מאפה בלקני • מתכון לאצבעות פילו עם גבינה ובטטה

 
אצבעות פילו גבינה ובטטה
אצבעות פילו גבינה ובטטה צילום: יולה זובריצקי
 

לכבוד שבועות מאפה ליאון המפורסם מיפו משתף אתכם במתכון לאצבעות פילו במילוי גבינות ובטטה עם צ'ייסר איירן בצד. לחיים!

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 16 אצבעות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים:

 

8 עלי פילו טריים


מעט שמן למריחה (רצוי קנולה)


ביצה טרופה למריחה


 

למילוי:

 

250 גרם גבינה טוב טעם


250 גרם גבינה בולגרית/עיזים


2 ביצים


50 גרם קמח


6 כפות שמן


בטטה אחת גדולה קלופה וחתוכה לקוביות קטנות


מעט טימין


מעט מלח ופלפל


 

לאיירן (12 צ'ייסרים):

 

2 גביעים של יוגורט


2 כוסות משקה סודה


מעט מלח


 

אופן הכנה:

  • מקפיצים את הבטטות במחבת עם טימין, מלח ופלפל עד שהן מתרככות מעט. נותנים לבטטות להתקרר.
  • מערבבים את כל חומרי המילוי יחד עם הבטטות, אפשר לטעום ולשפר טעמים.
  • על משטח עבודה נקי מניחים עלה פילו אחד ומורחים אותו במעט שמן, עליו מניחים עוד עלה וגם אותו מורחים בשמן. חשוב לכסות את עלי הפילו במגבת כדי שלא התייבשו.
  • ממלאים שק זילוף ברבע מכמות המילוי ומזלפים לרוחב העלה פילו.
  • מגלגלים לגליל ארוך ואותו חותכים בצורה שווה ל-4 יחידות.
  • מושחים את הגליל תחילה בשמן ולאחר מכן בביצה טרופה.
  • חוזרים על הפעולה עם שאר הדפים.
  • אופים בתנור שחומם מראש בחום של 200 מעלות למשך 20 דקות.
  • כאשר האצבעות זהובות מלמעלה ובתחתית להוציא מהתנור.
  • מכינים את האיירן - מערבבים את כל החומרים יחד.
  • ניתן להוסיף שום כתוש, עירית או זעתר לשדרוג המתכון המסורתי.
  • מגישים לצד אצבעות הפילו.

 
מומלץ להגיש עם איירן בצד
מומלץ להגיש עם איירן בצד צילום : יולה זובריצקי
 
 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.