מתכון לעוגת גבינה אפויה עם צימוקים

 
עוגת גבינה אפויה וצימוקים (צילום אילוסטרציה)
עוגת גבינה אפויה וצימוקים (צילום אילוסטרציה) צילום: teressa - Fotolia.com
 

יש לנו הרגשה שעוגת הגבינה האפויה קצת קופחה, ויש בעיקר מתכונים לעוגות גבינה קרות, אז הנה אנחנו מתקנים את האפלייה עם עוגת גבינה אפויה מעולה עם צימוקים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | תבנית קפיצית קוטר 24 | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לתחתית:

 

150 גרם ביסקווטים טחונים


1/3 כוס פקאן סיני טחון


100 גרם חמאה מומסת


1/4 כוס סוכר


 

מצרכים למלית:

 

1 קילו גבינת טוב טעם


1 כוס חלב


6 ביצים


1/4 1 כוסות סוכר


1 שקית סוכר וניל


1 שקית אינסטנט פודינג


3/4 כוס קמח מעורבב עם קורנפלור


1/4 1 כוסות צימוקים (לבנים/חומים)


כף קמח


 

אופן הכנה:

  • התחתית: מערבבים יחד בקערה את הביסקוויטים הטחונים, הפקאן הסיני הטחון, הסוכר והחמאה המומסת עד לקבלת תערובת פירורית.
  • מעבירים לתבנית אפייה ומהדקים היטב עד לקבלת תחתית אחידה. מכניסים למקרר עד סיום הכנת המלית.

  • המלית: מערבבים יחד את הגבינה עם החלב.
  • מוסיפים 3 ביצים שלמות ו-3 חלמונים, את הסוכר, הפודינג, סוכר הוניל, תערובת הקמח והקורנפלור וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם אחיד.
  • מקציפים את 3 החלבונים הנותרים במהירות גבוהה עד לקבלת קצף אחיד. מוסיפים את הקצף למלית בתנועת קיפול. בוזקים את כף הקמח על הצימוקים ומוסיפים חצי מכמות הצימוקים לתוך המלית בתנועות עטיפה.

  • השלמת העוגה: מפזרים את יתר הצימוקים על התחתית ובעדינות מוסיפים את המלית. אופים 10 דקות ראשונות בחום של 180 מעלות ועוד 60 דקות בחום של 160 מעלות.
  • סוגרים את התנור ונותנים לעוגה לנוח כ-15 דקות נוספות.
  • בעת ההגשה בוזקים אבקת סוכר להשלמת העוגה.

 

המתכון באדיבות ברק חי חורש, שף מחלבת טרה

 

מחפשים עוד מתכוני עוגות גבינה? נסו את אלה:

עוגת גבינה קרה עם פירות ושקדים מקורמלים

עוגת גבינה עם דובדבנים בסירופ

עוגת גבינה ושוקולד

עוגת קרם גבינה ותותים

 

 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.