 גרם שמנת מתוקה


30 גרם גלוקוזה


 

 
 

אופן הכנה:

  • לבסיס: מכינים בצק פריך - במעבד מזון מעבדים את החומרים היבשים, חמאה קרה וממרח עוגיות לתערובת פירורית. מוסיפים חלמון ומעבדים לבצק ומצננים. מרדדים למלבן בקוטר או אורך התבנית, קורצים את מידת שפת התבנית, אופים ב-180 מעלות כ-15 דקות עד להזהבה, מעבירים למקרר לצינון מוחלט.
  • למוס שוקולד (שכבה ראשונה): מרתיחים מים וגלוקוזה לסירופ. שופכים את הסירופ החם על השוקולד המריר מניחים לדקותיים ומערבבים להמסה. מצננים לטמפרטורת גוף ומקפלים את השמנת המוקצפת לתוך תערובת השוקולד. מעבירים את המוס אל התבנית, ומקפיאים.
  • למוס קרם עוגיות (שכבה שניה): מרתיחים מים וגלוקוזה לסירופ, מוסיפים ג'לטין מרוכך וממיסים. שופכים את הסירופ החם על השוקולד הלבן מניחים לדקותיים ומערבבים להמסה. מוסיפים ממרח עוגיות ומערבבים. מצננים לטמפרטורת גוף ומקפלים את השמנת המוקצפת לתוך תערובת השוקולד הלבן. יוצקים בתבנית מעל מוס השוקולד, מניחים מעל את בסיס העוגה שהכנו מראש, ומקפיאים שוב.
  • לזיגוג: ממיסים את כל החומרים מעל באן מארי ומוזגים על גבי העוגה הקפואה. מניחים לייצוב ומעבירים לאיחסון בקירור עד להגשה.

 

 
עוגת מוס שוקולד וקרם עוגיות
עוגת מוס שוקולד וקרם עוגיות צילום : קרן ביטון כהן
 

רוצים לדעת כמה זה 150 גרם קמח בכוסות? הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה.

 

למתכונים הקודמים במדור סודות האפייה:
חלה מתוקה

מאפינס פיסטוק ותותים
טארט שוקולד כשר לפסח

עוגת קוגלהוף עם פרג ושוקולד

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.