מתכון לקרמבו גבינה והפתעה לימונית

 
קרמבו גבינה והפתעה לימונית
קרמבו גבינה והפתעה לימונית צילום: קרן ביטון כהן
 

מתכון מדהים ומיוחד לקינוח ביתי המתאים לשבועות: קרמבו בטעם קרם גבינה עם ציפוי שוקולד לבן והפתעה לימונית בפנים

 
 
 
 
 

קרמבו תמיד מחזיר אותנו אל תקופת הילדות - ציפוי דקיק ומתפצח ותוכן קרמי ועשיר מעוררים בנו תשוקה לעולם המתוקים המופלא.

 

בגרסה הנוכחית, הקרמבו מקבל מילוי קרם גבינה שמנתי ורך, הטומן בחובו קרם לימון חמצמץ אשר מאזן את המתיקות ומותיר געגוע לקרמבו שזה עתה חוסל מן הצלחת (או חשק לעוד אחד).


למי מכם שזמנו קצר והאורחים כבר הודיעו שהם בדרך, ניתן לוותר על הפתעת הלימון, ואם אתם ממש ממהרים, ניתן גם לוותר על הכנת העוגייה ולזלף את קרם הגבינה על עוגיות שקניתם בקונדיטוריה טובה או אפילו על ביסקוויט.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 40 דקות | זמן כולל: יותר מ-3 שעות | כמות: 10 קרמבואים | רמת קושי: קשה

 

מצרכים לתחתיות עוגיות חמאה:

 

120 גרם (3/4 כוס ו-2 כפות) קמח לבן


25 גרם (1/4 כוס) שקדים מולבנים, טחונים דק


35 גרם (4 כפות) אבקת סוכר


85 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות


2 כפות מים (ועוד כף במידת הצורך)


 

לקרם לימון:

 

60 מ"ל (1/4 כוס) מיץ לימון וקליפה מגוררת מלימון אחד


50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן


50 גרם חמאה


1 ביצה גדולה


1 חלמון



למילוי גבינה:

 

250 מ"ל שמנת מתוקה


3 כפות סוכר לבן


40 גרם (5 כפות) אינסטנט פודינג וניל


100 גרם גבינת שמנת


100 גרם שמנת חמוצה 15% שומן


100 גרם גבינה לבנה 9% שומן


קליפה מגוררת מ-1 לימון



לציפוי:


300 גרם שוקולד לבן


55 גרם שמן קנולה


קליפת לימון מגוררת


2 כוסות מים (לסיר אדים כפול)


 

 
כבר מתגעגעים
כבר מתגעגעים צילום : קרן ביטון כהן
 
 

 אופן הכנה:

  • התחתית: במעבד המזון מעבדים את הקמח, השקדים הטחונים, ואבקת הסוכר עד לקבלת אבקה. 
  • מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים בכמה לחיצות כפתור (פולסים) עד לקבלת פירורי בצק עדינים.
  • מוסיפים 2 כפות מים וממשיכים לעבד בפולסים עד לקבלת פירורי בצק גדולים ומעט לחים. במידה והבצק מעט יבש, יש להוסיף מעט מים עד לקבלת מרקם של בצק אחיד.
  • מאחדים את הבצק לכדור באמצעות כריות כף היד, עוטפים אותו בניילון נצמד ומשטחים מעט. מאחסנים במקרר לצינון במשך 30 דקות.
  • מחממים תנור ל- 170 מעלות צלזיוס.
  • מקמחים מעט משטח עבודה נקי ומרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 3 מ"מ.
  • דוקרים את פני הבצק באמצעות גלגלת קוצים או מזלג.
  • קורצים מהבצק דיסקיות בעזרת מיקד (חותכן עוגיות) בקוטר 5 ס"מ.
  • מסדרים את הדיסקיות על גבי מגש המרופד בנייר אפייה.
  • אופים את הדסקיות כ- 8 דקות, עד אשר העוגיות מקבלות גוון זהוב בהיר. מצננים.
  • קרם הלימון: מניחים בקלחת בינונית את מיץ הלימון, קליפת הלימון, הסוכר והחמאה ומביאים לרתיחה.
  • בקערה בינונית נפרדת טורפים את הביצה והחלמון.
  • יוצקים את התערובת החמה לתוך תערובת הביצים, תוך כדי טריפה מתמדת במטרפה ידנית בכמה פעמים, עד לקבלת תערובת אחידה.
  • מחזירים לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך כדי בחישה מתמדת עם כף עץ, עד אשר התערובת מסמיכה ומעלה בועות סמיכות.
  • מעבירים את הקרם מיד דרך מסננת לתוך כד מזיגה.
  • יוצקים את הקרם לתבנית שקעים קטנטנים מסיליקון בנפח 1 כף לכל שקע.
  • מקפיאים למשך שעה לפחות או עד שניתן לחלץ את הכדורים הקפואים בקלות.
  • אם אין ברשותכם תבנית סיליקון כזו, ניתן ליצוק את הקרם לתבנית בגודל 20X10, להקפיא היטב ולחתוך בעזרת סכין חדה לקוביות בגודל 2X2 ס"מ.
  • שומרים את הפתעות הלימון במקפיא עד לשילובם בקינוח.
  • קרם הגבינה: מניחים בקערת המיקסר את השמנת המתוקה והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה, עד אשר מתקבלת קצפת רכה (פסגות רכות).
  • מוסיפים את האינסטנט פודינג וממשיכים להקציף עד אשר מתקבלת קצפת יציבה (פסגות קשות).
  • מוסיפים את גבינת השמנת, השמנת החמוצה, הגבינה הלבנה וקליפת הלימון וממשיכים להקציף מספר שניות עד אשר התערובת מתאחדת לכדי קרם אחיד.
  • מעבירים את הקרם לשק זילוף המצוייד בצנתר חלק ורחב.
  • מזלפים על כל בסיס עוגיה מעט קרם, כך שיכסה את העוגיה כולה.
  • מניחים מעל הגבינה את קרם הלימון הקפוא ומזלפים מעליו קרם גבינה נוסף עד לקבלת צורת הקרמבו.
  • מכניסים למקפיא למשך כשעה, עד אשר הקרמבו יציב לחלוטין (עדיפות למשך הלילה).
  • ציפוי והגשה: יוצקים את המים לסיר קטן ומביאים לרתיחה על אש בינונית.
  • מניחים בקערה חסינת חום את השוקולד הלבן והשמן ומניחים אותה על הסיר.
  • ממיסים בעדינות, תוך כדי ערבוב מתמיד עם כף עץ. מסירים מן האש.
  • מוזגים את תערובת השוקולד לכלי קיבול עמוק ורחב (מד ליטר למשל).
  • מוציאים את הקרמבו מהמקפיא וטובלים בשוקולד כשהם הפוכים. מנערים מעט ומניחים על מגש. מפזרים מעט קליפת לימון.
  • מחזירים למקרר להתייצבות והפשרה מלאה למשך כשעה. מגישים.

  

המתכון באדיבות שף-קונדיטור אורן דגן כפיר, בעלי קונדיטוריית Scream

 
 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.