מתכון למאפינס תפוחי עץ וקוואקר

 
כמו עוגת תפוחים אבל אישית יותר
כמו עוגת תפוחים אבל אישית יותר צילום: דן לב
 

מאפים אישיים וטעימים עם קוביות תפוח שמוסיפות עסיסיות, קוואקר מוסיף מרקם ובריאות וחמוציות שתורמות צבע וטעם. שימו לב לפטנט הקימוח, שמונע מקוביות התפוחים לשקוע

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה | כמות: 6 מאפינס גדולים | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

100 גרם חמאה רכה + מעט לשימון התבניות


1 תפוח עץ גדול מזן גרני סמית מגולען, קלוף וחתוך לקוביות קטנטנות


100 גרם (2/3 כוס + כף) קמח לבן + קמח לקימוח התבניות


50 גרם (1/2 כוס) קוואקר


1 כפית אבקת אפייה


מלח


100 גרם (1/2 כוס) סוכר חום בהיר דמררה


80 גרם (1/3 כוס + כף) סוכר לבן


2 ביצים


1 כף ברנדי


1/2 כפית תמצית וניל איכותית


50 גרם ( 1/3 כוס) חמוציות מיובשות


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-175 מעלות.
  • משמנים תבנית למאפינס עם 6 שקעים גדולים בחמאה ומקמחים.
  • מערבבים קוביות תפוח עץ עם כף קמח. מערבבים את יתרת הקמח עם קוואקר, אבקת אפייה ומלח.
  • שמים חמאה ושני סוגי סוכר בקערת מיקסר עם בלון הקצפה ומערבלים כ-3 דקות לתערובת קרמית ואוורירית.
  • מוסיפים ביצים בהדרגה ומערבלים כ-3 דקות נוספות לתערובת תפוחה.
  • מוסיפים ברנדי ותמצית וניל ומערבלים קלות. מקפלים פנימה את תערובת הקמח.
  • מוסיפים קוביות תפוח וחמוציות מיובשות ומקפלים לעיסה.
  • יוצקים 2 כפות מן התערובת לכל שקע בתבנית מאפינס עד 2/3 גובה כל שקע ולא יותר.
  • אופים כ-25 דקות עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש עם מעט פירורים.
  • מצננים כשעה ומגישים.
 
עוד כתבות במדור טעים ובריא
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.