עושה רושם • מתכון לרולדת כבדים ופטריות

 
רולדת כבדים ופטריות חיהל'ה
רולדת כבדים ופטריות חיהל'ה צילום: חיה אילונה דר
 

רולדות עושים באהבה או לא עושים בכלל • חיהל'ה משקיעה בהכנת רולדה נוסטלגית במילוי כבדי עוף ופטריות מוקפצות. כדאי להגיש ביחד עם סלט ירקות טריים

 
 
 
 
 

מתכון זה היינו מכינים לפני שנים, לרוב כאשר רצינו להכין משהו מיוחד לאירוח או כאשר היינו מוזמנים לחברים.

 
המלית היתה משתנה, אם כמלית מלוחה או מתוקה, בשרית, חלבית או צמחית. הפעם אני מגישה את האופציה הבשרית ולכן מרכיבי הבצק אינם מכילים מוצרי חלב. אם נרצה באופציה החלבית נוכל להמיר את המרכיבים בשמנת חמוצה ובחמאה.
 

 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 45 דקות | זמן כולל: שעה וחצי 2 רולדות - 10 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:

 

3 כוסות קמח תופח


200 גרם מזולה לאפייה בטעם טבעי, רכה


ביצה


קורט מלח


1/2 כוס מים מהברז (לא משתמשים בהכל)


 
למלית:

 
1 בצל, קלוף וקצוץ


500 גרם כבדי עוף קצוצים


כוס פטריות שמפניון קצוצות


1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה


2 כפות רוטב סויה


פלפל שחור גרוס לפי הטעם


שמן תירס או סויה לטיגון



לציפוי:

 
ביצה טרופה, מהולה בכף מים


שומשום


קצח


 

אופן הכנה:

  • מתחילים בהכנת הבצק: מכניסים לקערת מיקסר עם וו גיטרה את המצרכים פרט למים.
  • מפעילים את המיקסר ומוסיפים את המים בהדרגה עד שנוצר בצק נוח לעיבוד.
  • מעבירים למקרר לחצי שעה.
  • מכינים את המלית: מטגנים את הבצל על להבה בינונית בשמן התירס מספר דקות אגב ערבוב עד שקיפות, מוסיפים את הכבדים ומערבבים.
  • מוסיפים את הפטריות והסויה ומטגנים כ-5 דקות על להבה גבוהה.
  • מוסיפים את הפטרוזיליה והפלפל. בוחשים, מסירים מהאש ומצננים.
  • מוציאים את הבצק, מחלקים לשני חלקים ומרדדים כל אחד לעלה.
  • ממלאים כל עלה במלית, מגלגלים לרולדה, מושחים בביצה, זורים בשומשום ובקצח.
  • אופים עד הזהבה כ-40 דקות.

 

 
צילום : חיה אילונה דר
 
 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

למתכונים וכתבות שיתנו לכם מיליון סיבות לאפות:

ראיון עם הקונדיטורית המומחית נעמה שטייר

פבלובה - כל הסודות להצלחה

מתכון לבראוניז ללא קמח

 
עוד כתבות במדור חיהל'ה אופה באהבה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.