מתכון לוופל בלגי מלוח בסגנון בריסל

 
וופל בלגי מלוח - מוזמנים להוסיף את התוספות האהובות עליכם
וופל בלגי מלוח - מוזמנים להוסיף את התוספות האהובות עליכם צילום: קרן ביטון כהן
 

כולנו מכירים את הגירסה המתוקה של הוופל הבלגי עם שפע של תוספות מושחתות. הפעם נכין את האח המורד שמפליא ביכולותיו לקלוט מעליו תוספות כמו ביצה עלומה, רוטב הולנדייז, ירקות קלויים, גבינות וכל מה שישמח אתכם בבראנץ' של שבת שמשית

 
 
 
 
 

הגרסה המלוחה לוופל הבלגי המתוק והאהוב, מושלמת לארוחת בוקר עם ביצת עין, גבינות וכל תוספת אחרת שאוהבים. 

 

כמובן שיש להצטייד במכשיר חשמלי להכנת וופל בלגי (אני השתמשתי במכשיר של קיצ'נאייד), או במכשיר המיועד לעבודה על גבי כיריים. במקרה של מתכון זה בסגנון בריסל, בלילת בצק, אופן ההכנה פשוט וקל. אם התנסיתם זה מכבר בהכנת פנקייק תוכלו לגשת לעשייה בביטחון מלא. אפשר בקלות לגוון את הגבינות בתערובת, וכמעט כל גבינה שאוהבים תתאים, בתנאי שהיא מוצקה מספיק.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 10 דקות | זמן כולל: חצי שעה | כמות מנות: 10 וופלים | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

4 ביצים גדולות


150 גרם חמאה מומסת


60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית


180 מ"ל (3/4 כוס) חלב


240 מ"ל (1 כוס) מים


1 כף מיץ לימון


1 שן שום כתושה


3 כפיות מלח


פלפל שחור גרוס


מעט אגוז מוסקט מגורר


1 כף סירופ מייפל


250 גרם (3/4 1 כוסות) קמח לבן


2 כפות אבקת אפייה


175 גרם (3/4 1 כוסות) גבינת פקורינו מגוררת (או תערובת של גבינות קשות אחרות)


חופן עירית קצוצה


תרסיס שמן בטעם חמאה (לשימון מכשיר הוואפל)


 
 

אופן הכנה:

  • בקערת ערבוב גדולה טורפים לתערובת הומוגנית את כל החומרים למעט הגבינות והעירית. במידת הצורך ניתן להשתמש במוט בלנדר.
  • מוסיפים את הגבינות והעירית ובוחשים היטב עד להטמעה מלאה.
  • בשלב זה ניתן לשמור את בלילת הוופל במקרר למשך יומיים (לפני השימוש יש לטרוף היטב).
  • מחממים מכשיר להכנת וופל בלגי ומתיזים שכבה דקה של השמן בטעם חמאה על חלקו הפנימי (יש לשים לב להוראות היצרן כיוון שישנם מכשירים בעלי שכבת נון סטיק מוצלחת שבהם אין צורך להתיז שומן).
  • יוצקים מהבלילה לתוך השקעים שבמכשיר, כך שתכסה את פני השטח כולו.
  • אופים במשך כ-3 דקות, עד אשר הוופל מקבל גוון זהוב - שחום.
  • בעודם חמים מגישים מיד על גבי צלחת הגשה נאה עם התוספות האהובות עליכם.
  • ניתן לשמור את הוופלים המוכנים בקופסא אטומה במקרר למשך יום או במקפיא למשך 7 ימים. לפני ההגשה יש לחמם בתנור ב-200 מעלות צלזיוס כשהם מכוסים ברדיד אלומיניום למשך מספר דקות, עד אשר הם חמים למגע.

 

המתכון באדיבות שף-קונדיטור אורן דגן כפיר, בעלי קונדיטוריית Scream

 
 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.