מתכון ללחמניות שומשום עשירות

 
לחמניות שומשום עשירות, אי אפשר להפסיק לאכול
לחמניות שומשום עשירות, אי אפשר להפסיק לאכול צילום: קרן ביטון כהן
 

אורן גירון עם עוד מאפה מוצלח במיוחד - לחמניות עשירות עם 3 סוגי שומשום, שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול

 
 
 
 
 

הפעם אנחנו בטור קצר וקולע, אבל טעים רצח!

הבטיחו לנו סופ"ש סגרירי - ונראה לי שאין יותר טוב מריח שמרים בבית כשבחוץ קריר וגשום.

לחמניות פשוטת ומהירות הכנה, כאלו שלא מפסיקים לנשנש ולאכול.

לחמניות השומשום שלפנינו עשירות בטעמי שומשום ממספר מקורות:

  • זרעי שומשום קלויים במספר צבעים - לבן, שחור ובטעם ווסאבי (ניתן להשיג בחנויות אסיאתיות).
  • טחינה גולמית - המעניקה עומק וטעם מופלא.
  • שמן שומושם כהה - שמחזק את הארומה הטבעית של השומשום.
  • ואם זה לא מספיק - הן מצופות גם בזרעוני שומשום לפני האפיה, שלא יחסר.

על מנת לקבל ציפוי שומשומי פריך ומתפצפץ, טבלו את הלחמניות בחלבון ביצה (שיעניק לציפוי פריכות גבוהה וידביק אליו את השומשומים) לפני ההתפחה השניה (מיד לאחר העיצוב).

התפחת הבצק תהיה מעט ארוכה מהרגיל משום שהוא מעט יותר כבד ועשיר, קחו זאת לתשומת לבכם ואל תתפתו לקצר את תהליכי ההתפחות.

הקפידו על אפיה ממוקדת: חום גבוה של 200 מעלות לזמן קצוב של 15 דקות, על מנת לקבל קראסט עדין ולשמור את העסיסיות של הפנים.

עכשיו רוצו להכין אותן - אני מבטיח שהן תיכנסנה לרפרטואר הלחמניות הקבוע שלכם.

 

שתהיה לכם אפיה ריחנית וקלה!

 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 3 וחצי שעות | מנות: כ-30 לחמניות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:


800 גרם קמח לחם מנופה


140 גרם שומשום לבן, קלוי היטב


30 גרם שומשום בתיבול ווסאבי


30 גרם שומשום שחור, קלוי היטב


30 גרם שמרים יבשים


500 מ"ל מים פושרים


150 גרם טחינה גולמית


80 מ"ל שמן שומשום כהה


80 גרם סוכר


20 גרם מלח



לציפוי:

 

חלבון ביצה לטבילה


תערובת שומשום שחור ולבן


 

 
 

אופן הכנה:

  • שמים את כל מרכיבי הבצק, למעט המים, בקערת מערבל.
  • מפעילים ומוסיפים את המים בהדרגה, ממשיכים בעירבול כ-10 דקות עד שמתקבל בצק חלק וגמיש.
  • מניחים מכוסה להתפחה כשעה וחצי, עד הכפלת הנפח.
  • מחלקים את הבצק למנות במשקל 60 גרם ומכדררים לכדורים חלקים.
  • לא לשים את הבצק יתר על המידה, הוא יהפוך אלסטי וקשה לעיבוד.
  • טובלים בחלבון ומיד לאחר מכן בתערובת השומשום.
  • מעצבים את הכדורים לצורה אובאלית.
  • מניחים על תבנית ומתפיחים שוב כשעה להכפלת הנפח.
  • אופים בחום 200 מעלות 12-15 דקות עד להזהבה.
  • מצננים היטב לפני הפריסה.

 

 

רוצים לדעת כמה זה 800 גרם קמח בכוסות? הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה.

 

למתכונים הקודמים במדור סודות האפייה:
עוגת מוס שוקולד וקרם עוגיות
חלה מתוקה

מאפינס פיסטוק ותותים
טארט שוקולד כשר לפסח

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.