מתכון למיני פשטידות דלעת עם גבינה בולגרית

 
בריאות ומזינות בכל ארוחה
בריאות ומזינות בכל ארוחה צילום: דן לב
 

התפקיד של הקוואקר כאן כפול: הוא גם מייצב את המסה וגם נותן טעם. אל תוותרו על העיטור, אך אפשר להחליף את זרעי הדלעת בצנוברים או בגרעיני חמנייה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות: 12-24 פשטידות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

1.350 ק"ג דלעת (משקל ברוטו, כולל קליפה ללא גרעינים, 2 פיסות בינוניות-גדולות)


60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית + מעט לשימון התבנית


מלח אטלנטי/גס ופלפל שחור גרוס טרי


200 גרם גבינה בולגרית 16% שומן


2 ביצים


4 חבילה עירית שטופה וקצוצה דק (לא חובה)


100 גרם (1 כוס) קוואקר


190 גרם (11/3 כוס) קמח לבן


1/2 שקית (5 גרם) אבקת אפייה


 

לעיטור:

50-40 גרם זרעי דלעת קלופים


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-190 מעלות ומרפדים תבנית תנור שטוחה בנייר אפייה.
  • מניחים דלעת בתבנית, מזלפים 30 מ"ל (2 כפות) שמן זית, בוזקים מלח ופלפל ומעסים קלות את הדלעת.
  • אופים כ-45 דקות עד שאפשר לנעוץ מזלג בדלעת בקלות. מוציאים ומצננים מעט.
  • מנמיכים את חום התנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית מאפינס מסיליקון או תבנית שקעים במעט שמן זית.
  • קולפים את הדלעת בעזרת סכין חד ומעבירים אותה למעבד מזון. מוסיפים את יתרת שמן הזית ומעבדים למחית חלקה.
  • מוסיפים גבינה בולגרית, ביצים ועירית ומעבדים למחית חלקה.
  • מוסיפים קוואקר, קמח, אבקת אפייה, מלח ופלפל ומעבדים רק עד שהם נטמעים בתערובת. מקפידים לא להמליח מדי, כי גם הגבינה מאוד מלוחה.
  • משמנים תבנית 12 שקעים גדולים או שתי תבניות 12 שקעים קטנים.
  • יוצקים את התערובת לתבנית עד 2/3 גובה השקעים ומפזרים זרעי דלעת בנדיבות.
  • אופים 25-30 דקות (בהתאם לסוג התבנית), עד שהפשטידות זהובות וקיסם הננעץ בהן יוצא יבש.
  • מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומחלצים מהתבנית.
  • אפשר לאפות בסבבים. מצננים כ-10 דקות לפחות ומגישים.

 

 

 
 
עוד כתבות במדור טעים ובריא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.