מתכון למאפה שמרים בלקני

 
מאפה שמרים בלקני מלא בכל טוב
מאפה שמרים בלקני מלא בכל טוב צילום: קרן ביטון כהן
 

מתכון נפלא לחג השבועות וגם לשאר ימות השנה - מאפה שמרים בלקני ממולא בחצילים, גבינות, בזיליקום טרי והרבה שמן זית

 
 
 
 
 

ניחוח בצק שמרים ממולא בהרבה דברים טובים לא ישאיר אתכם אדישים. האפשרויות לגיוון המילוי הן ללא גבולות - ניתן לשלב בין סוגי גבינות שונות, מחלב עיזים, כבשים או בקר.


גם את הבזיליקום ניתן להחליף בעשבי גינה טריים כמו אורגנו, זעתר, עלי שומר, כוסברה וכו'. שפע הירקות הטריים שהשוק יכול להציע לכם יכולים להתמזג עם החוויה הכוללת במאפה שלכם.


כיוונים יותר נועזים כמו שילוב של קוביות נקטרינות או אגסים מוקפצים קלות בחמאה, יחד עם גבינת קממבר וטימין- יפתיעו את הסועדים עד מאוד.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעתיים | כמות מנות: 8 מאפים | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבצק:

480 מ"ל (2 כוסות) מים


50 גרם (קובייה) שמרים טריים


2 כפות סוכר


600 גרם (4 כוסות ו-4 כפות) קמח לבן


60 מ"ל (1/4 כוס) שמן זית


3 כפיות מלח


כמות נדיבה של שמן זית (לפתיחת הבצק)



למילוי:

 

1 חציל פרוס ומטוגן


חופן נדיב עלי בזיליקום קרועים ביד


120 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית


פלפל שחור גרוס


1 קובייה גבינה בולגרית


מלח גס (לפיזור על המאפים)


 
 

אופן הכנה: 

  • מכינים את הבצק: בקערת המיקסר מניחים את המים והשמרים ומשהים למשך 2 דקות.
  • טורפים היטב ומוסיפים סוכר וקמח.
  • מעבדים באמצעות וו לישה למשך 2 דקות ומוסיפים את השמן זית והמלח. ממשיכים ללוש במשך 8 דקות נוספות.
  • מכסים את הקערה ביריעת ניילון נצמד ומשהים להתפחה למשך כשעה, עד אשר נפח הבצק מוכפל.
  • לאחר ההתפחה לשים את הבצק כחצי דקה רק בכדי להוציא את האוויר שנכלא.
  • מחממים תנור לחום המקסימלי (סביב ה-250 מעלות).
  • משמנים משטח עבודה ואת כפות הידיים בשמן זית ומחלקים את הבצק ל-8 כדורים בגודל שווה.
  • מניחים בצד למשך כ-10קות. 
  • המילוי: בקערה קטנה מניחים את החצילים המטוגנים, הבזיליקום, שמן הזית ופלפל שחור ומערבבים קלות.
  • פותחים כל כדור בצק על משטח העבודה המשומן ליריעה בעובי 3 מ"מ וממלאים בתערובת, מפזרים גם גבינה בולגרית.
  • אוספים את שולי הבצק כלפי מרכז המאפה באופן חופף, כך שייצרו סגירה למאפה.
  • על גבי תבנית המרופדת בנייר אפייה מסדרים את המאפים כאשר התפר מופנה כלפי מטה.
  • מברישים בשמן זית ומפזרים מלח גס. אופים בתנור החם למשך 10-15 דקות, עד אשר מתקבלים מאפים בעלי גוון זהוב. מגישים חם.

 

המלצת יין לצד המנה:

ויונייה גליל עליון - יין לבן יבש מהסדרה האזורית של יקבי כרמל, המופק מענבי ויונייה מהגליל העליון (אזור מירון). היין משלב ניחוחות רעננים של אפרסק, משמש ופריחה עם רמזים עדינים לעץ האלון ברקע. הוא בעל גוף מלא ומתיקות עדינה מאוד שתשתדך מצוין למאפה העשיר. טמפרטורת הגשה מומלצת: 12 מעלות.

  

המתכון באדיבות שף-קונדיטור אורן דגן כפיר, בעלי קונדיטוריית Scream

 
 
עוד כתבות במדור מתכונים משכרים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.