מתכון לשרלוט עם מוס מסקרפונה ותותים

 
מתכון לשרלוט עם מסקרפונה ותותים
מתכון לשרלוט עם מסקרפונה ותותים צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע
 

מיכל מוזס משדרגת עשר עוגות מוכרות ואהובות לכבוד חג השבועות. בחרנו עבורכם בקפידה מתכון לשרלוט עם מוס מסקרפונה, מי ורדים ותותים - הקינוח שיככב אצלכם בארוחה

 
 
 
 
 

הפטנט: במקום לזלף ולאפות לבד את הגדר שמרכיבה את השרלוט, השתמשתי בבישקוטים קנויים. לב השרלוט הוא מוס מסקרפונה מתובל במי ורדים ומעוטר בתותים האחרונים של העונה. שימו לב: את הבישקוטים שמרכיבים את הגדר לא מרטיבים בסירופ מכיוון שזה מקשה עליהם להידבק אל המוס. להכנת השרלוט משתמשים ברינג בקוטר 18 ס"מ.

 

סוג מתכון: חלבי | זמן הכנה: שעה וחצי | זמן כולל: יותר מ-3 שעות רינג בקוטר 18 ס"מ | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים לבישקוטים:       

     

¼1 אריזות (כ-500 גרם) בישקוטים


 

למוס מסקרפונה מי ורדים:

 

3 מיכלים (750 גרם) גבינת מסקרפונה


180 מ"ל (3/4 כוס) שמנת מתוקה


150 גרם (¼1 כוסות) אבקת סוכר


4-3 טיפות תמצית מי ורדים (לפי הטעם)


 

לסירופ מי ורדים:

 

200 גרם (1 כוס) סוכר


240 מ"ל (1 כוס) מים


4-3 טיפות תמצית מי ורדים (לפי הטעם)


 

לתותים:

 

1 סלסילה (500 גרם) תותים


2 כפות ריבת תות או ריבת ורדים


 
 
על השולחן, גליון מאי 2013
על השולחן, גליון מאי 2013 צילום: דן לב, סגנון: אוריה גבע

אופן הכנה:

  • הסירופ: מחממים בסיר סוכר ומים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה ומבשלים 3-2 דקות על להבה נמוכה עד לקבלת סירופ דליל. מצננים לטמפ' החדר ומוסיפים תמצית מי ורדים.
  • הבישקוטים: מניחים רינג על תחתית קרטון לעוגה או על מגש שטוח. טובלים בישקוטים בסירופ ומרפדים את תחתית הרינג (אם צריך, שוברים כמה בישקוטים כדי שיסתדרו בדיוק בתוך הרינג). מעמידים בישקוטים (יבשים) סביב הטבעת הפנימית של הרינג (לא נורא אם הם לא נעמדים בצורה יציבה בשלב זה - קרם המסקרפונה ייצב אותם).
  • מוס המסקרפונה: מקציפים את כל החומרים לקרם סמיך ויציב.
  • מרכיבים את השרלוט: יוצקים 1/3 מהקרם לרינג כך שיכסה את התחתית ויעזור לקבע את הבישקוטים מסביב. טובלים עוד בישקוטים בסירופ ומניחים אותם על הקרם כשכבה נוספת. מכסים ב-1/3 נוסף מהקרם. טובלים עוד בישקוטים בסירופ ומניחים שכבה שלישית. מכסים בשליש הנותר של הקרם ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות עד להתייצבות.
  • לפני ההגשה: מסירים מהתותים את העוקץ ומסדרים על הקרם כך שהחלק החתוך כלפי הקרם. מברישים את התותים בריבה שחוממה מעט לריכוך. מסירים את הרינג וקושרים סביב הבישקוטים סרט (הכי יפה מסאטן), שמשמש גם לעיטור וגם לתמיכה (כמו בתצלום).

 

 
 
עוד כתבות במדור טעימות מעל השולחן
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.