מתכון ללביבות כרובית ברוטב יוגורט-שום-שמיר

 
לא רק בחנוכה
לא רק בחנוכה צילום: דן לב
 

לביבות המשלבות רכות ופריכות עם רוטב יוגורט רענן ליד. אל תוותרו על גרעיני החמנייה שמשדרגים אותן. ארוחה קלה מושלמת לערב חם

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 8-10 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:


1 כרובית גדולה או 2 כרוביות קטנות (1.6-1.3 ק"ג ברוטו)


מלח


1/3 חב' פטרוזיליה קצוצה דק


60 גרם (2/3 כוס) גרעיני חמנייה


פלפל שחור גרוס טרי


1 ביצה, טרופה


50 גרם (1/2 כוס) קוואקר


 

לטיגון:


שמן קנולה או שמן תירס


 

לרוטב:


500 מ"ל (2 כוסות + כף גדושה) יוגורט עיזים


1/4 חבילה שמיר קצוץ דק


3-2 שיני שום כתושות


מלח ופלפל שחור גרוס טרי


 

אופן ההכנה:

  • לביבות: מביאים לרתיחה סיר גדול מלא מים מומלחים. מוסיפים את הכרובית ומביאים לרתיחה שנייה על להבה גבוהה.
  • מבשלים כ-20 דקות, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-5 דקות נוספות או עד שהכרובית רכה.
  • מסננים את הכרובית, חותכים אותה גס, מעבירים למעבד מזון ומרסקים למחית כמעט חלקה. מעבירים לקערה גדולה.
  • מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, גרעיני חמנייה, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
  • מוסיפים ביצה טרופה וקוואקר ומערבבים. אם העיסה נוזלית או רכה מדי, מוסיפים כף קוואקר.
  • מחממים שמן קנולה בעומק 3-2 ס"מ, במחבת רחבה על להבה גבוהה.
  • יוצרים לביבות מהתערובת בעזרת כף גלידה או כף רגילה ומניחים במחבת החמה.
  • מטגנים משני הצדדים להזהבה (אם הלביבות מתפרקות בטיגון, מוסיפים כף-שתיים קוואקר לתערובת).
  • מוציאים את הלביבות בעזרת כף מחוררת ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
  • רוטב: מערבבים יוגורט עם שמיר ושום ומתבלים במעט מלח ופלפל.
  • טועמים ומתקנים תיבול.
  • מגישים את הלביבות עם רוטב יוגורט.

 
 
עוד כתבות במדור טעים ובריא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.