מתכון לבורקיטס גבינות מבצק פריך

 
מעדן מלוח
מעדן מלוח צילום: קרן ביטון כהן
 

מתכון מעולה לשבועות למאפים פריכים ואישיים במילוי תערובת גבינות (פטה, בולגרית וקוטג'). כדאי להכין ביחד עם הילדים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 30 דקות | זמן כולל: שעה וחצי | כמות: 30 בורקיטס קטנים | רמת קושי: קל 

 

מצרכים לבצק:

 

1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח רגיל


חצי שקית אבקת אפייה


200 גרם מזולה לאפייה בטעם חמאה, רכה


ביצה


גביע קוטג' פחות 4 כפות


רבע כפית מלח


 

למלית:

 

4 כפות גבינת קוטג'


50 גרם גבינה בולגרית או פטה, מפוררת


50 גרם גבינה צהובה, מגוררת


ביצה


פלפל שחור


 

לקישוט:

 

ביצה טרופה


2 כפות זרעי שומשום


 

אופן הכנה:

  • מכניסים את כל חומרי הבצק לקערה ולשים עד שמתקבל בצק חלק ואחיד. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
  • מכניסים את חומרי המלית לקערה ומערבבים.
  • מרדדים את הבצק לעלה בעובי של כ-1/2 ס"מ.
  • קורצים עיגולים בעזרת כוס או חותכן (בקוטר של כ-7 ס"מ).
  • מניחים חצי כפית מהמלית במרכז כל עיגול (אל תנסו למלא יותר אחרת המילוי יברח באפייה).
  • מקפלים לחצי, כך שמתקבל חצי עיגול, ומהדקים את השוליים בעזרת מזלג.
  • מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • מורחים את הבוריקיטס בביצה ומפזרים מעל שומשום.
  • אופים בתנור שחומם לראש ל-180 מעלות 14-16 דקות או עד שהבוריקיטס מוכנים הזהיבו (גם בתחתית).
  • מוציאים מהתנור ונותנים לבורקיטס כמה דקות להתקרר לפני שמגישים.

 

 
תענוג לאירוח או נשנוש
תענוג לאירוח או נשנוש צילום : קרן ביטון כהן
 
 
עוד כתבות במדור מיליון סיבות לאפות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.