מתכון לנודלס עם בשר טחון בחמאת בוטנים וצ'ילי

 
נודלס עם בשר טחון בחמאת בוטנים וצ'ילי
נודלס עם בשר טחון בחמאת בוטנים וצ'ילי צילום: קרן ביטון כהן
 

איילת הירשמן עם מתכון לנודלס מעולה, שגם ילדים וגם מבוגרים אוהבים עם בשר טחון ורוטב סמיך על בסיס חמאת בוטנים

 
 
 
 
 

סוג מתכון: בשרי | זמן הכנה: 20 דקות | זמן כולל: חצי שעה | כמות מנות: 4-6 מנות | רמת קושי: בינוני

 

מצרכים: 

1 חבילה (250 גרם) נודלס, אטריות ביצים


3 כפות שמן קנולה


500 גרם בשר בקר טחון


1/4 כפית מלח, 1/8 כפית פלפל שחור טחון, או לפי הטעם


2 כפיות שורש ג'י'נג'ר קלוף מגורר או קצוץ דק


1 פלפלון ירוק חריף, קצוץ דק


3/4 כוס אבקת ציר בקר, קנור


2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק, קנור


2 כפיות חומץ אורז או חומץ בן יין לבן


5 כפות חמאת בוטנים


1 כפית פלפלוני סצ'ואן (להשיג בחנויות תבלינים) או גרגרי פלפל ירוקים או ורודים


1 כפית סוכר חום


 

להגשה:

2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים דק


כוסברה קצוצה


 

אופן הכנה:

  • מחממים על הכיריים ווק גדול או מחבת ברזל גדולה, מוסיפים את השמן ומחממים מעל להבה בינונית-גבוהה.
  • מוסיפים את הג'ינגר והפלפלון הירוק ומטגנים כ-3 דקות.
  • מוסיפים את הבשר, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב מתמיד מעל להבה גבוהה, תוך שמפוררים את הבשר, עד שהוא משנה את צבעו, בערך 4 דקות.
  • אם אין ציר מוכן מכינים את ציר הבקר על-ידי הוספת מים רותחים לאבקת ציר בקר.
  • מוסיפים את המרק, רוטב הצי'לי , חומץ האורז, חמאת הבוטנים, מלח ופלפל.
  • מוסיפים את הסוכר החום ופלפל הסצ'ואן.
  • מביאים לרתיחה ומבשלים מעל להבה בינונית 7-8 דקות, עד שהרוטב מתעבה ומסמיך. אם הרוטב לא סמיך דיו ניתן להוסיף עוד 2-3 כפות חמאת בוטנים.
  • ממלאים סיר בינוני במים, מביאים לרתיחה ומבשלים את הנודלס לפי הוראות היצרן. מסננים. 
  • מעבירים את הנודלס לקערות הגשה ומוזגים את הרוטב מעל.
  • מוסיפים את עלי הכוסברה הקצוצים ואת הבצל הירוק. מגישים מיד.

 

 
 
עוד כתבות במדור איילת מבשלת
 
רשימת קניות
רשימת קניות
המרת מידות
המרת מידות
טבלת קלוריות
טבלת קלוריות
הדפס מתכון
הדפס מתכון
שלח לחבר
שלח לחבר
xxx
 
פעולות אחרונות
 
 
 
תגובות
הוסף תגובה 0 תגובות
הוספת תגובה
מאת
 
נושא
 
תוכן
 
 
תודה! תגובתך התקבלה.
התגובה תתפרסם בכפוף לתנאי האתר.