ללא גלוטן • מתכון לפיצה מבצק כרובית

 
הטעם הקריספי של בצק הכרובית משגע
הטעם הקריספי של בצק הכרובית משגע צילום: מארק חסין
 

מארק חסין מפתיע עם מתכון מופלא לפיצה ללא גלוטן: פיצה מ"בצק" כרובית קריספי, עם רוטב עגבניות וירקות נהדרים

 
 
 
 
 

היום לא צריך להיות רגיש לגלוטן כדי להימנע ממאפים מקמח חיטה, איכשהו נדמה שכולם עושים את זה. כבר אמרו לנו בכל מקום שחיטה וקמח לבן זה האויב. לא בריא, לא מועיל ולא מזין. אחלה, הבנתי. אבל מה עכשיו? מה עושים עם החיבה היתרה לכריכים ומאפים? אתם יודעים מה, איכשהו עם זה איכשהו אפשר להסתדר אבל...אבל... מה עם פיצה? פה, נשברתי.


עד שנתקלתי בגרסאות שונות של המתכון הזה בפינטרסט, פיצה מעולה, ללא טיפת קמח. טוב נו, זה לא בדיוק יוצא אותו הדבר, אבל אחרי שטעמנו אותה בבית הייתה הסכמה פה (מלא) אחד שמי שרוצה לחסוך בקלוריות או נמנע מגלוטן, הפיצה הזו היא ה-דבר. אז מה הסוד? בצק מכרובית. כן כן, כרובית.

 

הפיצה טעימה להפליא ואם משתמשים בגבינת מוצרלה רזה אפשר לרדת לעד 30% מהקלוריות של פיצה רגילה. המתכון באמת קל מאוד. אני אימצתי בחום ומאז הכנתי אותה כבר מספר פעמים בבית. ולא פחות חשוב - הפיצה בריאה ועמוסה בירקות.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: שעה | כמות מנות: 4 מנות | רמת קושי: קל

 
 
התוספות - תבחרו בירקות שאתם אוהבים
התוספות - תבחרו בירקות שאתם אוהבים צילום: מארק חסין

מצרכים לרוטב:

 

כף שמן זית


אורגנו טרי


שן שום


2 כפות רסק עכבניות


כף קטשופ


½ כוס מים


½ כפית סוכר


מעט צ'ילי חריף


 

לבצק כרובית:

 

1 ראש כרובית בינוני, מבושל במים


2 ביצים


כוס גבינת מוצרלה דלת שומן מגורדת


1/2 כפית מלח


 

לתוספות:

 

פטריות


פלפל ירוק


בצל סגול


עגבניות שרי


ברוקולוני וטרגון (מוסיפים בסוף, אחרי האפייה)


 

 

אופן הכנה:

  • מחממים את התנור מראש ל-240 מעלות.
  • רוטב העגבניות: מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את השום והאורגנו (עלים בלבד) לטיגון קצר מאוד של כדקה. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב למשך דקה נוספת. גם אם הוא מעט יידבק זה בסדר, המטרה היא לנטרל קצת מהחמיצות הטבעית שלו. מוסיפים את הקטשופ, הסוכר, הצ'ילי והמים ומבשלים על אש בינונית לכ-5 דקות עד שהכל התמזג יחד. לא לשכוח לטעום כמובן.
  • הבצק: מפרידים את הפרחים מהגבעול ולחתוך את הגבעול לחתיכות של 3 ס"מ. מכניסים למעבד מזון את הגבעול והפרחים, עד לקבלת פירורים קטנים מאוד. להוציא ולסחוט היטב מנוזלים. לא לדלג או לחפף בשלב הזה - ככל שהכרובית יותר יבשה הבצק יהיה פריך יותר. מוסיפים לכרובית את כל שאר המצרכים ומערבבים היטב. אני ממליץ להתחיל מביצה אחת ולראות האם התערובת מגובשת מספיק ועיסתית ובהתאם לראות אם יש צורך בביצה נוספת.
  • משטחים את הבצק לגובה של פחות מסנטימטר, על נייר פרגמנט. אופים למשך 15-20 דקות עד הוא משחים היטב וכמעט נשרף בקצוות. מוציאים מהתנור לסידור התוספות, משנים את מצב התנור לגריל (Broil) ומעלים את הטמפרטורה למקסימום האפשרי.
  • בינתיים מורחים את הרוטב על הבצק, ומסדרים את התוספות. מחזירים לתנור לכ-5 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה, ומוציאים. עכשיו חכו, תנו לפיצה להתקרר כ-10 דקות על משטח מוגבה, רשת, כדי לתת
  • לאדים בתחתית הפיצה להשתחרר ולקבלת פיצה יותר קראנצ'ית.

 

זהו. הפיצה מוכנה. מה אתם אומרים, תחליף ראוי לבצק פיצה רגיל?

 

 
מבט מלמעלה - הפיצה הנהדרת של מארק
מבט מלמעלה - הפיצה הנהדרת של מארק צילום : מארק חסין
 

המתכון מתוך הבלוג Improvising Food של מארק חסין. שם תוכלו למצוא את המתכון הזה ומתכונים נוספים גם בגרסתם באנגלית.

 

לעוד מתכוני בריאות:

ריבועי חמאת בוטנים

סלט בטטות ותפוחי עץ

סלט קוסקוס צבעוני

קציצות הודו וירקות

 

 
עוד כתבות במדור מתכונים תלמה ללא גלוטן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.