סכנת התמכרות • מתכון לכדורי גבינה ממולאים

 
קטנים ומטריפים
קטנים ומטריפים צילום: חיה אילונה דר
 

חיהל'ה נערכת לפתוח את שולחן החג של שבועות עם מתכון לכדורוני גבינה קטנים ומטריפים, שאפשר למלא בזיתים, פסטו ועוד. כדאי להכין כמות כפולה כי אי אפשר לאכול רק אחד

 
 
 
 
 

כדורוני הקוקטייל הללו מלווים אותי כמעט תמיד באירוחים חלביים. באורח קבוע האורחים מתלהבים ולא משאירים פירור מהם. ניתן להגישם באירוחים המבוססים על מנות ביס, ואז כל המנות קטנות ומותאמות להגשה ללא צלחות. ניתן גם להגיש אותם כמנה ראשונה או כנשנוש לפני (וגם אחרי) ארוחה חלבית, וכמובן שכדורוני הגבינה יתאימו לאירוח שולחן שבועות. מומלץ להכין מראש כמות כפולה ולהקפיא.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה ורבע 30 כדורים | רמת קושי: קל 

 

מצרכים לכדורי הגבינה:

 

250 גרם גבינות קשות כקשקבל/פקורינו/גאודה מגוררות


100 גרם מזולה לאפייה רכה בטעם חמאה


1 כוס קמח תופח


1 ביצה


100 מ"ל (חצי גביע) שמנת חמוצה


 

למלית:

 

4 עגבניות מיובשות, קצוצות


2 כפות פסטו קנוי או ביתי


6 זיתים (ירוקים או שחורים), מגולענים וקצוצים


 

לציפוי:

 

ביצה טרופה


כף שומשום


כף קצח


כף פרג


 

אופן הכנה:

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מכניסים למיקסר עם וו גיטרה את מרכיבי הבצק ומערבלים עד להתאחדות.
  • שוקלים את הבצק ומחלקים ל-30 חלקים שווים.
  • מכינים הקערות נפרדות כל אחת מאפשרויות המילוי.
  • מגלגלים את הבצק לכדורים, פותחים כל כדור, מכניסים פנימה את אחד מהמילויים וסוגרים שוב לכדור.
  • טובלים כל כדור בביצה וזורים מעל שומשום, קצח ופרג.
  • אופים במשך 34-40 דקות, עד הזהבה.

 

 
צילום : חיה אילונה דר
 
 

לעוד מתכונים מעולים הכנסו לבלוג של חיה אילונה דר - יופי במטבח

 

למתכונים וכתבות שיתנו לכם מיליון סיבות לאפות:

ראיון עם הקונדיטורית המומחית נעמה שטייר

פבלובה - כל הסודות להצלחה

מתכון לבראוניז ללא קמח

 
עוד כתבות במדור חיהל'ה אופה באהבה
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.