מומחי האפייה • אורן גירון

 
אורן גירון - כבר יותר מ22 שנים שהוא אופה
אורן גירון - כבר יותר מ22 שנים שהוא אופה צילום: קרן ביטון כהן
 
עודכן 19:54 23/04/2013
אוכל ורק אוכל

כבר 22 שנה שהוא אופה וגם מבשל, והמרכז הקולינרי שהקים, 'עושים בישול', חוגג בקרוב עשור של פעילות, אבל זה לא מפריע לאורן גירון להתרגש בכל פעם מחדש מכיתה של תלמידים רעבים לידע או מהכנה והתפתחות של בצק שמרים. ראיון

 
 
 
 
 

אורן גירון מבשל ואופה כבר למעלה מ-22 שנים. את דרכו המקצועית החל מיד לאחר הצבא, בלימודים בתדמור במגמת "מנהל בתי מלון", משם נשאב לתחום הבישול והאפיה והתחיל לעבוד בתחום המסעדנות. לאחר 3 שנים, כשהחליט ש"זה מה שיעשה כשיהיה גדול", נרשם ללימודי דיפלומה בבית הספר LE CORDON BLEU בלונדון ללימודים מקיפים בתחום הבישול והאפיה.

 

במהלך תקופתו בחו"ל עבד והתמחה במסעדות בלונדון (לה גברוש) ובישל לאנשים פרטיים בבית. לאחר חזרתו ארצה, עבד בתחום הקייטרינג והאירועים ובנה תפריטים לגן "האחוזה" בית חנן והשתלב בניהול ויעוץ לחברות מזון מובילות.

 

את "עושים בישול", המרכז הקולינארי בו הוא מלמד בישול ואפייה, הקים יחד עם נילי, שותפתו לחיים, לפני עשור. כבר קרוב ל-10,000 תלמידים למדו במרכז, שמעניק, מעבר ללימוד מקצועי גם מקום תומך ומלווה בצעדיהם הראשונים של הבוגרים בעולם המקצועי: סדנאות העשרה, סדנת ניהול והקמת עסק מהבית ועוד.

 

אילו אירועים מעניינים מתוכננים אצלך בקרוב?

אחת לשנה אנו מארחים שף אומן מחו"ל לסדנאות העשרה. לכבוד חגיגות העשור של 'עושים בישול', אנו מארחים בתחילת יוני את אלוף העולם בפטיסרי, השף ז'וליאן אלברז, לשבוע של סדנאות אומן וקורסים מעשיים מרתקים - ממיטב הסצנה העולמית האחרונה.

 

מתי ידעת שללמד בישול זה הדבר?

בשנת 1997 פנו אלי מ"ארגון מגדלי הדגים בישראל" להרצת פרויקט לימוד וקידום מכירות לכל נושא הדגים הטריים, שהיה אז בחיתולים. בהתחלה קצת חששתי, אבל מיד אחרי השיעור הראשון - ידעתי שזה משהו שאני מאוד אוהב לעשות ואמשיך. את "עושים בישול" פתחנו לאור התעוררות עצומה שעלתה לנושא.

מה יותר קשה ללמד, בישול או אפייה?

לא קשה ללמד את אף אחד מהמקצועות, כל עוד אוהבים את התחום, בטוחים בו ובידע הנלמד. זכיתי ואני מאושר כל שיעור מחדש, גם לאחר 100 שיעורים שהעברתי באותו נושא.

 

 
עוגת שמרים במילוי פרג ותפוחים של אורן
עוגת שמרים במילוי פרג ותפוחים של אורן צילום : קרן ביטון כהן
 

אם היית בצק, איזה בצק היית?

אני מניח שבצק שמרים. יש משהו בבצק הזה שמפתיע ומרגש אותי בכל פעם מחדש. בתנועה, המבנה, הארומה והגידול של השמרים לכדי משהו מנחם וטעים כל כך.

 

ממה אתה הכי נהנה באפייה?

מהלימוד, ההכנה וכמובן מהנאות התלמידים והטועמים.

 

מאפה שמלווה אותך מהילדות

בצק עלים. בתור ילד הייתי מכין מהבית בצק עלים ומוכר אותו לחברות של אימא ולשכנות. עד היום אני מכור להכנתו.

 

מאפה אחד שכשל

עוגת גזר שנאפתה עם מלח במקום סוכר. אחרי 40 דקות בתנור ראיתי שהעוגה לא קיבלה צבע, ומשם כבר הכל היה ברור. אפילו לא טעמתי לבדוק.

 

מה נותן לך השראה?

אנשים וסיפורים שלהם על אוכל, צילומים, ספרים, תוכניות טלוויזיה ולמעשה הכל. צריך לפתוח את העיניים ולהיות ער למה קרה מסביב. הכל שם ומחכה שנאסוף ונשתמש בו.

 

טיפ למי שרוצה לאפות כמו מקצוען

ללמוד. מאוד חשוב לקבל את הבסיס והיסודות של תחום האפייה (וגם הבישול) בצורה מסודרת. כמעט כל התלמידים שמגיעים אלינו מגיעים עם ידע ואהבה למקצוע, אבל מיד אחרי השיעור הראשון הם מבינים שהם לא ידעו כלום. ברגע שמבינים ויודעים למה עושים את הפעולות בסדר או באופן מסוים - הכל הרבה יותר פשוט, קל ומקצועי.

 

למתכוני מאפים מיוחדים של אורן היכנסו למדור סודות האפייה עם אורן גירון

 

לעוד מתכונים וכתבות שיתנו לכם מיליון סיבות לאפות:

סיפורו של מאפה: פבלובה

בראוניז ללא קמח

הדרך לקיש המושלם

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.