מתכון למאפינס גבינות וזיתים

 
מאפינס גבינות וזיתים
מאפינס גבינות וזיתים צילום: דניה ויינר
 

מאפינס רכים ומלאי טעם עם קוואקר: משתמשים בחצי כמות של קמח מלא וחצי רגיל, כדי להכניס בריאות בלי לאבד את הרכות. את הרוויון אפשר להחליף ביוגורט או בשמנת חמוצה

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 12 מאפינס | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

100 גרם (1 כוס) קוואקר


1 מיכל (1/2 ליטר) רוויון


70 גרם (1/2 כוס) קמח מלא תופח


70 גרם (1/2 כוס) קמח לבן תופח


1/2 כפית מלח


1 כפית סוכר חום


1/2 כוס זיתי קלמטה, קצוצים גס


100 גרם גבינת פטה, מגוררת


50 גרם גבינת קשקבל, מגוררת


ביצה


1/4 כוס שמן קנולה


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית 12 שקעים למאפינס.
  • מערבבים קוואקר עם רוויון ומניחים בצד ל-3 דקות להתרככות.
  • מערבבים את שני סוגי הקמח עם סוכר ומלח בקערה גדולה.
  • מוסיפים לתערובת שיבולת השועל את הזיתים, הפטה, הקשקבל, הביצה והשמן ומערבבים.
  • מוסיפים את התערובת לקערת החומרים היבשים ומערבבים, רק עד שהיא נספגת בקמח.
  • יוצקים את הבלילה לתבנית השקעים.
  • אופים 25-20 דקות עד שהמאפינס מזהיבים. מצננים מעט ומגישים.

 

לעוד מתכונים טעימים עם קוואקר:

לביבות כרובית ברוטב יוגורט-שום-שמיר

פנקייק קוואקר וקינמון

מיני פשטידות ברוקולי עם גבינה בולגרית וצנוברים

עוגיות שוקולד עם קוואקר

שניצל בציפוי קוואקר ושומשום

 

 
עוד כתבות במדור טעים ובריא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.