מתכון לירקות מוקפצים בסגנון אסיאתי

 
מוקפץ ירקות
מוקפץ ירקות צילום: treenabeena - Fotolia.com
 

מתכון לירקות מוקפצים במחבת לוהטת או ווק שאפשר להגיש בתור תוספת או אפילו כמנה עיקרית צמחונית ביחד עם אורז

 
 
 
 
 

סוג מתכון: פרווה | זמן הכנה: חצי שעה | כמות: 6 מנות | רמת קושי: קל

 

מצרכים:

 

חבילה של אפונה סינית


2 גזרים, קלופים ופרוסים דק


ראש ברוקולי קטן, חתוך לתפרחות


חופן גדול עלי תרד, שטופים


חבילת נבטים


כף גדושה אבקת מרק בצל קנור


2 תיבוליות עשבי תיבול קנור


4 כפות רוטב סצ'ואן קנור


1 כוס מים רותחים


3 כפות שמן צמחי


 

אופן הכנה:

  • חולטים את הברוקולי והאפונה הסינית בסיר עם מים רותחים 1-3 דקות (כל ירק בנפרד) עד ריכוך קל. מוציאים למי קרח.
  • ממיסים את אבקת המרק במים הרותחים.
  • מחממים מחבת רחבה עם השמן, מוסיפים את הגזרים ומקפיצים דקה. מוסיפים את האפונה והברוקולי ביחד עם רוטב הסצ'ואן ומקפיצים דקה. מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהנוזלים הצטמצמו לרבע כוס.
  • מוסיפים את עלי התרד וכשהם מתרככים מעט מוסיפים את הנבטים, מערבבים היטב ומגישים, ביחד עם אורז.
 
עוד כתבות במדור מתכונים בקלי קלות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.