מתכון לדג מרוקאי חריף

 
דג חריף בפלפלים ולימונים כבושים
דג חריף בפלפלים ולימונים כבושים צילום: יוסי סליס, סטיילינג: נטשה חיימוביץ'
 

איילת הירשמן מפתיעה עם מתכון חריף במיוחד לדג מרוקאי בפלפלים ולימונים כבושים, אותם היא מכינה בעצמה. לא לשכוח את החלה הטרייה לצד המנה

 
 
 
 
 

כשמדובר בדגים ליום שישי בערב, גפילטע פיש היה אמור להיות הבחירה הטבעית שלי בחיים, אבל הדג המרוקאי החריף בחר אותי: מחבת גדולה עם נתחי דג ברוטב אדום לוהט, עם לימונים כבושים ופלפלים חריפים ומתוקים והמון כוסברה. וגם חלה ענקית ליד, לטבול בשקיקה. את הלימונים הכבושים אני מכינה בעצמי, כשיש לי זמן או קונה לימנוים כבושים מוכנים מבית טוב.

 

איך להכין בבית לימונים כבושים נהדרים?

מתכון (בהמשך) של חברי דרור פילץ, שהולך איתי כבר שנים רבות. בחורף, כשיש לימונים צהובים וטובים בהמונים, אני מכינה בכמויות ושומרת במקרר.

 

סוג מתכון: דגים | זמן הכנה: 30 דקות | זמן הכנה כולל: שעה ורבע | כמות: 8-10 מנות | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים לדגים:

 

1.5 ק"ג פילטים (150 גרם האחד) מדג ים (כמו לוקוס, בורי או דניס)


מלח, פלפל לבן


פפריקה מתוקה


1/2 לימון


 

לתבשיל:

 

1/2 כוס שמן תירס או שמן קנולה


6 פלפלים מתוקים יבשים, שטופים ונקיים מגרעינים


6 פלפלוני צ'ילי חריפים, חצויים לאורך ונקיים מגרעינים ומהחלקים הלבנים


2 פלפלים אדומים טריים, נקיים מגרעינים, חתוכים לרצועות


1 ראש שום גדול, מופרד לשיניים


3 כפות פפריקה


1/2 כפית מלח


1/2 כפית פלפל לבן


1/2 צרור כוסברה, קצוצה דק


2 כוסות מים 


5 לימונים כבושים (קנויים או תוצרת בית, מתכון בהמשך), פרוסים לעובי 1 ס"מ


 

 

להגשה:

 

כוסברה טרייה, קצוצה


קליפה מגוררת, צהוב בלבד מלימון טרי


 

אופן הכנה:

  • להכנת הדגים: מתבלים את נתחי הדגים במלח ופלפל לבן ובפפריקה, וסוחטים עליהם מעט מיץ לימון.
  • להכנת התבשיל: בסיר רחב, או במחבת בעלת שוליים גבוהים, שיוכלו להכיל את כל נתחי הדג בשכבה אחת, מחממים את השמן, מוסיפים את כל הפלפלים ומטגנים כ-3 דקות על להבה בינונית-גבוהה עד שהם מתחילים להזהיב. מוסיפים את השום, הפפריקה, המלח והפלפל הלבן, מערבבים ומבשלים כדקה. מוסיפים את הכוסברה והמים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות.
  • מסדרים בתוך הרוטב שכבה של נתחי הדג יחד עם פרוסות הלימונים הכבושים. מכסים ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה. הופכים את נתחי הדג, ומבשלים 10 דקות. מכסים את הסיר ומשהים בסיר סגור חצי שעה. מפזרים מעל כוסברה קצוצה ואם רוציפ מפזרים גם קליפת לימון טרי מגוררת. מגישים על אורז או על קוסקוס.  

 

 

לימונים כבושים

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: 20 דקות | זמן הכנה כולל: יותר מ-3 שעותצנצנות מעוקרות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

מלח גס


1 ק"ג לימונים צהובים, פרוסים דק


5 שיני שום


2 פלפלוני שאטה


2 עלי דפנה


1 כפית גרגירי פלפל אנגלי


1 כף פפריקה מתוקה או חריפה


מיץ לימון טרי - לכיסוי הלימונים


שמן זית

 


 

 

 
איילת הירשמן, "מבשלת בקלות"
איילת הירשמן, "מבשלת בקלות" צילום: עדי אורני

אופן הכנה:

  • מכינים צנצנות מעוקרות. אפשר להכניס את הצנצנות למדיח, לתוכנית שכוללות מים רותחים, והן יוצאות מעוקרות מספיק).
  • שמים בקערה רחבה את המלח וטובלים בו היטב את פרוסות הלימונים משני הצדדים. מסדרים בצנצנות שכבות של פרוסות הלימונים, כשביניהן השום, הפלפלונים, עלי הדפנה, גרגירי הפלפל האנגלי והפפריקה. מכסים במיץ לימון טרי. יוצקים מעל שמן זית וסוגרים את הצנצנת.
  • כעבור חודש הלימונים מוכנים. אפשר לשמור אותם עד חצי שנה במקרר.

 

המתכונים מתוך ספרה החדש של איילת הירשמן "מבשלת בקלות", בהוצאת מודן.


מחפשים עוד מתכונים מעולים של איילת?

עוגת שוקולד מושלמת

חציל מוקרם על הגריל

נודלס עם ברוקלי ושקדים

ממתק שוקולד לבן ודובדבנים

 

 

 

 

 
עוד כתבות במדור פשוט וטעים עם איילת הירשמן - המתכונים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.