מתכון לעוגת גבינה, מרציפן וקונפי תותים

 
נפלאות המרציפן והתותים - עוגה מיוחדת לשבועות
נפלאות המרציפן והתותים - עוגה מיוחדת לשבועות צילום: קרן ביטון כהן
 

שף אורן גירון עם קינוח לכבוד חג השבועות - היא רכה ונימוחה ולא תאמינו כמה קל להכין אותה. עוגת גבינה בחושה עם מרציפן וקונפי תות שמסתתר בלב הבצק

 
 
 
 
 

יש משהו בשבועות, על כל שפע עוגות ומאפי הגבינה, שתמיד נותן ומרגיש מאוד מלכותי, לבן, נקי וצחור.

את עוגת הגבינה השנתית הפעם, בחרתי לבסס על טכניקה של עגה בחושה. לא עוד קצפות וקרמים, אלא בחושה רכה ועסיסית.

 

לא תאמינו מה עושה גבינה לבנה רכה לתערובות של עוגה בחושה. נפלאות! בכל מתכון כזה נסו להמיר בין 50-80% מהנוזלים בגבינה רכה ותראו איך משתפר לה המרקם ומתארכים לה חיי המדף.

 

העוגה שלנו לחג לא תהיה סתמית, כי אם מבושמת בניחוחות מרציפן איכותי, משובצת בקונפיטורת פירות אדומית עשירה ומצופה בציפוי שוקולד לבן-אדום וחגיגי. שילוב מרציפן בעוגות בחושות נעשה לרוב על מנת להעשיר את העוגה במרקם ובטעם. בגלל שלמרציפן יש מרקם דחוס ויציב מאוד, אנו תמיד דואגים לרכך ולטחון אותו במעבד מזון יחד עם הביצים (ובמקרה שלנו גם עם החמאה הרכה) לתערובת דלילה, אותה מעבירים לאחר מכן להקצפה ממושכת במיקסר, על מנת להכניס אוויר ונפח.

 

אם המרציפן שברשותכם מעט יבש או קשה, הניחו אותו לחימום קצר מאוד (של 20 שניות) במיקרוגל. הקפידו על שימוש במרציפן איכותי המכיל פחות 55-60% שקדים. בעוגה זו השתמשתי במרציפן של חברת "לובקה" הנחשב לאחד המשובחים שיש.

 

כמו בכל עוגה בחושה, הקפידו לנפות את כל החומרים היבשים יחדיו ולהוסיפם לבחישה קצרה אחרונים.

את העוגה נרכיב בתבנית אפיה מוארכת, לסירוגין עם קונפיטורה איכותית. בחרתי בפירות אדומים, אך כמובן ניתן לשלב כל טעם שתבחרו. נסו לשלב קונפיטורת הדרים או "למון קארד"- לתוצאות חמוצות-מתוקות.

 

שימו לב לאפיה המיוחדת של העוגה: חום בינוני לדקות הראשונות וחום נמוך ליתרת האפיה. העוגה שלנו עשירה והמסה כבדה. אפיה שכזו תבטיח אפיה ותפיחה אחידים, ללא סדקים ושברים על פניה. רק לאחר שהעוגה נאפתה והצטננה לחלוטין נצפה אותה בציפוי השוקולד (שהוא בהחלט אופציונאלי, העוגה תהיה נהדרת גם בלעדיו אבל קצת פחות יפה... :-)) צבע מאכל מסיס בשומן ניתן להשיג בחנויות אפיה מתמחות.

 

שתהיה לכולכם אפיה נעימה וחג שבועות שמח!

 

אורן גירון

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה וחצי | זמן כולל: שעתיים וחצי | 2 תבניות מסגרת 9X20 | רמת קושי: בינוני

 
 

מצרכים:

 

180 גרם מרציפן גולמי


200 גרם חמאה רכה


240 גרם ביצים


זסט (קליפה מגוררת) מלימון בינוני


כפית מחית וניל


150 גרם גבינת שמנת


160 גרם סוכר


320 גרם קמח


7 גרם אבקת אפיה

 


 

למילוי:


200 גרם קונפיטורת תות איכותית


 

לציפוי (אופציונאלי):


250 גרם שוקולד לבן


30 גרם שמן צמחי


צבע מאכל אדום מסיס בשומן

 


 

 

אופן ההכנה:

  • משמנים ומקמחים את תבניות האפייה. מרפדים בניילון נצמד.
  • העוגה: טוחנים במעבד מזון את המרציפן עם החמאה הרכה, הביצים והתבלינים. מעבירים למיקסר מצויד בוו גיטרה, מוסיפים את גבינת השמנת ומקציפים לתערובת חלקה ואוורירית, כ-8 דקות.
  • מנפים את כל החומרים היבשים ומוסיפים בבת אחת. מערבבים לאיחוד מלא.
  • הרכבה ואפיה: מעבירים את תערובת העוגה לשק זילוף ומזלפים 1/3 מגובה התבנית, מפזרים 1/4 מקונפיטורת התות, מזלפים עוד שכבת בצק ומעליה עוד 1/4 מכמות הקונפיטורה ומסיימים עם שכבת הבצק האחרונה. מכניסים לתנור על 170 מעלות ל-10 דקות ואז מורידים את חום התנור ל-150 מעלות לעוד 50 דקות אפיה, עד אשר קיסם הננעץ בעוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
  • לציפוי: ממיסים את כל החומרים מעל באן מארי ומצננים לחום גוף. מעבירים את העוגה אל רשת צינון ויוצקים מעל העוגה את הציפוי, כך שיצפה אותה מכל הכיונים. מצננים לייצוב ומגישים.

 

 
עסיסית ונימוחה עם כל ביס
עסיסית ונימוחה עם כל ביס צילום : קרן ביטון כהן
 

רוצים לדעת כמה זה 240 גרם ביצים בכוסות? הכנסו לטבלת המרת מידות ומשקלות.

 

אורן גירון הוא הבעלים והשף של עושים בישול - המרכז הקולינארי למקצועות הבישול ואפיה.

 

למתכונים הקודמים במדור סודות האפייה:
עוגיות שוקולד מזולפות

לחמניות שומשום עשירות

עוגת מוס שוקולד וקרם עוגיות

חלה מתוקה

מאפינס פיסטוק ותותים

 

 
עוד כתבות במדור סודות האפייה עם אורן גירון
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.