מתכון לעוגת גבינה עם אגסים וקינמון

 
עוגת גבינה ואגסים - שילוב מנצח
עוגת גבינה ואגסים - שילוב מנצח צילום: ליאור טייטלר
 

כזאת עוגה עוד לא היתה לנו: צמרת טייטלר עם מתכון מעולה ומקורי לעוגת גבינה, אגסים וקינמון. זהו שילוב מנצח לקינוח מושלם לשולחן החג

 
 
 
 
 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: יותר מ-3 שעות | תבנית בקוטר 24 | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לתחתית:

250 גרם בסקוויטים 


100 גרם חמאה מומסת


1 כפית קינמון


1/2 כפית ג׳ינג׳ר טחון


1/4 כפית אגוז מוסקט


 

החומרים למלית האגסים:

4 אגסים מוצקים


100 גרם סוכר


200 מ"ל מים


2 כפות מיץ לימון


1 כפית תמצית וניל


1 מקל קינמון או 1/2 כפית קינמון טחון


 

החומרים למלית הגבינה:

 

250 גרם גבינת שמנת רכה


400 גבינה לבנה 5%


300 גרם שמנת חמוצה


100 גרם סוכר


2 ביצים


1 כפית תמצית וניל


1/2 שקית פודינג וניל


1/2 כפית קינמון


 

אופן הכנה:

  • משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה.
  • מרסקים את הביסקוויטים עם התבלינים, מוסיפים את החמאה ומערבבים.
  • מעבירים את תערובת הפירורים לתבנית ומהדקים לתחתית ולשוליים.
  • מכניסים למקרר ל-15 דקות.
  • מחממים את התנור לחום של 150 מעלות.
  • המלית: מקלפים את האגסים, מגלענים ופורסים לפרוסות דקות.
  • שמים את האגסים עם שאר חומרי המלית בסיר ומרתיחים.
  • מנמיכים את האש ומבשלים עד שהאגסים רכים. מסננים ומקררים.
  • מערבבים היטב את כל חומרי מלית הגבינה.
  • מסדרים את האגסים על תחתית הפירורים ויוצקים מעליהם את תערובת הגבינה.
  • אופים 20 דקות, מורידים את חום התנור ל-120 מעלות ואופים עוד 40 דקות.
  • מקררים בתוך התבנית למשך הלילה.

 

 
עוגת גבינה אגסים וקינמון
עוגת גבינה אגסים וקינמון צילום : ליאור טייטלר
 
 
עוד כתבות במדור שבועות
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.