מתכון לקסרול ארטישוק ירושלמי

 
צבעוני וטעים: קסרול ארטישוק ירושלמי
צבעוני וטעים: קסרול ארטישוק ירושלמי צילום: מלכה פינקלשטיין
 

יום ירושלים הוא יום חג לאומי לציון איחוד העיר במלחמת ששת-הימים. שף רם ענתבי מציין אותו בחגיגה קולינארית עם תבשיל קסרול ארטישוק ירושלמי וגבינת עיזים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: חצי שעה | זמן כולל: שעה וחצי | כמות: 2 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

1/2 קילו ארטישוק ירושלמי, קלוף


6 שיני שום שלמות


1 בטטה, פרוסה לפרוסות עבות


6 חצאי עגבניות


20 עלי זעתר טריים


מלח ופלפל לפי הטעם


רבע כפית צ'ילי גרוס


4 כפות שמן זית


200 גרם גבינת עזים פרומעז, פרוסה למטבעות


 

 
קדירה של ירקות בתנור וגבינת עיזים
קדירה של ירקות בתנור וגבינת עיזים צילום: מלכה פינקלשטיין

אופן הכנה:

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  • מערבבים את כל המרכיבים פרט לגבינה.
  • מסדרים בכלי ברזל/חרס ואופים כשעה בתנור.
  • לאחר כשעה מסדרים את מטבעות העזים מעל הקדרה וצולים כ-10 דק נוספות.
  • מגישים מיד.

 

המתכון באדיבות שף רם ענתבי, רשת קפה ג'ו

 

לעוד מתכונים לחג השבועות:

בורקיטס גבינות מבצק פריך

עוגות גבינה אישיות על עוגיית שוקולד צ'יפס

וופל בלגי מלוח בסגנון בריסל

מאפה שמרים בלקני

מאפינס גבינות וזיתים

 
עוד כתבות במדור חגים
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.