מתכון לעוגת שמרים ושוקולד (פרווה)

 
עוגת שמרים במילוי שוקולד של חיהל'ה
עוגת שמרים במילוי שוקולד של חיהל'ה צילום: חיה אילונה דר
 

חיהל'ה מפנקת במתכון נהדר שמתאים לכל עונה ולכל מזג אויר של עוגת שמרים עסיסית במילוי שוקולד, שהכי כיף להגיש ביחד עם הקפה של הבוקר

 
 
 
 
 

עוגות שמרים טובות בכל מצב, אם כחלביות ואם כפרווה. תמיד נוכל להכין בהתאם למה שנרצה והתוצאות תהיינה חמימות וטעימות. הפעם התאמתי לכם את המתכון לאפשרות של פרווה.

 

הצעתי שני מילויים שלדעתי מוצלחים ביותר , אך ברור שתוכלו למלא בכל מלית שתרצו. תוכלו להעזר במליות שונות שהצעתי כבר כאן בבלוג במתכון לעוגות שמרים במלית חלבה וסילאן. 
 

טיפ חם מהתנור: ממליצה להשתמש בתבניות ממתכת ולא בחד פעמיות בעת אפיית עוגות שמרים. כך נבטיח אפייה אחידה ומהירה.   

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: שעה | זמן כולל: 3 שעות 2 תבניות אינגליש קייק | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:

 
500 גרם קמח


25 גרם שמרים טריים+משפר אפייה


150 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה, בטמפרטורת החדר


ביצה


2 חלמונים


1/2 כוס סוכר


גרידה מלימון


1/2 כפית תמצית וניל


קורט מלח


1/3 1 כוס מים


 

למליות:

1/2 כוס ממרח שוקולד


1/2 כוס ממרח אגוזים או חלבה פרווה



לציפוי:

 
ביצה מהולה בכף מים



לזיגוג:

 
100 גרם סוכר


100 מ"ל מים


 

אופן הכנה:

  • מכניסים את כל חומרי הבצק למיקסר פרט למים ולמלח ומתחילים ללוש עם וו לישה, לאחר כ-2 דקות מוסיפים את המלח. 
  • מוסיפים בהדרגה כוס מהמים (או יותר לפי ספיגה) ומערבלים בסך הכל 10 דקות, עד שנוצר בצק מאוחד ונעים למגע ולעיבוד. 
  • מעבירים לקערה מאובקת בקמח, מכסים בניילון נצמד ומשהים עד התפחה כפולה. 
  • מוציאים את הבצק ומחלקים ל-2 חלקים שווים.
  • חלק אחד מכדררים לכדור, מרדדים לעלה גדול ומורחים אחת מהמליות.
  • מגלגלים לרולדה וחוצים לכל האורך , מניחים אחד על השני באמצע כאיקס ומלפפים זה בזה מכל צד ומניחים בתבנית. 
  • חלק שני מחלקים לשני חלקים ומרדדים כל חלק, מורחים את המלית השניה, מגלגלים לרולדות ומסובבים כבורג אחד בשני ומניחים בתבנית משומנת.
  • מורחים בביצה המדוללת על העוגות. 
  • מחממים את התנור ל-180 מעלות. 
  • מתפיחים עד שהבצק מגיע לשולי התבנית. 
  • מכניסים את התבניות לתנור ואופים בערך 30 דקות, עד להזהבה/השחמה.

 

להכנת הזיגוג:

  • מרתיחים את המים עם הסוכר, מנמיכים את הלהבה לבינונית וממשיכים לבשל את המים עם הסוכר עד הסמכה.
  • מיד עם הוצאת העוגות מורחים עליהן את סירופ הסוכר.

 

 
צילום : חיה אילונה דר
 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

למתכונים וכתבות שיתנו לכם מיליון סיבות לאפות:

ראיון עם מומחה האפייה אורי שפט

ציוד האפייה של קרין גורן ומיקי שמו

מתכון לבראוניז ללא קמח

 
עוד כתבות במדור חיהל'ה אופה באהבה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.