מתכון לעוגות גבינה אישיות על עוגיית שוקולד צ'יפס

 
מעדן מתוק. התבנית לעוגה באדיבות 'סער - מוצרים הכל לאפייה'
מעדן מתוק. התבנית לעוגה באדיבות 'סער - מוצרים הכל לאפייה' צילום: קרן ביטון כהן
 

כל מי שחפץ בקינוח מרשים המוגש במנות אישיות זה המתכון עבורו: עוגות אישיות של קרם גבינה ושבבי עוגיות שוקולד צ'יפס. מבוגרים וילדים ישתגעו עליו

 
 
 
 
 

עוגות אישיות של קרם גבינה ושבבי עוגיות שוקולד צ'יפס שכולם אוהבים.

בהשפעתה של אחת הגלידות הפופולאריות - שמנת עוגיות, נוצרה המנה שמבוגרים וכמובן ילדים ישתגעו עליה. את השוקולד צ'יפס המריר בעוגייה ניתן להמיר בשבבי שוקולד לבן ולשלב חופן פקאן סיני קצוץ.


נשאר קרם? ניתן להכין קינוחים בכוסות אישיות, לזלף מעל קרם שוקולד מריר או לבן. או פירורי עוגיות.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: 7 וחצי שעות | כמות מנות: 8 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק שוקולד צ'יפס:

 

100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות


3 כפות סוכר חום כהה


4 כפות סוכר לבן


1 כפית תמצית וניל איכותית


1 ביצה גדולה


קורט מלח


150 גרם (3/4 כוס) שוקולד צ'יפס מריר (ניתן להמיר בשבבי שוקולד לבן ולשלב חופן פקאן סיני קצוץ)


140 גרם (1 כוס) קמח לבן



לקרם גבינה:

 

375 מ"ל (1.5 כוסות וכף) שמנת מתוקה


1 כף סוכר לבן


40 גרם (5 כפות) אינסטנט פודינג וניל


250 גרם גבינה לבנה 9% שומן


100 גרם (1 כוס) עוגיות שוקולד צ'יפס מוכנות קצוצות


 

לגנאש:

 

60 מ"ל (4 כפות) שמנת מתוקה


50 גרם שוקולד מריר איכותי


1 כפית דבש


קורט מלח


 

אופן הכנה:

  • בצק השוקולד צ'יפס: מכניסים לקערת המיקסר את החמאה, שני סוגי הסוכר ותמצית הוניל ומעבדים באמצעות וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת קרמית אחידה.
  • מוסיפים את הביצה וקורט מלח וממשיכים לעבד כדקה עד אשר התערובת מתאחדת.
  • מוסיפים את השוקולד והקמח ומעבדים עד שהקמח נטמע לחלוטין ומתקבל בצק אחיד. מצננים במקרר 30 דקות.
  • מחממים תנור לחום של 170 מעלות צלזיוס.
  • מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה ליריעה בעובי של כ-3 מ"מ. אופים למשך כ-10 דקות.
  • מיד עם צאת התבנית מן התנור קורצים 8 עיגולים בעזרת מיקד (חותכן עוגיות) בקוטר 6 ס"מ ומצננים היטב בטמפרטורת החדר.
  • מפרידים בזהירות את הדיסקיות שקרצנו ושומרים בצד. את שארית הבצק האפוי קוצצים (לשילוב בקרם).
  • עוגות קרם הגבינה: מניחים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה, עד אשר מתקבלת קצפת רכה (פסגות רכות).
  • מוסיפים את האינסטנט פודינג וממשיכים להקציף עד אשר מתקבלת קצפת יציבה (פסגות קשות).
  • מוסיפים את הגבינה הלבנה וממשיכים להקציף מספר שניות עד שהתערובת מתאחדת לכדי קרם אחיד.
  • מוסיפים את שבבי העוגיות ששמרנו בצד (כ-100 גרם) ומקפלים בעדינות לקבלת קרם אחיד.
  • יוצקים את הקרם לתבנית סיליקון בעלת שקעים בצורות דקורטיביות ומשטחים את החלק העליון בעזרת פלטה.
  • מכניסים למקפיא למשך 6 שעות לפחות.
  • הגנאש וההגשה: מחממים את השמנת המתוקה בקערית קטנה במיקרוגל.
  • מוסיפים את השוקולד המריר, הדבש והמלח וטורפים היטב. מעבירים את התערובת לשקית זילוף קטנה.
  • מחלצים את העוגות מתבניות הסיליקון. על גבי כל דיסקית מזלפים מעט מגנאש השוקולד ומניחים מעל את העוגות הקפואות. מזלפים מעל כל עוגה אישית מהגנאש ומגישים.
  • נשאר קרם? ניתן להכין קינוחים בכוסות אישיות, לזלף מעל קרם שוקולד מריר או לבן. או פירורי עוגיות.

 

המתכון באדיבות שף-קונדיטור אורן דגן כפיר, בעלי קונדיטוריית Scream

 

 
 
 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.